Mer info

Topprenoverad tvåa med balkong i skuldfri förening

Birger Jarlsgatan 110A – Östermalm

Boarea 41 kvm Rum | Våning 2 rok | 1 av 6 tr
Pris 5 495 000 kr /bud Avgift 1 391 kr / mån
Högsta bud 5 125 000 kr

Elegant och modernt sekelskifteshem, totalrenoverat 2024 i exklusiva material, i ett av Stockholms mest eftertraktade områden. Social, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och därifrån leder pardörrar ut till den stora balkongen med förmiddagssol mot innergården och plats för större möblemang. Helt nytt kök med spegelluckor i ek, inbyggd kyl/frys och diskmaskin, induktionshäll med inbyggd kolfilterfläkt och separat varmluftsugn. Vågformat stänkskydd av beige italienskt kakel och mycket förvaring bakom luckorna. På andra sidan köksön finns plats för ett matbord vid fönstret och en mindre soffhörna. Här har originalgolvet plockats fram och slipats och behandlats. Bostaden har ca 3 m i takhöjd, takrosetter och vackra fönster som släpper in rikligt med ljus, dekorativa elementskydd och allmogelister. Hallen har nylagt klinkergolv i italiensk sten och utigenom bostaden återfinns trösklar i ek, ekdörrar och olika nischer för större och mindre förvaring. Direkt till höger från hallen ligger sovrummet med ljust målade väggar, vattenavstötande heltäckningsmatta och plats för en 160-säng. Fönstret vetter mot balkongen och dekorativa sekelskifteshus med morgonsol och i ett lugnt och tyst läge. Badrummet är helkaklat i vitt med golv av naturfärgad puts, handfat med stor spegel ovanför och dusch i hörnet med takdusch. Utrustat med handdukstork, golvvärme och ekhylla. Praktisk walk-in-closet med belysning och mycket förvaring. Välkommen till ett exklusivt boende med närhet till vattnet, grönskan, trendiga restauranger som Lennart & Bror, E&G, kaféer som Baggio Kaffebar & Á La Lo och kommunikationer genom staden. Gångavstånd till både Stureplan och Universitetet samt KTH gör denna lägenhets läge helt perfekt. Du kan även finna lugnet genom till Brunnsvikens vatten på 5 minuters gångavstånd eller Lärkstadens tysta och gröna oas.

Bilder

Beskrivning

FÖRENINGEN

Brf Morkullan 8 är en äkta bostadsrättsförening som består av två flerfamiljshus med adresserna Birger Jarlsgatan 110/110A. Föreningen består av 24 bostadsrättslägenheter och fyra lokaler upplåtna med hyresrätt. Fastigheten bebyggdes 1905-1914 och föreningen registrerades 1995. Boendeparkering på gatan för folkbokförda, söks via Stockholms Stads hemsida: https://parkering.stockholm/boendeparkering/. Delat ägande tillås i föreningen. Enbart köksfläkt med kolfilter är tillåtet att installera.

EKONOMI:
Skuldfri förening med stora hyresintäkter från de fyra lokalerna.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Fullt utrustat gym i källaren med nya maskiner. Barnvagnsrum. Gemensam innergård med sittplats och grill. Tvättstugan ligger i separat hus bakom gårdshuset, i källaren.

GENOMFÖRT UNDERHÅLL (i urval):
2021: Avloppsstammar spolade, bättringsarbete yttertak
2020: Avfuktnigsanläggning källare, trapphus målade
2019: Ny belysning och målning i källare, anlagt gym i källare
2018: Takterrasser i gårdshus ombyggda
2016: Balkongrenovering gathus
2012: Trädgårdsmöbler och utrustning till gården
2011: Stamspolning gårds- och gatuhus, ny fjärrvärmeanläggning, ny port i gårdshus, målning yttertak, avslutat fönsterrenovering med utvändig målning och byte till isolerglas
2009: Slutfört balkongbygge, målat trapphus
2003: Partiellt stambyte, horisontella stammar bytta i källarplan, entré ombyggd
2000: Vinden exploaterad

PLANERAT UNDERHÅLL:
Renovering av gårdsbjälklag.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
00025
Ingår i avgiften
värme, vatten, kabel-TV (basutbud, 150 kr oblig avgift)
Våningsplan
1 av 6 tr
Hiss
Ja
Förening
Ny BRF 2024-06-10 11:07
Byggnadsår
1905-1914 (Arkitekt: E. Hjelm)
Energiprestanda
110 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
300 kr/mån
Driftkostnader totalt
300 kr/mån

Planritning

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister