Mer info

Högt och ljust med bästa läge

Bielkevägen 18 – Djursholm

Boarea | Biarea 246 kvm | 107 kvm Rum 12 rok
Pris 37 000 000 kr / bud Tomtarea 1 463 kvm
Budgivning pågår

På ett superläge mellan Framnäsviken och Djursholms Slott ligger denna familjevilla om totalt 353 kvm, byggt 1904. Huset ligger högt med rikligt ljusinsläpp i alla rum och har klassiska detaljer såsom vackra parkettgolv och högt i tak. Huset fick sin nuvarande stil under ombyggnation på 30-talet. Stor öppen hall med gäst-wc och gott om förvaring. Vardagsrum, matsal, kök och matplats är i öppen planlösning med utgång till terrass på framsidan och den trevliga trädgården med rhododendronplanteringar på baksidan. Köket med den magnifika köksön är hjärtat i detta trivsamma hem. På övre plan återfinns fyra bra sovrum, allrum, badrum och utgång till stor balkong om ca 24 kvm. Här finns också trappa upp till vinden som idag används till förvaring. Källaren totalrenoverades 2011 av nuvarande ägare som bilade ner till berg och byggde upp igen med vattenburen golvvärme. Här har man en praktisk grovingång med gott om förvaring, gästrum, badrum med bastu, dusch och badkar, tvättstuga och förråd. Garaget nere vid grinden är vinterisolerat och har golvvärme. Det är rymligt och ger möjlighet att skapa ett gäst-/au pair-rum och samtidigt ha plats för bil eller cyklar. Fastigheten har direkt access till banvallen som används i dag för promenader, löpning och ridning. På vintrarna brukar det vara skidspår när det finns snö. Läget i Djursholm är mycket bra med närhet till utmärkta kommunikationer, service och välrenommerade förskolor såsom Äventyret och Elevverket och skolor såsom Djursholms Samskola och Vasaskolan på gångavstånd. Välkommen till ett drömhus i Djursholms mycket eftertraktade villakvarter. Tillträde kan ske 15 juli 2024.

Bilder

Beskrivning

Renoveringar och förbättringar

Huset byggdes 1904 (därav takhöjd) men byggdes upp efter invändig brand 1936. När nuvarande ägare putsade om huset 2013 och knackade bort all puts så kom originalstommen i trä från 1904 fram. Det som gjordes 1936 (ca) var en helt ny planlösning, nya fönster och putsad fasad mer i linje med 30-talet. Innan, som man ser på de gamla ritningarna, så var huset uppdelat i två lägenheter med pigrum på vinden, entrén och trappan på andra ställen än idag. 

Källaren är murad och dränerad ca. 2008 av tidigare ägare. Dagvattenrör byttes samtidigt (nya rör till tomtgräns).

Källaren totalrenoverades 2011 och (bilade ner till berg) lade in vattenburen golvvärme i hela källaren (bortsett från förråd/vinförråd). Huset står på berg.

Både i källaren och på entréplan är det fläktar för frånluft, assisterat självdrag.Golvet på vinden har isolerats.

Fasadens puts är ny (allt borttaget och träkonstruktion lagad vid behov – sedan ny isolering och puts). Alla plåtarbeten är nya med bl.a. nya räcken (korrekt höjd) och stuprör 2013.

Fönster byttes ut 2013 till 2 + 1 fönster men i gammal stil. Levererades från Allmogefönster. Samtliga fönster flyttades ut några cm för att kompensera för extra isolering.

Konstruktion är tegel/bruk och trä. Den bärande väggen i huset är den längsgående (där bl.a. murstockar är placerade).

All el i huset har bytts ut. Den senast uppdatering var överspänningsskydd.

Kvitton finns på alla arbeten (samt slutbevis). Tidigare ägare lät renovera entréplan och de använde Hantverksdesign som entreprenör. Nuvarande ägare har använt Blueprint / Peter Eriksson som arkitekt.

TV/data – fiber indraget och kanaliserat till sovrum/arbetsrum på övervåning, TVs samt CCTV.

CCTV – kameror som styrs med App på 4 punkter på fasaden. Central med hårddisk på vinden. 

Larm – finns och anslutet till SRS (styrs med App) Det finns två polislarm med direkt larm (oåterkalligt) till polisen. Ett på entréplan precis vid entrédörren och ett på andra våningen i lilla hallen utanför sovrummen.  

Garaget nere vid grinden är stort och det finns plats att skapa ett gäst-/au pair-rum och samtidigt ha plats för bil eller cyklar etc. Garaget är vinterisolerat och har golvvärme (men inte vatten & avlopp). 

Det finns en idéskiss för bygge av pool som nuvarande ägare lät Aster Trädgårdsdesign ta fram för några år sedan. Det bygger på att man bygger pool i slänten ner mot garaget för att inte påverka höjdkurvorna mer än nödvändigt.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1904 (1936)
Byggnadstyp
Tvåplanshus med inredd källare
Uppvärmning
Bergvärme
Energiprestanda
72 kWh/Kvm och år
Fönster
2+1-glas
Fasad
Puts
Tak
Tegelpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Grund
Källare med betongplatta på mark
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk
Taxeringsvärde byggnad
5 400 000 kr
Taxeringsvärde tomt
8 200 000 kr
Taxeringsvärde totalt
13 600 000 kr

Planritning

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister