Mer info

Smakfullt hem invid Vitabergsparkens grönska

Malmgårdsvägen 6 – Södermalm

Boarea 98 kvm Rum | Våning 4 rok | 2 av 5
Pris Såld Avgift 4 241 kr / mån

Attraktivt belägen våning intill Vitabergsparken och malmgården med underbar utsikt i öster mot den lummiga parken.  Harmoniskt och stilrent inrett med stort sinne för färger och material. Vackra parkettgolv genomgående. Stort sällskapsrum med högt i tak och många stora fönster som vetter ut mot den gröna parken. Stiligt platsbyggt kök i ek av Nacka Snickerier i öppen planlösning med matsalsdel. Spatiöst sovrum med inbyggda garderober och vacker utsikt över parken, malmgården och Sofia kyrka. Ytterligare två sovrum mot gården varav ett med balkong i sydväst. Sobert badrum med utsökta materialval såsom carraramarmor och ek med ovalt fristående badkar, dusch och tvättmaskin. Separat gäst-wc. Välskött förening i ett vackert hus uppfört 1903-1904 och ritat av berömda arkitektfirman Hagström & Ekman.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Välkomnande hall med parkettgolv och kappavhängning i ek. 

Stort sällskapsrum med stora fönster och utsikt mot Vitabergsparken och malmgården. Takhöjd 3.15m. 

Välutrustat platsbyggt kök i ek med arbetsbänkar och vägg i carraramarmor. Diskho, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Köksö med induktionshäll och bänkfläkt samt ugn. Öppna hyllor i ek. Matplats med rum för 8-10 personer.

Dubbla dörrar leder till master bedroom med fönster ut mot parken och platsbyggda garderober. 

Ytterligare två sovrum som vetter mot gården, varav ett med balkong.

Stort badrum inrett av Nacka Snickerier med väggar och golv klädda i carraramarmor och ek. Ovalt fristående badkar, stor dusch med glasdörr med takdusch, bänk i carraramarmor med underlimmat handfat ovanpå kommod med förvaring. Spegelskåp ovan. Vägghängd wc, handdukstork, inbyggd tvättmaskin samt förvaring bakom vackra ekskåp. Golvvärme (el).

Gästtoalett inredd av Nacka Snickerier med vägghängd wc, väggar och golv klädda i carraramarmor. Handfat, blandare, golvvärme (el). 

Läget invid Groens malmgård och Vitabergsparken är unikt och tillhör Stockholms historiska kvarter. August Strindberg skildrade området i Röda Rummet och även Per-Anders Fogelströms romaner utspelar sig på gatorna omkring och i bebyggelsen i parken. Det finns många äldre välbevarade fastigheter kvar som förvaltas av AB Stadsholmen. Den norra delen av parken har Stockholms äldsta koloniträdgårdar och det finns en friluftsteater som brukas på sommaren och en julmarknad i december månad. På parkens högsta läge står Sofia kyrka med fantastisk utsikt över Stockholm, som stod färdig 1906. Den äldre bebyggelsen runtomkring och i parken anses av Stadsmuseet i Stockholm ha "synnerligen höga kulturhistoriska värden".

 

Föreningen

Brf Moroten 5 är en äkta bostadsrättsförening, bildad 1983. Föreningen äger marken och huset. Huset uppfördes mellan åren 1903-1904 av byggherren Katarina Församling, arkitekter var Hagström & Ekman. Huset totalrenoverades 1974-1976. Det finns 53 bostadsrätter och inga lokaler. Hushållsel, bredband, 8 betalkanaler och IP-telefoni ingår i avgiften. Uppvärmning via fjärrvärme. Juridisk person accepteras ej. 

Nytorget med dess restauranger ligger ett stenkast bort och kommunikationer i form av bussar (3:an, 76:an) i närheten. Fotografiska museet och Sofia Kyrka är på promenadavstånd. 

I föreningen finns tvättstuga, motionsrum med bastu, snickarbod, målarbod, nyrenoverad festlokal, 3 cykelrum, 3 barnvagnsrum och en inhägnad gård för samvaro.

Utförda renoveringar
2012 Nytt tak
2014 Ommålning alla fönster
2015 Målning trapphus
2016 Motionsrum, värmesystem
2017 Hissarna byttes ut
2020 Avsloppstammar
2021 Festlokalen (pågående)

Se föreningens hemsida för mer information www.moroten5.se

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
2.17 %
Lägenhetsnummer
23
Ingår i avgiften
el, värme, vatten, Internet och IP-telefoni samt TV med Comhems basutbud + 8 favoriter
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Förening
BRF Moroten 5
Byggnadsår
1903 (Arkitekt Hagström & Ekman)
Energiprestanda
162 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

Försäkring
400 kr/mån
Driftkostnader totalt
400 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister