Mer info

Familjelägenhet med härligt cityläge

Rosengatan 5 – Vasastan/Norrmalm

Boarea 128 kvm Rum | Våning 4 rok | 4 av 5
Pris Såld Avgift 5 736 kr / mån

Centralt i stan med närhet till allt man kan önska ligger denna underbara familjelägenhet med högt, lugnt och tyst läge. Huset uppfördes av Wallenstam 1949, på uppdrag av Utrikesdepartementet, och tjänade under decennier som diplomatbostäder. Lägenheten är smakfullt renoverad med väl utnyttjade kvadratmeter samt trevliga attribut som balkong i sydväst, öppen spis och flertalet burspråk. Generösa sociala ytor med öppet kök och väl tilltagen köksö öppnar upp mot trevlig matsal med plats för 10-12 personer samt anslutande vardagsrum med öppen spis och balkong. Tre bra sovrum med platsbyggd förvaring samt dubbla badrum. Genomgående en mycket trevlig lägenhet med sobra färgval, väl valda materialval och smakfullt inredda badrum. Trevlig och välskött förening med ordnad ekonomi och nyligen sänkta avgifter.

Bilder

Beskrivning

Föreningen

Brf Rosenbusken 9 förvärvarade fastigheten 2005. Föreningen består av 11 bostadsrätter och 2 hyreslokaler. Föreningen äger marken och är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Juridisk person accepteras ej. Till lägenheten hör två källarförråd om ca 6 + 1,5 kvm. I fastigheten finns tvättstuga, cykelrum och en trevlig gemensam takterrass. Stammarna byttes 2007-2008 och ett elstigsbyte planeras till 2020-2022. Föreningen har nyligen sänkt sina avgifter med totalt 20% i två omgångar, senast med 10% under 2018/2019.

Området

Stockholms City, mitt i men ändå med ett härligt lugn och rofyllt boende. Vill man ha citypuls så finns den direkt tillgänglig runt hörnet. Här bor man granne med t ex Bar Étable, Allegrine, Urban Deli och Miss Clara Hotel och kort avstånd till både Stureplan, Odenplan och Hötorget. I direkt närhet finns Stockholms bästa nöjes- och kulturutbud samt alla tänkbara kommunikationer och bekvämt avstånd till Centralstation.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
10.68 %
Lägenhetsnummer
00008
Ingår i avgiften
värme, vatten, Bredband 100 Mbit
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Förening
Brf Rosenbusken 9
Byggnadsår
1949
Energiprestanda
151 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
350 kr/mån
Försäkring
300 kr/mån
Driftkostnader totalt
650 kr/mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister