Mer info

Romantisk Grosshandlarvilla på solig och insynsskyddad tomt

Lagnöbacken 3 – Norra Lagnö

Boarea 220 kvm Rum 8 rok
Pris Såld Tomtarea 3 955 kvm

Välkommen till denna ståtliga villa med sitt ursprung från 1882. Villan om 220 kvm är byggd med snickarglädje och vackra fönster, flera eldstäder och tidstypiska trägolv. En fantastiskt vacker trädgård omringar detta härliga boende med fruktträd, planteringar, blommor och buskar samt en generös gräsmatta för lek och spring. På fastigheten finns även ett nyare gästhus om ca 40 kvm, fullt utrustat och inrett till bostad. Två ytterligare byggnader är idag förråd men kan även göras om till garage. Norra Lagnö har en småskola och dagis samt en aktiv förening för trivsel till de boende. Till Norra Lagnö kommer man med bil eller buss och det är endast ca 25 min från Stockholm City. För den som i stället vill åka båt trafikerar Waxholmsbolaget Norra Lagnös ångbåtsbrygga och tar oss in till Strömkajen eller vidare ut i skärgården.

Bilder

Beskrivning

Beskrivning

I närmare 30 år nu har nuvarande ägare tagit hand om fastigheten och mycket har hänt under åren. Hela huset har tilläggsisolerats i omgångar och de vackra glasverandorna har fått större fönster med kulturglas från Lindblom & co Snickeri i Hälsingland. Strax före år 2000 påbörjades en stor renovering och ombyggnation av huvudbyggnaden. Köket totalrenoverades och platsbyggdes av Åraslövs Snickeri AB. Tegeltaket byttes ut till falsad galvaniserad plåt. Vardagsrummet fick en ny eldstad i form av en kakelugn från Stockholms Kakelugnsmakeri. År 2004 stod den arkitektritade tillbyggnaden klar med vackra fönster i gammal stil. En pampig entré med dubbla dörrar och stenlagd uteplats skapades. På entréplan byggdes ett stort badrum med bastu, dusch, handfat och WC. Övre plan fick ett allrum samt härligt sovrum med högt i tak och en täljstenskamin att elda i. 2010 byggdes Ateljén/gästhuset upp och inreddes till bostad med full isolering och moderna fönster med isolerruta. Även här finns en eldstad. 2014 lades nya golv i huvudbyggnadens vardagsrum i form av massiva vackra furutiljor och mycket mer finns att berätta om.     

Trädgården är fantastiskt vacker och solig med sin sydvästvända sluttning och ramas in av ett tätt lövverk om sommaren vilket ger både vind- och insynsskydd. Det finns ett växthus och även ett äldre förråd tillsammans med en inhägnad som både kan användas för hunden eller höns med en uppvärmd inomhusdel för vintern. Ett nyare förråd finns också för redskap och annat.         

På Norra Lagnö finns byskola med anor från 1800-talet för barn från förskoleålder till årskurs tre. Ytterligare förskolor och skolor finns i de centrala delarna av Gustavsberg. I närområdet finns hästgård, både Värmdö och Nacka Golfklubb, stora naturområden med fina vandringsleder och man kan även ta sig ett dopp strax nedanför i Saltsjön.     

Detta vackra område började bebyggas redan under 1700-talet och en idyllisk skärgårds by växte fram. Den äldsta nu befintliga byggnaden, Lagnö Gård, uppfördes på 1850-talet. Norra Lagnö var i början av 1900-talet ett "sommarnöje" för fina familjer bosatta i Stockholm. Man byggde fantastiskt vackra byggnader med snickarglädje och tidstypiska detaljer till sina familjer och firade somrarna här lika som på många andra platser i skärgården. Idag finns här ca 180 fastigheter varav merparten är permanent bebodda.
Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1882/2003
Byggnadstyp
Tvåplanshus
Uppvärmning
Direktverkande el
Fönster
2-/3-glas
Fasad
Trä
Tak
Plåt
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Torpargrund/Platta på mark
Vatten och avlopp
Minreningsverk och borrad brunn
Ventilation
Självdrag/mekanisk
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
1 789 000 kr
Taxeringsvärde tomt
3 511 000 kr
Taxeringsvärde totalt
5 300 000 kr

Driftkostnad

El
3 542 kr/mån
Vatten/Avlopp
833 kr/mån
Sotning
83 kr/mån
Samfällighet
208 kr/mån
Renhållning
208 kr/mån
Driftkostnader totalt
4 875 kr/mån

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister