Mer info

Högt upp med magnifik utsikt över Mälarens inlopp

Pokalvägen 5 – Reimersholme

Boarea 99 kvm Rum | Våning 3 rok | 5 av 7
Pris Såld Avgift 5 196 kr / mån

Med ett enastående läge, i fastighet belägen högst upp på Reimersholme återfinnes denna ljusa, väldisponerade hörnlägenhet med en härlig balkong i västerläge. Magnifik panorama-utsikt över Liljeholmen, Långholmen, lilla och stora Essingen in mot Riddarfjärden samt båtarna och det glittrande vattnet vid Mälarens inlopp till Stockholm. Närheten till vatten, bad och lummig natur året runt ger en oerhört rogivande känsla i detta hem utöver det vanliga. En sann oas mitt i stan. Mycket stabil och populär förening med de stora renoveringarna bakom sig.

Bilder

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Denna fina hörnlägenhet disponerades från början med fem rum och kök, men har med nuvarande ägare öppnats upp till tre stora rum och kök. Finns behovet av fler rum går det givetvis att med enkla medel återställa lägenheten till dess ursprungliga planlösning.

Välkomnande hall med gott om förvaring.

Sällskapsrummet öppnar upp med generösa ytor, stora fönster med hänförande vyer över Mälarens inlopp till Stockholm och med utgång till balkongen i västerläge. Vacker stavparkett i ek (originalutförande) samt fungerande öppen eldstad.

Två rofyllda sovrum samt kök ligger i fil med vyer över Långholmen, Västerbron och småbåtshamnarna längs Långholmskanalen. Köket är stilrent inrett med vitlaserade luckor i ask, hel-integrerade vitvaror, såsom kyl/frys, induktionshäll, ugn samt diskmaskin. Intill köket finns ett stort förråd med gott om förvaringsmöjligheter. 

Helkaklat badrum med badkar, wc samt handfat. Gäst wc.

Lägenheten är 99 kvm, enligt uppgift från föreningen.

Detta är ett hem som måste upplevas. Här njuter du av ett område med byggnation på naturtomter, med grönska och välskötta parker, vackra skulpturer, sittplatser, trappor och fina lekplatser. Vill du ta ett dopp är det endast en kort promenad ner till badbryggorna. 

HSB Brf Reimer

HSB Brf Reimer är en äkta förening. I föreningen finns 184 st lägenheter med bostadsrätt och 2 st lokaler med hyresrätt.

Bostadsrättsföreningen Reimer bildades 1943. Sven Wallander, grundare av HSB, ritade tillsammans med arkitekt Axel Grape de fyra punkthus som utgör bostadsrättsföreningen Reimer på Pokalvägen, belägen högst upp på ön. På uppdrag av Wallander planerade landskapsarkitekt Ulla Bodorff bostadsområdena på Reimersholme. 

De fyra höghusen som stod klara på Reimersholme den 8 augusti 1944, när kriget fortfarande rasade ute i Europa.

Föreningen äger marken.

På gatuplan finns tvättstuga med 5 tvättmaskiner, 2 torktumlare och två torkskåp. Det finns även 1 extra "paniktvättmaskin" och torktumlare. Mangel och strykbräda finns.

Två övernattningslägenheter finns.

Nyrenoverad bastu finns på Pokalvägen 5 (kostnadsfri) och det finns även ett hobbyrum på Pokalvägen 3. Cykelrum i varje hus och barnvagsrum på Pokalvägen 3 och 4. På Pokalvägen 4 finns en takterass och på berget mellan Pokalvägen 4 och 6 samt platån nedanför Pokalvägen 4 finns ett antal odlingslotter att låna för privat bruk.

Föreningen är ansluten via fiber till Ownit och 250 Mbit kostar 105 kr/mån.

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd. 

Fastigheten är löpande renoverad och underhållen med bland annat:

1999/2000 Byttes alla stammar och elstigar i fastigheten

2004 Renovering av alla balkonger och delar av fasaden.

2014 Byte av undercentral för fjärrvärme. Målning av samtliga entréer. Rensning och kontroll av samtliga ventilationskanaler. Installering av fiber/bredband i samtliga lägenheter.

2016 Stamrensning i samtliga lägenheter

2018-2019 Fasadrenovering samt byte av samtliga fönster till energisnåla

2019-20 - Målning av entré 

2019-20 - Inventering av markytor samt plantering av träd

2020- OKV- besiktning

2020 - Ny energideklaration

2020 - Renovering ventilationsanläggning i ett par lägenheter. Föreningen åtgärdar.

2020 - Upprustning av åsnetrappan

Kommande renoveringar:

20xx - Värmeledningar
20xx - Hissar

I föreningen finns 62 bilplatser varav en är avdelad till mc. Kostar 380 kr/mån och hyrs endast ut till föreningens medlemmar (kö i dagsläget). I området råder boendeparkering.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person. För mer information se: http://www.hsb.se/medlemska/medlemsvillkor

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 656 kr som betalas av köparen. Pantsättningsavgift tas ut om 710 kr. 

Område

REIMERSHOLME – Hela ön är en park med fina promenadstråk, bad- och båtbryggor, kajakuthyrning, fotbollsplan mm. På ön finns det dessutom en charmfaktor i form av en hönsgård samt kaninburar som sköts av ett dagis. Det finns ett välsorterat Coop samt en liten tidnings/tobakskiosk. Reimersholme hotell, som är nyöppnat, serverar god mat, frukost, brunch, musik mm. De har även en liten vinbar som har öppet när vädret tillåter. Informellt och trevligt.

LÅNGHOLMEN – Ett stenkast från Reimersholme ligger denna ö med fantastiska promenadstråk, badstrand, klippbad. Ett flertal caféer, festvåning, kolonilotter, vackra trähus, hotell- och vandrarhem med restaurang.

HORNSTULL – 10 min promenad bort. Här finns all slags shopping; inne i Hornstullshuset finns en variation av butiker; kläder, teknik, apotek, bageri, Hemköp, Systembolaget mm. I området finns det även många caféer, restauranger, gym, skivaffärer (!), bibliotek, loppis, barer.

KOMMUNIKATIONER: T-bana Hornstull röda linjen. Två busslinjer till Reimersholme: 54 och 66 vänder strax nedanför Pokalvägen. Hornstull är en trafikknut. Arlanda-bussen samt IKEA bussen har en hållplats.

 

Historik Reimersholme

Reimersholme är en ö och en stadsdel på Södermalm. Holmen omges i norr av Långholmskanalen och i söder av Liljeholmsviken. Ön är cirka 640 meter lång och 330 meter bred och har en omkrets på drygt 1,6 km och en yta på drygt 15 ha.

Befolkningen är ca 2500 personer. Trots sitt läge nära Södermalm var ön ursprungligen en del av Brännkyrka socken och ingick i municipalsamhället Liljeholmen åren 1898–1912. Den inkorporerades 1913 tillsammans med övriga Brännkyrka i Stockholms stad den 1 januari 1913. Ända fram till 1957 tillhörde den Brännkyrka församling och därefter Högalids församling.

Ön hette tidigare Räkneholmen, men den 24 juni 1798 fick den sitt nuvarande namn; den är uppkallad efter hattmakaren och rådmannen Anders Reimers (1727–1816). Han ägde en gård på öns östra sida, Reimers malmgård (som idag är ett dagis).

Reimersholme ligger intill Långholmen direkt väster om Södermalm. De första bostäderna uppfördes på 1880-talet vid Charlottenburg. På 1860-talet uppfördes en yllefabrik här, Stockholms Yllefabrik, där bland annat fångar från Långholmsfängelset fick arbeta. Fabriken gick i konkurs 1934 och HSB köpte området 1939. 1942–1946 uppförde HSB 900 lägenheter där, först på den östra och norra sidan, och sedan 1980 även på den södra sidan. Tidigare fanns där en spritfabrik, Reymersholms Spritförädlings AB.

Ön är förbunden med Södermalm via Reimersholmsbron, som är 39 meter lång och 13 meter bred. Busslinje 66 har trafikerat ön sedan 1967, och sedan 1986 även linje 40. År 2015 ersattes busslinje 40 med linje 54.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.84530 %
Lägenhetsnummer
172
Ingår i avgiften
V/A, värme, kabel-TV basutbud
Våningsplan
5 av 7
Hiss
Ja
Förening
HSB Brf Reimer
Byggnadsår
1944
Energiprestanda
210 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

Försäkring
350 kr/mån
Övrigt
612 kr/mån
Driftkostnader totalt
962 kr/mån

Dokument

Planritning

Länkar

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister