Mer info

Fantastisk sjötomt i sydvästläge på Stenslätten Värmdö

Stenslättsvägen 13 – Stenslätten/Norra Värmdö

Boarea 218 kvm Rum 6 rok
Pris Såld Tomtarea | Vattenarea 2 135 kvm | 1 431 kvm

Välkommen till denna vackra fastighet i sydvästläge fylld av kvaliteter både inne och ute. Utsikten är magisk och bjuder på varierande himlar i olika färger beroende på årstid och väder. Här får vi vackra solnedgångar hela året om och kan njuta av de varma strålarna redan tidigt på våren och sent in på hösten. På Stenslättens kustremsa ligger pedantiskt välskötta fastigheter på rad med vackra bryggor och exotiska trädgårdar. Huvudbyggnaden är i ett plan om 160 kvm boa samt en halv inredd källare med gott om förvaring. Gästhuset är en egen bostad, fullt utrustat om 60 kvm. Det finns två isolerade garage vid fastighetens entré, båda med elektriska portar. Vid stranden står en sjöstuga om 10 kvm och här finns både sandstrand och en rejäl brygga med segelbåtsdjup och gott om plats. Utöver fastighetens vackra layout och inramning av diverse växter och stenmurar, finns ett stort soldäck och ett glashus för odling.

Bilder

Beskrivning

Byggnaderna

HUVUDBYGGNADEN är i ett plan om ca 160 kvm och har inretts i hög standard. Samtliga golv är av oljade ektiljor och stengolven är av Carraramarmor och kalksten. Samtliga stengolv har golvvärme och i övriga rum sitter designade radiatorer av granit. Hela huset har ett inbyggt ljudsystem och belysningen är skapad för trivsel och komfort. Huset har flera eldstäder varav vardagsrummet har både en öppen spis och en kakelugn. I mysig fåtöljhörna finns ytterligare en murad kamin och i arbetsrummet en täljstenskamin. På terrassen under tak finns ännu en eldstad som värmer när solen gått ner. Här kan man också njuta av det fina spabadet från 2019 av kvalitétsmärket Artesian.

Köksinredningen är fransk, gediget byggt med gott om plats för egna gourmetmiddagar. Bänkskivorna är av kalksten, spisen Smeg är extra bred med keramikhäll och inbyggd fritös, ångugn och mikro från Gaggenau och även fläktkåpan är Gaggenau. Miele kyl/frys med istillverkning, varmluftsugn, mikro samt fast installerad marberedare. I köket finns en liten bardel med kaffemaskin mot vardagsrummet. 

Badrummen är i Carraramarmor och inredningen i stora badrummet är Duravit Starck. Intill det stora badrummet finns en walkincloset med en mycket vacker inredning från Ekerö möbler. Sovrummet intill vätter mot fjärden och har högt i tak och elektriska mörkläggningsgardiner. Ytterligare ett sovrum/arbetsrum finns i motsatt riktning och här finns en täljstenskamin. Vid entrén finns ytterligare ett badrum med dusch, WC, handfat och tvättpelare Miele.

Under huvudbyggnaden finns en halv inredd källare med gott om plats och förberett för tvättstuga här om man vill.

Trädgården har en automatisk bevattningsanläggning med separat vattentank. Hit leds stuprören och vattentanken fylls på från regnvatten. Runt om i trädgården och på byggnaderna finns generöst med belysning och spotligts.

GÄSTHUSET om 58 kvm ligger vägg i vägg och har lika åtetruntstandard och uppvärmning. Ett fullt utrustat kök med spishäll och varmluftsugn från Siemens, diskmaskin  Husqvarna och kyl/frys från Miele. Ett vardagsrum med lika fantastisk utsikt, en spis att elda i och ett golv av mörklaserad ek. Ett sovrum samt ett badrum med ett golv av mosaik, dusch, handfat och WC.

BILGARAGEN är isolerade varav det ena är större med indraget vatten. Detta garage kan även göras om till ett fint gästhus. 

Området

Till och från Stenslätten kan man praktiskt välja två vägar. En med färjorna över till Vaxholm och en över Värmdö. Mitt över på Rindö finns en året runt öppen restaurang och vid färjelägret ett sommaröppet kafé. Den historiska fästningen Fredriksborg är idag ett litet fint boutiquehotell värt ett besök. Med båten är det nära ut till flera populära skärgårdskrogar som Fjäderholmarna, Vaxholm och Grinda. På Siggesta Gård finns närodlat och eget slakteri samt restaurang, hästar och lek för barnen. Det finns sommarläger för både motor- och segelbåt vid Lillsved. 

Oxdjupet är i ett historiskt perspektiv ”skyddet av Stockholm” med Fredriksborgs fästning på Värmdös sida och Oscar Oscar Fredriksborgs fästning på Rindö. 

 Kommunalt åker man hit antingen med buss.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1985 totalrenoverat och nybyggt 2008
Byggnadstyp
Enplanshus med halv källare
Uppvärmning
Luftvärmepumt / golvvärme / granitradiatorer
Fönster
3-glas SP Kultur
Fasad
Trä
Tak
Plåt
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä / lekablock
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Murad med lekablock
Vatten och avlopp
Borrad brunn / Minireningsverk Topas 2014
Ventilation
Mekanisk
Taxeringsvärde byggnad
3 856 000 kr
Taxeringsvärde tomt
4 780 000 kr
Taxeringsvärde totalt
8 636 000 kr

Driftkostnad

El
4 000 kr/mån
Vatten/Avlopp
167 kr/mån
Samfällighet
200 kr/mån
Renhållning
100 kr/mån
Driftkostnader totalt
4 467 kr/mån

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister