Mer info

Villa Trolludden - en idyll vid Baggensfjärden

Skogsövägen 92 – Saltsjöbaden Skogsö

Boarea 223 kvm Rum 8 rok
Pris Såld Tomtarea 7 755 kvm

För första gången på över 60 år finns nu möjlighet att förvärva Skogsös stamfastighet - den magiskt vackra Trolludden. Fastigheten består av en 7 755 kvm stor udde i Baggensfjärden med parkliknande trädgård med vackra stenarbeten, vidsträckta gräsmattor, prydliga planteringar, badklippor och gedigen sekelskiftesbebyggelse. Runt fastigheten löper en putsad mur med vakttorn i tegel som skänker fastigheten känslan av en befäst utpost. Välkommen att förverkliga en dröm om ett verkligt unikt boende mellan storstad och skärgård.

Bilder

Beskrivning

Byggnadsbeskrivning

Huvudbyggnad i två plan om 276 kvm från ca 1890. Huset är byggt i trä, med tegeltak, stensatt terrass, grundmur i huggen granit och andra gedigna materialval. Detaljplanen medger ny huvudbyggnad om 450 kvm i två plan.

Nyrenoverad, vinterbonad sjöstuga om 50 kvm med kök, sovloft och badrum. Perfekt för gäster, barn och barnbarn.

Två bryggor varav en med ett badhus.

Putsat garage invid entréns murar.

Övrigt

Merparten av Skogsö består av ett naturreservat, här finns därför fantastiska promenad- och ridvägar i fina marker och här finns flera vackra villor från sekelskiftet.

 

HISTORIK

Här skapades kring sekelskiftet ett fantastiskt sommarnöje för den framgångsrike bankiren Arvid Högman och hans mycket prominenta umgängeskrets.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1929
Byggnadstyp
1,5 planshus
Uppvärmning
Bergvärme
Energiprestanda
79 kWh/Kvm och år
Fasad
Trä
Tak
Tegel, plåt
Bjälklag
Trä, betong
Stomme
Trä
Grund
Krypgrund
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Taxeringsvärde byggnad
2 339 000 kr
Taxeringsvärde tomt
11 200 000 kr
Taxeringsvärde totalt
13 539 000 kr

Driftkostnad

Värme
2 083 kr/mån
Vatten/Avlopp
417 kr/mån
Renhållning
250 kr/mån
Försäkring
667 kr/mån
Driftkostnader totalt
3 417 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister