Mer info

Sjötomt med lång strandlinje

Kalkarsvedsvägen 28 – Brunnsnäs Ingarö

Boarea | Biarea 160 kvm | 44 kvm Rum 7 rok
Pris Pris på förfrågan Tomtarea 2 901 kvm

Med ett ljust och soligt läge ligger fastigheten och blickar ut över Ingarö kanal och utloppet till Baggensfjärden där det bjuds på vackra solnedgångar om sommaren. Fastigheten är en äkta sjötomt med eget vattenområde utanför stranden. Huvudbyggnaden har sitt ursprung från början av förra seklet men mycket har hänt sedan dess. Det har skapats fantastiskt vackra murar och terrasseringar utmed den långa strandlinjen mot vattnet. Här finns både trappor av sten och små vägar för transport ner till vattnet. Vid stranden finns gott om plats och här står en fin sjöstuga om 25 kvm från 2008 inredd med en vedeldad bastu, ett relaxrum samt ett förråd. I anslutning har ett stort bryggdäck skapats med plats för flera båtar, i vattnet eller på de två båtliftarna som är installerade på bryggan. Här finns även en fin sandstrand och ytterligare stenarbeten som förstärker stranden. Med en fantastisk utsikt i anslutning till huvudbyggnaden har man skapat en enormt stor terrass med plats för både lek, lunch-och middagsbordet samt en mysig loungeavdelning. År 2015 byggdes ett lyxigt gästhus om 12 kvm inredd sovrum samt ett fint helkaklat badrum med WC, dusch och handfat. Från de stora sovrumsfönstren och terrassen utanför bjuds det på en mycket vacker utsikt. Fastighetens entré pryds av murade vita stolpar med lyktor och här byggdes ett isolerat garage 2015 om 24 kvm med gjuten platta och stora garageportar. Huvudbyggnaden har uppdaterats i omgångar och har idag en hög komfort med vattenburen golvvärme på båda planen. All el är nyligen omdragen till jordad el och åren 2007-2008 lades nytt tak, nya fönster sattes in och huset dränerades om. Idag har entréplan en vacker och social öppen planlösning med vacker utsikt från alla håll. Det finns både en kakelugn som kan kopplas till värmesystemet samt en traditionell gammal vacker vedspis. Köket bjuder in till matlagning med sina rejäla maskiner, stora bänkytor av Corian och den lyxiga gasspisen är av märket Smeg med en restaurangfläkt ovanför. På övre planet finns 3-4 sovrum och förvaring finns i kattvindarna. Här har det skapats ett stort härligt badrum med klinker, kakel och golvvärme. Det finns både en dusch och badkar, vägghängd WC, handfat och komod samt en tvättpelare. För den som önskar mer boarea finns biarea längst ner i huset om ca 45 kvm att inreda. Från glasverandan på mellanplan har man förberett för en spiraltrappa dit ner. Välkommen till en vacker fastighet.

Bilder

Beskrivning

DRIFTSKOSTNADER
El 30 550 kWh/år
Avlopp ca 7 800 kr/år
Renhållning ca 3 400 kr/år
Vägavgift ca 2 000 kr/år (2 vägföreningar)

PANTBREV
2 st om totalt 4 565 000 kr

BESKRIVNING
Det finns ett ventilationssystem FTX som är påbörjat och som är ca 50% är klart. Det har även installerats en luftvärmepump som både ger värme och kyla på entréplan samt i stora sovrummet på övre planet. 

Kökets maskiner/vitvaror är av märket Miele från år 2010. Spisen är en Smeg 2010 och fläkten är av märket Halton. Renovering av köket skedde år 2014.

Husets värmeförsörjning är i huvudsak genom en luft-/vattenvärmepump av märket Dalkin 2013. Övrigt är en luftvärmepump samt eldstäder.

Avloppet är ett LPS-system som skickar avloppet till en sluten tank om 3 kubikmeter. För dusch-/diskvatten är det en godkänd markinfiltration från 2008. Dricksvatten och hushållsvatten är från enavsaltningsanläggning och ger godkänd kvalité.

Båtliftarna tar en stor båt på 9 ton och den mindre en skoter eller båt på 1,5 ton.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1918
Byggnadstyp
1,5 planshus
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme/luft-vattenvärmepump
Fönster
3-glas
Fasad
Trä
Tak
Tegel
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Källargrund
Vatten och avlopp
Avsaltningsanläggning/sluten tank/infiltration
Ventilation
Självdrag/mekanisk
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
2 665 000 kr
Taxeringsvärde tomt
3 656 000 kr
Taxeringsvärde totalt
6 321 000 kr

Planritning

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister