Mer info

Sekelskifte i toppskick med högt läge

Villagatan 24 – Villastaden

Boarea 105 kvm Rum | Våning 3 rok | 3
Pris Såld Avgift 2 045 kr / mån

Elegant boende i denna våning om 105 kvadratmeter och tre rum och kök på ett av Stockholms mest eftertraktade adresser. Den breda, ljusa Villagatan med deras unika bebyggelse och atmosfär har en vacker parkliknande karaktär med grönska och stiliga fastigheter runtomkring. Interiört finns uppskattade bevarade sekelskiftesattribut såsom parkettgolv, stuckatur, takrosetter, dörröverstycken och väggpaneler som framhävs av den imponerande takhöjden på cirka 3.6m. Smakfullt inredd med sobra färger med kompletterande listverk, stuckatur och garderober som framhäver originaldetaljerna. Våningen är disponerad med spatiöst vardagsrum med öppen spis, master bedroom, gästrum alternativt arbetsrum, kök med matplats samt badrum med dusch. Fin hall med kappavhängning. Östra station och andra kommunikationer inpå knuten, liksom den lummiga grönskan i Humlegården eller mer expansiva promenadstråk i Lill-Jansskogen. Tyst läge i välskött förening med välskött ekonomi och gångavstånd till Stureplan med dess rika utbud av restauranger och shopping.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Ingång till hall med kappavhängning, sisalmatta på golv, ingång till badrum och klädkammare med heltäckande matta och platsbyggd inredning. Vardagsrum med öppen spis, vägglister och foder, stuckaturer. Golv med stjärnparkett. Kök i klassiskt grått med matplats för cirka 8 personer. Golv med fiskbensparkett. Elementsskydd. Minottikök från 2012. Gaggenau 400-serien, 2010 samt 2021. Häll (zonlös), ugn, ångugn samt kyl (2010), frys (Severin). Kolfilterfläkt. Vinkyl. Matplats för 12 personer. Vertikala stammar byttes 2010. Badrum Helkaklat badrum med bortre vägg i mosaik och klinker på golv. Inbyggd dusch med fristående handfat. Badrumsskåp och hurts från Minotti, lackat Corian. Elburen golvvärme. Vertikala stammar bytta cirka 2010. Separat tvättutrymme med torktumlare och tvättmaskin från Miele. Master bedroom med utsikt åt två väderstreck. Sovrum/arbetsrum med garderobsvägg med praktisk stege.

Övrigt

Källarförråd cirka 16 kvm med säkerhetsdörr, hyllor, cykelupphängning, dragen el med både takbelysning och elurtag samt plant golv. 

Skottsäkra glas i lägenheten. 
Genomgående parkettgolv.
Takhöjd cirka 3.6m. 
Säkerhetsdörr
Fiber via Ownit
2017 + 2022 Elen bytt 
2022 Ny stuckatur (kök, sovrum, arbetsrum och hall) slipade golv, målning ytskikt 
Belysning badrum från Flos

Föreningen

Granen 18 är en bostadsrättförening som är äkta och äger marken. Föreningen bildades 1992 och fastigheten förvärvades 1994. Juridisk person accepteras liksom delat ägande. Föreningen önskar att man är mantalsskriven på adressen. Det har diskuterats att avgiften skall höjas vid årsskiftet. Föreningen har fn inga lån och en stark kassa. Tvättstuga samt cykelförråd finns, liksom en gästlägenhet som går att hyra för 200 kr/natt. Till lägenheten hör ett källarförråd. Överlåtelseavgift om 2.5% av pbb betalas av köpare, pantsättningsavgift betalas av pantsättaren om 1% av pbb. Kabel-tv och bredband finns genom Ownit, basutbud ingår i månadsavgiften. Uppvärmning sker via fjärrvärme. 2023 har en ny underhållsplan antagits. 

Byggår 1895, ombyggnadsår 1996. 20 lägenheter och det finns inga lokaler.  

Utförda renoveringar

2023 Gård, dränering och plantering
2022/2023 Partiella stambyten i A-trappuppgången, stambyte källaren. Dränering framsidan. Åtgärd fuktskador.
2022 Fasad, fönster
2020 Filmning stammar
2011 Tvättstuga
2010 Trapphus målning
2005 Nytt värmessystem

Kommande renoveringar

Rör i källaren

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
3.77 %
Lägenhetsnummer
301
Ingår i avgiften
Värme, vatten, bredband och kabel-tv (basutbud)
Våningsplan
3
Hiss
Ja
Förening
Granen 18
Byggnadsår
1895 (Gustaf Lindgren & Kasper Salin)
Energiprestanda
118 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
1 000 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 000 kr/mån

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister