Mer info

Penthouse i okänd oas invid Lärkstan med fri utsikt

Drottning Kristinas väg 11 – Östermalm

Boarea | Biarea 143 kvm | 2 kvm Rum | Våning 5 rok | 3 och 4 av 4
Pris Såld Avgift 4 866 kr / mån

Välkommen till denna insynsfria byggmästarvåning om totalt 145 kvm och fem rum och kök med fantastisk utsikt. Våningen som omfattar våning 3 och 4 högst upp i fastigheten erbjuder öppna och sociala sällskapsrum, mycket himmel och unika tidstypiska detaljer i original. I anslutning till den helt insynsskyddade balkongen med fri utsikt i söder återfinns ett generöst stilrent kök med både köksö och matsal. Centralt i våningen ligger våningens juvel, trapphuset med den vackert snidade ektrappan och unika takmålningen som på senare år restaurerats. Vardagsrummet har fransk balkong med utsikt över Kungliga Tekniska högskolans ståtliga arkitektur samt en fungerande öppen spis.  Ovanvåningen stoltserar med ett stort takfönster varifrån ljuset flödar. Två nyligen renoverade badrum samt upp till tre sovrum med goda förvaringsmöjligheter.  Välhållen fastighet anno 1931. Stabil och äkta förening som är lågt belånad och äger marken.

Bilder

Beskrivning

Välkomnande hall med plats för avhängning samt ytterligare förvaring i garderobsvägg.

Stort och socialt kök med köksö i vitt, svart, exklusiva stora kakelplattor 60x120 från italienska Marazzi Allmarble Calacatta Extra Lux. Inbyggda bluetooth-högtalare. Tre stora fönsterpartier i fil skapar ett fantastiskt ljusflöde tillsammans med en öppen planlösning med matsalen. Utgång till luftig balkong i söder där det ryms både soffa, fåtöljer, bord och blomster. Köket är fullt utrustat med gasspis, fläkt, ugn, micro, kyl och frys, diskmaskin samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. I matsalsdelen finns plats för stort matbord för upp till tio personer.

Det sociala entréplanet är genomgående med det unika trapphuset som bostadens mittpunkt. Den inre hallen passar perfekt som arbetshörna eller läshörna. Här pryds taket av vackra målningar som restaurerats och som tillsammans med den vackert utsmyckade trappan upp till plan två skapar karaktär till hela våningen. Vidare in i bostaden återfinns vardagsrummet med fungerande öppen spis och fransk balkong med dubbeldörrar. Även här är utsikten något utöver det vanliga och erbjuder en vy ut över Kungliga Tekniska Högskolans anrika fasader där vildvinet ändrar färg efter årstiden.

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns även flertalet garderober som skapar goda förvaringsmöjligheter.

Från sovrummet nås ett stilfullt och påkostat badrum med marmorerat kakel och klinker. Här finns toalett, dusch, dubbla handfat över kommod med lådor samt spegelskåp. Samma kakel som i köket samt inbyggda bluetooth-högtalare.

Från hallen nås bostadens andra badrum som även det är renoverat i marmorerat kakel. Även här finns toalett, handfat och dusch. Samma kakel som i köket samt inbyggda bluetooth-högtalare.

Via den vackert svängda ektrappan nås våningens andra plan med vacker stjärnparkett och ett stort takfönster. Här finns ett separat sovrum samt ytterligare ett sovrum som idag avskärmas bakom en skjutvägg.

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 6 kvm.

Användning av tvättstugan kostar 10 kr/användning.   

Föreningen

Brf Roslagsbanan 16 är en äkta förening som bildades 1973 och äger marken. Byggnaden ritades av arkitekt E. Mattsson och uppfördes 1931. Byggherre var K B Lindberg och byggmästare var Thure Enfors. Det finns 12 lägenheter och en hyresrätt (lokal). Juridisk person accepteras ej. Pantsättningsavgift tas ut av pantsättaren på 1% av gällande prisbasbelopp liksom överlåtelseavgift på 2.5%.

Föreningen önskar att man är mantalsskriven i bostaden.

I avgift ingår värme och vatten. Hushållsel - föreningen har gemensamt avtal och varje enskild ägare faktureras separat halvårsvis via avgiften. Fiber finns och faktureras utöver avgiften, kostnad 552 kr/kvartal. Uppvärmning sker via fjärrvärme. Cykel och barnvagnsförråd finns och till lägenheten hör ett vindsförråd. På gården finns utemöbler och grillmöjligheter. Vädringsbalkonger med utemöbler på varje plan. 

Perfekt läge med närhet till härliga grönområden såsom Lill-Jansskogens och Hagaparkens promenadstråk samt Brunnsvikens klippor och strandbad. Här finns både Stureplan, Vasastan och City inom promenadavstånd som erbjuder stort restaurangutbud, shopping, nattliv och kulturella tillställningar. Vid Fältöverstens shoppingcentrum finns både butiker, apotek, systembolag och välsorterade butiker. För den idrottisntresserade finns direkt närhet till motionsspår i Lill-Jansskogen, GIH badet och tennisbanor. 

Utmärkta kommunikationer med Tekniska Högskolans tunnelbanestation (röda linjen) samt Roslagsbanan bara inom en minuts promenad. På Valhallavägen finns även flertalet busslinjer såsom buss 4 och 6.

Boendeparkering finns i området. Flertalet kommersiella garage finns i området.

Renoveringar

2022 Hiss, bulleranpassning tvättstuga

2021 Ommålning trapphus, nya säkerhetsdörrar, elementsskåp, postbox, nya trädgårdsmöbler

2019 Fönster

2018 sista stammen byttes och stammar har bytts successivt under åren. 

2013 Fasadförbättringar

2004/5 Elstigare

1999 tak

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
13.28 %
Lägenhetsnummer
1303
Ingår i avgiften
Värme, Vatten
Våningsplan
3 och 4 av 4
Hiss
Ja
Förening
Brf Roslagsbanan 16
Byggnadsår
1931 (Arkitekt E. Mattsson)
Energiprestanda
153 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
540 418 SEK

Driftkostnad

El
926 kr/mån
Försäkring
329 kr/mån
Gas
370 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 625 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister