Mer info

Klassisk sekelskiftesvilla med stor tomt

Torstenssonsvägen 13 – Djursholm

Boarea | Biarea 183 kvm | 48 kvm Rum 5 rok
Pris 21 500 000 kr / bud Tomtarea 2 000 kvm

En vacker järngrind leder in till denna generösa tomt om 2000 kvm med en villa fördelat på tre plan, som har många intressanta vinklar och vrår. Huset är byggt 1917 och bjuder på flera charmiga sekelskiftesdetaljer, så som spröjsade fönster, tre öppna spisar, burspråk, plankgolv och skjutdörrar. På entréplanet bjuds stora sällskapsytor i form av stor matsal med separat nisch och intilliggande vardagsrum med öppen spis med reliefdekor centralt i rummet. I andra änden ligger köket med ytterligare en öppen spis och generös matplats för en stor familj. Köket från 2019 är i lantlig stil med svart granitgolv, vita luckor och arbetsbänk i trä. Via den vackra svängda trappan kommer man vidare till det övre planet med tre bra sovrum, duschrum, separat WC och en balkong med kvällssol. Genomgående plankgolv och väggar målade i behagliga ljusa färger. Master bedroom har även det en öppen spis, på gaveln, och flera platsbyggda garderober i kattvinden. Åt andra hållet, en trappa ner återfinns det generösa källarplanet som erbjuder mycket förrådsutrymme, gillestuga, bastu, WC, stor tvättstuga med badkar och pannrum med möjlighet att leva ut sina snickardrömmar. Det har tidigare funnits bygglov för tillbyggnad som integrerar entréverandan i huset och ger en ny terrass och ett ytterligare sovrum på övre plan. Svagt sluttande och barnvänlig stor tomt med flaggstång i mitten. Huset värms mestadels med bergvärme. Läget är svårslaget, med närhet till många olika skolor, bra kommunikationer, Djurshoms torg och med utsikt mot Ösbysjön och Djursholms ridklubb. Välkommen till ett charmigt boende som har både ett privat läge och närhet till många bekvämligheter.

Bilder

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1917 (Arkitekt N. K. Hultén)
Byggnadstyp
1,5-planshus med källare
Uppvärmning
Bergvärme, enstaka elradiator
Energiprestanda
194 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas med kopplade bågar, några isolerglasfönster
Fasad
Puts
Tak
Betongpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Betonghålsten, tegel
Grund
Grundsulor
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
3 124 000 kr
Taxeringsvärde tomt
6 800 000 kr
Taxeringsvärde totalt
9 924 000 kr

Driftkostnad

Övrigt
7 083 kr/mån
Driftkostnader totalt
7 083 kr/mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister