Mer info

Sjötomt i naturskön vik

Västerleden 10 – Mörtnäs

Boarea 185 kvm Rum 6 rok
Pris 26 900 000 kr / bud Tomtarea | Vattenarea 2 141 kvm | 888 kvm

Utmed en lugn och naturskön vik med sitt utlopp mot Torsbyfjärden finner vi denna äkta sjötomt om 3031 kvm med eget vattenområde. Fastigheten bjuder på en vacker utsikt och omringas av en insynsskyddad och uppvuxen trädgård med gröna häckar, planteringar och en generös gräsmatta för lek och spring. Vid stranden står en fin sjöstuga inredd med vedeldad bastu och ett relaxrum att nyttja året om. Ett härligt bad i havet kan ske från den fina sandstranden eller från bryggan via en badstege, sommar som vinter.  Bryggan är gedigen och lång med soldäck och det finns plats för flera båtar. Med den egna båten tar man sig snabbt ut mot flera utflyktsmål som Vaxholm, Grinda och Sandhamn med sevärdheter och restauranger samt många fler härliga platser i vår vackra skärgård.  Huvudbyggnaden är i två plan och har genomgått en totalrenovering under åren. Här bjuds på generösa sällskapsytor och ett stort härligt kök i öppen planlösning som bjuder in till matlagning och sociala tillställningar. På övre plan finns fyra sovrum varav master med utgång till en stor balkong. Här finns också ett allrum samt ett härligt nyrenoverat badrum.  I anslutning till huvudbyggnaden har en pool anlagts med skjutbart tak som skyll samt för bad i sämre väder. Runt om finns väl tilltaget soldäck och intill står även ett inglasat uterum med gott om plats för middagsgäster. Fastighetens entré är asfalterad och har plats för flera bilar och ovan carporten är det gott om förvaring. Förvaring finns även i ett stort utrymme under huset samt på vinden.  Från Mörtnäs är det enkelt att ta sig via en kort promenad, cykeltur eller med bil till det stora affärscentrum i Mölnvik. Utöver finns även flera stora shoppingcentrum i närheten samt närhet till skolor och förskola samt busshållplatsen. För pendlaren har Mörtnäs rikligt med tät trafik som gör att man tar sig in till Slussen på 25 min. Nyligen har även en pendelbåt satts i gång för pendling till Nybroviken i Stockholms city. Värmdö har även rikligt med aktiviteter för alla åldrar och närmast i Mörtnäs finns både segling och simskola för barn.  Välkommen till en central men fantastiskt naturskön och fridfull plats på Värmdö.

Bilder

Beskrivning

Beskrivning

Huvudbyggnaden genomgick en totalrenovering samt ombyggnation under året 2012.

Köket byggdes helt om och har idag rikligt med förvaring samt exklusiva vitvaror sam en extra bred spishäll från Gaggenau tillsammans med en spisfläkt även den från Gaggenau. Vinkylen samt micro och ugn är av märket Smeg, Kyl och frys är av märket Electrolux och har både en ismaskin samt tappkran för kallt vatten. Diskmaskinen är från 2023 av märket Asko. 

Genomgående ligger ett golv av ekparkett och i entrén, tvättstugan samt i gäst-WC ligger ett golv av klinker med golvvärme (el). I tvättstugan finns husets värmeförsörjning som är en frånluftsvärmepump av märket Bosch från 2020. Här finns även en dusch, en kombinerad tvätt/tork samt förvaring.

Övre plan har fyra sovrum samt ett allrum och här ligger även ett golv av ekparkett. Det stora härliga badrummet är helt nyrenoverat och smakfullt inrett med kakel o klinker, golvvärme (el), dubbla handfat, vägghängd WC, dusch med sittbänk samt kranar och detaljer av guldfärgat stål. 

Poolen är en Folkpool med liner från 2021. Den är 8x4 meter och 1,5 meter djup. Uppvärmning sker med en energieffektiv luftvärmepump och den rengörs genom sandfilter och UV-ljussterilisering.

Sjöstugan/bastuhuset byggdes 2015 och är ca 15 kvm stor. Det är verkligen en trivsam plats hela året med sin vedeldade bastu och det fina relaxrummet att njuta utsikt och höra vågorna från Saltsjön.

Inglasade uterummet skapades 2022 och är ett härligt rum intill poolen.

DRIFTSKOSTNADER
El: 22 500 kWh/år
VA: 9 500:-/år
Renhållning: 5 100:-/år
Vägavgift: 3 000:-/år

PANTBREV
Det finns 5 st pantbrev om totala summan 8 950 000:-

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1996
Byggnadstyp
Tvåplanshus
Uppvärmning
Värmepump Bosch 2020
Fönster
3-glas
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Pålar
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Ventilation
Mekanisk frånluft
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
3 192 000 kr
Taxeringsvärde tomt
7 600 000 kr
Taxeringsvärde totalt
10 792 000 kr

Planritning

visning

Välkommen att boka tid med mäklaren!

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister