Mer info

Stilsäker tvåa på toppläge i Vasastan

Luntmakargatan 95 – Vasastan

Boarea 44 kvm Rum | Våning 2 rok | 4/5
Pris Såld Avgift 1 577 kr / mån

Mycket stilfull och välplanerad tvåa om 44 kvm på 4:e våningen. Genomgående fina materialval, goda förvaringsutrymmen och en planlösning som passar såväl en som två personer. Stort kök med full maskinell utrustning, vardagsrum med plats för soffgrupp och matplats. Sovrummet anpassad till en 180 cm säng. Ljusinsläppet maximeras tack vare trendiga industriglas och stora fönster i högt läge. Välkommen till en förening med stark ekonomi och låg belåning.

Bilder

Beskrivning

BRF

BRF BOPLATSEN

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 32 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Det finns även 3 hyresrättslokaler.

Föreningen köpte fastigheten 1946 som en bostadsförening. 1991 ombildades bostadsföreningen till bostadsrättsförening (äger marken). 

Föreningen tar inte ut någon överlåtelse- eller pantsättningsavgift. 

Tillgång till cykelrum och barnvagnsrum finns i källaren. I föreningen finns även soprum med plats för hushållssopor, grovsopor och mindre el-avfall 

I källaren finns en gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. 

Föreningen har trivselregler som medlemmarna förväntas följa. 

Föreningens fastighetsförsäkring är tecknad hos Vardia Försäkring. Försäkringen innehåller en bostadsrättsförsäkring för husets samtliga lägenheter. Lägenhetsinnehavarna behöver därmed inte teckna ett särskilt bostadsrättstillägg i hemförsäkringen. Observera att medlemmarna måste teckna hemförsäkring själva. 

RENOVERINGAR

1994 ombyggnad av kontorslokalerna till tre separata lokaler.

1998 stambyte i lägenhetsvåningarna och byte av el-ledningarna i lägenheterna.

1999 nya el-ledningar dragna i trapphus, vind och källare. Byte fjärrvärmeanläggning.

2001 ombyggnation av råvind till två vindslägenheter, byte av plåttak exkl. nedre plåtvåderna. Renovering av hissen.

2003 målning av trapphus och källare.

2004 fasadrenovering av väggen mot gården inkl fönstermålning på gårdsfasaden. Helrenovering av tvättstugan.

2005 fasadrenovering av muren mot gården.

2007 byte av avloppsrör under källargolven. Byte till ny el-central. 2008 energideklaration utförd. Vattenskadori restaurangens lokalerátgärdade.

2009 säkerhetsdörrar installerades. Slipning och lackering av lokalernas fönster mot Luntmakargatan. Byte av pupjigg till fjärrvärmeanläggningen.

2010 underhålls- och förbättringsarbeten av el-system i källaren. Underhåll på fjärrvärmeanläggningen. Ommålning korridor i källaren.

2011 renovering av lägenhetsfönster med byte av innanfönstren till energiglas. Installation av nya värmekablar i hängrännor och stuprör. Installation av husnod.

2012 utfördes en OVK besiktning som genomförs vart 6 e år Ommålning av trapphuset i entréplanet.

2013 fasadrenovering av fasaderna mot Luntmakargatan och Markvardsgatan. Ombyggnad av rökgaskanal i yttertaket till trapphuset. Slipning av golvet i frisersalongen Wendys hair. Hissreparationer avseende bl.a. Frekvensstyrning och kretskortsbyte.

2014 renovering av de båda takterrasserna inkl en av lägenheterna pga fuktskador. Renovering av ovanskikt på två balkonger mot Luntmakargatan (Lgh 15 och 23). Belysningsbyte i förrådslokalen i källaren. Byte av torktumlare i tvättstugan. Installation av säkerhetsplattform på taket.

2015 byte av spillvattenstam i källarlokalerna. Renovering och målning av delar av källaren. Spolning av badrums- och käksavlopp samt spillvattenstammarna i huset. OVK besiktning av hyreslokalerna.

2016 renovering av entré och trapphus. Målning och golvslipning. Upprustning av soprummet och restaurangens kylsoprum. Avtal om installation av fiber till lägenheter och lokaler.

2017 fiberinstallation till lägenheter och lokaler. Omdragning av luftintag för restaurangens ventilationssystem från terrassbyggnadens långsida till gavelsidan. Byte av avloppsrör i tvättstugan. Renovering av pentrylokalen hos Wendys Hair.

2018 har en OVK besiktning utförts. Framöver planeras mindre åtgärder så som att ev. rensa ventilationskanalerna för att få besiktningen godkänd. 

2019 Backventiler monterade på de två utgående spillvattenstammarna. Energideklaration genomförd.

2020 Taksäkerhet förbättrad.

TV OCH INTERNET

Foreningen är ansluten till fiber via IP-Only, alla bostadsrättshavare har därmed möjlighet att om så önskas, själva teckna abonnemang för internet. TV och telefoni via fibernätet efter egna önskemål med leverantörer som IP-Only har avtal med. Föreningen är även ansluten till både TV och bredband via Com Hem. Analogt grundutbud på TV från Com Hem ingår i avgiften och medlemmarna kan om de önskar även teckna bredband från Com Hem. 

PARKERING

I området gäller boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
2.84 %
Lägenhetsnummer
4:6
Ingår i avgiften
Värme, vatten, kabel-TV (basutbud)
Våningsplan
4/5
Hiss
Ja
Förening
BRF Boplatsen
Byggnadsår
1946
Energiprestanda
151 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
292 kr/mån
Försäkring
125 kr/mån
Driftkostnader totalt
417 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister