Mer info

Funkisvilla från 1932 med sjöutsikt

Orsavägen 43 – Nockeby

Boarea | Biarea 185 kvm | 75 kvm Rum 7 rok
Pris Såld Tomtarea 886 kvm

Med ett fantastiskt läge i området nära vattnet ligger denna stilrena konstnärsvilla i Bromma. Den är ritad av arkitekt Björn Hedvall på uppdrag av konstnären David Tägtström, husets förste ägare, vars målning pryder taket i entrén. Huset uppfördes 1932 i funkisstil med härlig svängd trappa, murad öppen spis, vackra blyinfattade fönster och en kungsbalkong i sydväst, nästan lika lång som huset. På entréplan välkomnas man av ett kapprum med WC och ett par trappsteg leder upp till ett Kvänum-kök i ek med vitvaror i rostfritt och arbetsbänk svart granit. Mellan kök och vardagsrum finner man både en mindre matplats och en större matsal med plats för ca 10-12 personer. Rymligt vardagsrum med öppen spis och utgång till stor altan med utsikt mot Kärsön och vattnet.  Härifrån leder den vackra ektrappan upp till det övre planet med 3 sovrum, allrum, möblerbar hall med utsikt mot vattnet och badrum. Här finns möjlighet att med enkla medel göra ytterligare två sovrum vid behov. Nere i souterrängplanet finner man tvättstuga med duschkabin och torkrum. Här finns gott om förvaring med både matkällare, skafferi, förrådsutrymmen och garage. Plan tomt, perfekt för en barnfamilj, med ett växthus och sommartid bjuds sol från förmiddag till sen kväll. År 1999 genomgick huset en större renovering då kök, badrum och ytskikt uppdaterades. Taket är nyligen omlagt och både bergvärme och luftvärmepump håller huset varmt. Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till spårvagnen. Välkomna till ett mycket välplanerat hus med härlig charm.

Bilder

Beskrivning

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)

Nytt föreslaget taxeringsvärde för 2023:

Byggnad, totalt värde: 4 821 000 kr
Mark, totalt värde: 11 600 000 kr
Summavärde: 16 421 000 kr

Renoveringar

Genomförda renoveringar:
2023: Omlagt tak
2019: Luft-luft värmepump
2014: Ny bergvärmepump
1999: Installation bergvärme, fasadrenovering, tätning av rökkanal, nytt kök, badrum renoverade, nya ytskikt

 

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1932
Byggnadstyp
Tvåplanshus med källare i souterräng
Uppvärmning
Bergvärme och luft-luft-värmepump
Energiprestanda
121 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas kopplade bågar
Fasad
Puts
Tak
Gummiduk pulpettak/låglutande
Bjälklag
Trä och betong
Stomme
Trä
Plåtarbete
Koppar och stål
Grund
Grundsulor
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber och marksänd digital tv-antenn.
Taxeringsvärde byggnad
3 615 000 kr
Taxeringsvärde tomt
8 400 000 kr
Taxeringsvärde totalt
12 015 000 kr

Driftkostnad

Värme
3 167 kr/mån
El
583 kr/mån
Vatten/Avlopp
400 kr/mån
Sotning
50 kr/mån
Renhållning
225 kr/mån
Försäkring
567 kr/mån
Driftkostnader totalt
4 992 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister