Mer info

Skärgårdsdröm på ö med fantastiska solnedgångar över Kanholmsfjärden

Sandhamn Dämpluckskobben 105 – Hasselkobben/Harö

Boarea | Biarea 131 kvm | 15 kvm Rum 6 rok
Pris Såld Tomtarea 4 480 kvm

Välkommen till en fantastisk fastighet med allt man kan drömma om. En helt privat skärgårdsö med ett fåtal grannar och vacker naturmark att röra sig på. Egna fastigheten om 4 480 kvm består av vackra berghällar, naturmark och skärgårdstall. Här njuter man av en fantastisk utsikt och tomten är helt insynsskyddad. Vid stranden är det både badvänligt med lite grundare och åt andra hållet segelbåtsdjup vid den rejäla bryggan. Här står en sjöstuga med vedeldad bastu och förråd/relax. Huvudbyggnaden om 130 kvm har skapats efter denna vackra plats och stod klar 2011. En underhållsfri fasad av Järnvitriol och en härlig terrass i anslutning till kök och vardagsrum i det vackra kvällssolsläget. Här kan man bo året runt och njuta av den höga standarden huset bjuder på. Välisolerat, 3-glasfönster, massiva golv av furu, platsbyggd inredning och golvvärme i badrum/tvätt och WC. Ytterligare finns ett gästhus. Waxholmsbåten kör till ångbåtsbryggan runt hörnet och där finns bryggor att lägga båten vid.

Bilder

Beskrivning

Rättelse karta

Vi vill upplysa om att den kartan som är länkad till den sidan är felaktig. Waxholmsbåten går INTE förbi denna fastigheten utan söder om Dämpluckskobben. Se bifogad karta från Waxholmsbolaget.

Beskrivning

Här är man delägare i en förening som gjort ön lättillgänglig för de boende. Vid Ångbåtsbryggan på Hasselkobben finns bryggor för Dämpluckskobbens båtar att lägga sig vid för att sedan ta Waxholmsbåten till Stavsnäs eller vidare ut. Det finns även gemensamma bryggor på Dämpluckskobben endast några rotag ifrån Hasselkobben om man hellre vill lägga båten där, än vid sin egen brygga. På Hasselkobben finns en sjö för gemensamt sommarvatten. Det är en fantastisk tillgång om man vill vattna eller ha obegränsat med vatten. Detta vatten är också drickbart. 

På denna vackra plats har nuvarande ägare tillbringat mycket av sin lediga tid och njutit av härliga somrar i närmare 10 år nu. Under den tiden har mycket hänt som nu nästa ägare får fördel av. 1999 byggdes här en mindre stuga som nu helt har bytts ut och även byggts ut. 2011 stod det nya huset klart, väl genomtänkt för platsen och inte minst det härliga kvällssolsläget. Byggfirman är en handplockad personlig kontakt och det mesta materialet är från Vindö Bygg. Huset är idag vinterisolerat och vattnet har en elslinga för minusgrader. Avloppet är en Sedimentstank med infiltrationsbädd för snålspolande vatten-WC samt dusch, bad och disk. Avloppet slamsugs en gång om året genom Värmdö kommun. Sophämtning sker till egna bryggan och det finns fiber indraget.

Genomgående i huvudbyggnaden ligger ett vackert golv av breda massiva furutiljor och all inredning är mycket smakfull och platsbyggd. Det finns ett badrum med både badkar och dusch, dubbla handfat samt tvätt och torktumlare. Badrummet är helkaklat och har ett golv av svart natursten med golvvärme. Det finns en separat WC med handfat, även här är det golvvärme och smakfullt inrett med Carraramarmor. Köket är i öppen planlösning med anslutning till ett av vardagsrummen och den härliga terrassen med middagsbordet. Köket är specialritat med gott om förvaring och bänkskivan är av svart granit. 

På fastigheten står även ett gästhus om ca 15 kvm med indraget sommarvatten och en förbränningstoalett Cinderella. Vid stranden står den fina sjöstugan med vedeldad bastu och ett förråd/relaxrum. Sjöstugan är från 1999 och den rejäla bryggan är från 2000. 

Ön Dämpluckskobben är mycket vacker och den har en detaljplan som reglerar byggnation och skyddade grönområden för små promenader. Eftersom Waxholmsbåten inte trafikerar ön får vi vara helt privata och ostörda från turister. Det finns på ena sydöstra sidan en strand och udden i väster har fina berghällar. Här kan även en helikopter landa vid behov.

Skärgården blir mer och mer levande med service och transporthjälp. Hela sommaren kan maten levereras från Mathem och bud/paket kommer till Ångbåtsbryggan.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2011 (1999
Byggnadstyp
Enplanshus
Uppvärmning
Direktverkand el
Fönster
2-glas med isolerruta
Fasad
Trä Järnvitriol
Tak
Tegel enkupigt
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Torpargrund
Vatten och avlopp
Borrad brun och godkänt avlopp vatten-WC
Tv- internetutbud
Fiber 250 Mgb
Taxeringsvärde byggnad
3 356 000 kr
Taxeringsvärde tomt
4 468 000 kr
Taxeringsvärde totalt
7 824 000 kr

Driftkostnad

El
1 667 kr/mån
Vatten/Avlopp
208 kr/mån
Samfällighet
83 kr/mån
Renhållning
200 kr/mån
Övrigt
188 kr/mån
Driftkostnader totalt
2 346 kr/mån

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister