Mer info

Vindsvåning med dubbla terrasser

Birkagatan 24 – Vasastan

Boarea | Biarea 124 kvm | 14 kvm Rum | Våning 3 rok | 5/5
Pris Såld Avgift 6 377 kr / mån

Med synnerligen eftertraktat läge i hjärtat av Birkastan återfinns denna smakfulla vindsvåning i eget våningsplan om 124 kvm boarea och 14 kvm biarea, med hela två takterrasser om 6 kvm vardera. Hissen går direkt in i bostaden som stoltserar med en ypperlig disposition med tydlig uppdelning mellan social och privat sfär. Det generösa vardagsrummet har öppen planlösning med integrerat kök samt rikligt med ljusinsläpp, öppen spis och härlig takterrass vilket ger gott om plats för trevligt umgänge. Sovrumssektionen är avskild och består av två stora sovrum, ett med walk-in-closet och ett med takterrass. De befintliga sovrummen är båda stora nog att dela av för den som önskar fler sovrum. Två kompletta badrum finns att tillgå. En privat känsla genomsyrar hemmet som i sitt egna våningsplan är väl ljudisolerat och försett med säkerhetsdörrar. Sammantaget ger det höga läget i kombination med milsvid utsikt och högkvalitativa vindsattribut verkligen ett boende utöver det vanliga.

Bilder

Beskrivning

DISPOSITION

ENTRÉ OCH GÄST WC MED DUSCH

Ljus hall mellan sovrumsdel och sällskapsdel med tre takfönster och platsbyggda garderober med spegeldörrar som också rymmer teknik såsom fiber och larm. Hiss med säkerhetsdörr rakt in i hallen. Hallgolvet i mörkgrå kalksten, Cascais. 

Gästwc med dusch, handdukstork, handfat med stor avställningsyta på bred kommod under rymligt badrumsskåp, vitkaklade väggar och grått klinkergolv.  

KÖK, VARDAGSRUM OCH MATPLATS I ÖPPEN PLANLÖSNING

Kök med vita fronter från Kungsäter. Alla maskiner från Miele: helintegrerad diskmaskin, rymlig kyl/frys i rostfritt, induktionshäll, evakueringsfläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn och tallriksvärmare.

Gott om arbets- och serveringsytor samt förvaring. Melerad ljus kompositskiva från Silestone i såväl kök som ovan drygt fyra meter platsbyggda skåp vid matplats/vardagsrum.

Rymlig matplats intill kök. Öppen spis. Takterrass i anslutning till vardagsrummet som ger fri utsikt över takåsar och bra solläge. Eldriven markis för soliga dagar och infravärme för kyliga kvällar. Två takfönster och två fönsterkupor samt en speciell låg kupa med runt fönster som är en mysig plats för barn och vuxna. 

SOVRUMSAVDELNING 

Trevligt master bedroom med två fönsterkupor, platsbyggd förvaring samt rymlig walk-in-closet.

Sovrum/arbetsrum med en kupa och egen takterrass samt platsbyggda garderober för bra förvaring.

Väggen mellan sovrummen har extra ljudisolering.

Om man behöver tre eller fyra sovrum är det enkelt att avdela såväl master bedroom som det andra sovrummet till mindre rum.

BADRUM MED BADKAR OCH DUSCH OCH TVÄTT/TORK

Badrummet nära sovrumsdelen har takfönster som släpper in härligt dagsljus utan insyn. Grått klinkergolv med vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med badkar, separat dusch bakom glasdörrar, vägghängd WC, bidé, handdukstork och dubbelhandfat på bred vit kommod under rymligt badrumsskåp samt vägghängt skåp som ger mycket förvaring även i badrummet. Miele tvättmaskin och torktumlare i rostfritt under Silestone grå bänkskiva .

TAKTERRASSER

Båda med mörkgrått klinkergolv täckta med grå underhållsfri väderbeständig komposittrall samt med varsin vattenutkastare. Båda har infravärme och belysning och den vid vardagsrummet har markis.

ÖVRIGT

Samtliga fönsterbrädor i Silestone. Kranar från Grohe. 

Vita mörkläggande plisségardiner i sovrummens fönsterkupor. Vita ljusgenomsläppliga plisségardiner i vardagsrummets fönsterkupor och takfönster. Vit ljusgenomsläpplig linnegardin vid terrassen och dito mörkläggande vid sovrummets terrass. 

Takspottar i alla rum, indirekt belysning ovan takbjälkar, fyra extra spottar över matplats samt en speciell armatur vid arbetsbänk ovan tvätt/tork. Allt dimringsbart. 

VÄRME OCH VENTILATION

Vattenburen golvvärme i hela lägenheten, treglasfönster och bra isolering ger en varm och ombonad känsla. Justerbar frånluftsfläkt garanterar frisk luft.

FÖRVARING

Genomgående bra förvaring med platsbyggda garderober i sovrum och hall och platsbyggda skåp i vardagsrum och badrum. Dessutom tre förvaringsloft och källarförråd om 7,3 kvm.

ALLT I GOTT SKICK

En ägare sedan våningen byggdes 2008. Golv, väggar, tak och maskiner är i mycket gott skick.

BRF

Bostadsrättsföreningen Gjutaren 14 har 28 lägenheter som alla upplåts som bostadsrätt. Det finns två lokaler. Föreningen är välskött och har god ekonomi. Föreningens lån är låga, enbart 2720 kr/BOA kvm. Nyligen såldes vinden i gårdshuset och i samband med det byttes taket och hiss installerades även i gårdshuset. Renoveringen av trapphusen och entré blev klar i våras och i höst skall även gathuset få nytt tak. Försäljningen av råvinden i gårdshuset finansierade renoveringarna av båda husen så det finns inga skäl att höja avgifterna. Bostadsrättsföreningen Gjutaren 14 äger marken som fastigheten står på.

UNDERHÅLL

Stamrenovering med nya avloppsstammar till både kök och badrum genomfördes 2002. 
Fönsterrenovering 2010.
Rörbyte från fastigheten till gatan 2011/2012.
Installation av hiss och nytt tak i gårdshuset 2017.
Renovering av trapphus och entré i gatu- och gårdshus 2017-2018.
Fiber till varje lägenhet installerades 2017 och 200/200 MB är gratis för alla medlemmar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt ett stort torkrum.
Hushållssoprum inkl. pappersåtervinning. 
2 cykelrum/barnvagnsrum.
2 innergårdar. Grillning tillåten på den stora gården på anvisad plats.
Källarförråd finns till varje lägenhet.

För mer information om föreningen besök www.gjutaren14.bostadsratterna.se

OMRÅDE

Bästa läge med närhet till populära Rörstrandsgatan (sommartid gågata mellan Birkagatan och Norrbackagatan) och dess stora och varierade utbud av caféer, butiker, restauranger och barer. Kommunikationsmässigt ligger Gjutaren 14 optimalt. Här finns såväl bussar, flygbussar, tunnelbana (S:t Eriksplan) och pendeltåg (Station Odenplan). Trots bra kommunikationer så är just Birkagatan nästan utan buller och föroreningar från bilar eller bussar. 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
8.84 %
Lägenhetsnummer
28
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Bredband
Våningsplan
5/5
Hiss
Ja (Hiss in i våningen)
Förening
BRF Gjutaren 14
Byggnadsår
1903
Energiprestanda
143 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
450 kr/mån
Försäkring
300 kr/mån
Driftkostnader totalt
750 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister