Mer info

Vackert sekelskifte och balkong med kvällssol

Storgatan 25, 3 tr – Östermalm

Boarea 115 kvm Rum | Våning 4 rok | 3 av 4
Pris 18 500 000 kr / bud Avgift 3 681 kr / mån

Välkommen till ett vackert sekelskifteshem med attraktivt läge och generös balkong med kvällssol. Våningen är varsamt och påkostat renoverad där klassiska detaljer samsas med en modern planlösning och högkvalitativa materialval. Generös takhöjd om ca 3,5 meter med originaldetaljer så som takrosetter, stuckaturer och detaljerade dörröverstycken. Vacker fiskbensparkett, platsbyggda elementskydd och unikt designad eldstad i marmor som tronar ståtligt i vardagsrummet. Smakfulla platsbyggda bokhyllor i samtliga rum, väggpaneler och spegeldörrar. Köket har påkostad utrustning i form av Gaggenau-maskiner, tjock marmorskiva och platsbyggd förvaring med luckor i behaglig ljus färg. Master bedroom nås via två ingångar och har access till flera garderober samt utgång till den generösa balkongen med härligt solläge. Två ytterligare sovrum, båda med platsbyggda tidsenliga bokhyllor och heltäckningsmatta. Våningens exklusiva badrum är helkaklat i mullvadsbrunt med stora speglar, dubbla skålformade tvättställ, mässingsblandare, vägghängd toalett och tvättpelare. Larm är installerat och säkerhetsdörren har handgjort brevinkast i samma ton som dörren. Samtliga radiatorer är renoverade och ny elcentral installerad (2015). Detta är verkligen ett hem utformat för att passa en familj med högt ställda krav på funktion och estetik. Välskött och representativ fastighet med vacker entré. Stor rymlig hiss renoverad 2015. Lågt belånad och välskött förening. Här bor man med omedelbar närhet till det bästa Östermalm har att erbjuda i form av restauranger, shopping, skolor och kommunikationer. Även Djurgården med sin vackra natur och sköna promenadstråk ligger på behändigt avstånd. Varmt välkommen på visning!

Bilder

Beskrivning

FÖRENINGEN

Brf Vildsvinet 25 är en äkta bostadsrättsförening och består av ett flerbostadshus med adresserna Storgatan 25 och Grevgatan 31. Fastigheten bebyggdes 1894-1895 och består idag av 23 bostadsrätter, 1 hyresrätt och 10 lokaler. Föreningen äger ej marken utan hyr den av Stockholms kommun via tomträtt, ett avtal som sträcker sig till 2027-12-31. Delat ägande går oftast bra, fråga styrelsen i varje enskilt fall. Fastigheten har hög säkerhet med kameror i trapphuset och säkerhetsdörrar till alla lägenheter. Det är en mindre förening och de ser därför gärna att alla boende engagerar sig i huset och styrelsen.

EKONOMI:
Lågt belånad förening med en god och stabil ekonomi. Inga avgiftshöjningar är planerade just nu (maj 2024) men kan komma att ändras 2027. De flesta stora renoveringar är gjorda och föreningen planerar inte att ta några nya lån. Föreningen har en hyresrätt kvar, vilken kommer att bidra positivt till ekonomin den dag den säljs.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Tvättstuga i källaren med 2 maskiner, 1 torktumlare, centrifug, torkskåp och torkrum. Cykelrum och barnvagnsrum. Gemensam innergård med utemöbler, grill och grönska.

GENOMFÖRT UNDERHÅLL (i urval):
2023: Stamspolning, innergård
2022: Renovering källarlokal, byte av gårdsbjälklag
2018: Fasad, ventilation, reparation lokal
2017: OVK, ny maskinpark i tvättstugan, portgrind Storgatan
2016: VVS-installationer, elinstallationer, hissar, brandklassade lägenhetsdörrar
2015: Stambyte, trapphusmålning, fönster, fasad
2014: Stambyte 50%, fasadarbeten
2011: Nytt fibernät, byte av lås
2010: Stambyte

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
4.32854 %
Lägenhetsnummer
120906166
Ingår i avgiften
värme, vatten, bredband, TV basutbud
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja (Stor rymlig hiss)
Förening
BRF Vildsvinet 25
Byggnadsår
1894-1895 (Arkitekt: Carl Kleitz)
Energiprestanda
99 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
37 980 SEK

Driftkostnad

El
600 kr/mån
Försäkring
300 kr/mån
Driftkostnader totalt
900 kr/mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister