Mer info

Arkitektritat weekend retreat

Abborrkroksvägen 31 – Djurö/Vindö

Boarea | Biarea 93 kvm | 15 kvm Rum 4 rok
Pris Såld Tomtarea 3 830 kvm

För två år sedan uppfördes denna arkitektoniskt intressanta byggnad ritad av Max Holst på Vindö, 45 minuter från Stockholm city. Huset har uppmärksammats av en rad magasin bland annat svenska Arkitektur, spanska Arquitectura Y diseno, ukrainska Objekt och sajter som dezeen.com, archdaily.com och designworld.se. Fastigheten var också finalist i den stora arkitekttävlingen Rödfärgspriset. Huset är byggt på en vacker och helt avskild naturtomt intill en ravin vilket skapar en känsla av ett exklusivt boende bland trädtopparna. Förutom huvudbyggnad om 93 kvm och stora terrasser finns ett gästhus med bastu, badtunna och utedusch. Inom gångavstånd finns två badplatser, båtplats genom medlemskap i båtklubb och goda kommunikationer med SL-buss.

Bilder

Beskrivning

INTERIÖR

Interiört har mycket möda lagts på att skapa ett stilrent och funktionellt boende med intressanta linjer, stora ljusinsläpp och smarta lösningar.

 

Stor, öppen sällskapsyta med kök, matplats och vardagsrum i ett. Köket är tillverkat på ett lokalt snickeri i amerikansk western red ceder, har inbyggd maskinell utrustning och utgång till en liten örtagårdsbalkong. Vardagsrummet har en braskamin för mysiga kvällar och stora fönsterpartier som skapar en härlig trädkojekänsla när stora trädkronor vajar några meter från vardagsrumssoffan.

 

I andra delen av huset finns två minde sovrum med ett tillhörande lekrum/arbetsrum, badrum med dusch och platsbyggda snickerier. Stort master bedroom med hel garderobsvägg och ett härligt ljus genom stora fönster.

 

Runt större delen av huset löper en längsgående altan och på kortsidan utanför vardagsrummet finns en stor uteplats under tak.

 

Tomten består till största delen av plana klipphällar och gles tallskog. Här finns ett stort altandäck för härliga middagsfester i kvällssolen och ett gästhus med bastu, utomhusdusch och nedsänkt vedeldad badtunna. Parkeringsplats för två-tre bilar.

 

Bygglov finns för ytterligare ett gästhus på 50 kvm.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Värmdö ÖVERBY GA:2
fnr_010267615

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2013
Byggnadstyp
Enplanshus
Uppvärmning
Direktverkande el
Fönster
2-glas
Fasad
Trä, målad med svart slamfärg
Tak
Galvaniserad plåt
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Grund
Plintar på berg
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
1 451 000 kr
Taxeringsvärde tomt
1 043 000 kr
Taxeringsvärde totalt
2 494 000 kr

Driftkostnad

Värme
1 404 kr/mån
Samfällighet
150 kr/mån
Renhållning
42 kr/mån
Försäkring
404 kr/mån
Driftkostnader totalt
2 000 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister