Mer info

Elegant sekelskifte med utsikt över takåsarna

Tyskbagargatan 5 – Östermalm

Boarea 64 kvm Rum | Våning 2 rok | 4 av 5
Pris 9 200 000 kr / bud Avgift 3 315 kr / mån

Elegant sekelskiftestvåa högt upp i huset med balkong. Välbevarade tidstypiska attribut såsom två fungerande kakelugnar, klassiska pardörrar och högt i tak med vacker stuckatur. Ljus och exklusiv atmosfär med fantastisk takhöjd, stora fönsterpartier och social planlösning. Sobert kök och badrum i fint skick. Ypperligt läge på enkelriktad lugn gata. Krypavstånd till några av Östermalms trevligaste restauranger samt välrenommerade bageriet Tösses. Djurgårdens grönska ligger en kort promenad nedför Karlavägen. Mycket bra kommunikationer runt hörnet. Varmt välkommen på öppen visning!

Bilder

Beskrivning

Interiör

Hall: Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett tilltalande sätt. Stor garderob med skjutbara spegeldörrar, samt ett separat utrymme för mer förvaring.

Kök: Stilrent med bra förvaring, spis från Bosch, kyl och frys från Husqvarna. Här finns även en trevlig liten vinkyl installerad. Ljuvlig balkong ut mot den lugna innergården. 

WC: Toalett och vägghängd kommod.

Vardagsrum: Högt i tak och stuckatur som ger rummet karaktär. Ståtlig kakelugn som lyfter hela rummet och stora fönsterpartier i fil med sovrummet som gör att hela lägenheten badar i ljus. Vackra pardörrar in till sovrummet.

Sovrum: Drömlikt sovrum med ytterligare en vacker kakelugn och rymd, pardörrar som tar dig in till badrum en suite.

Badrum: Fräscht badrum med ljust kakel, vägghängd kommod, vikbar duschdörr i klartglas, tvättmaskin från Samsung.

Till bostad hör även ett rymligt källarförråd. 

Förening

BRF Karl den XV:s port nr 7 är en äkta förening och byggdes 1901 och består utav 23 stycken bostadsrätter med en snittyta på 99 kvm. Föreningen har även två stycken lokaler varav en hyrs ut. Fastigheten är upplåten med tomträtt. I avgiften ingår kall- och varmvatten, samt bredband, ej värme då det är direktverkande el i huset. 

Föreningen godkänner delat ägande, förälder får äga men då ska barnet äga minst 10%. Juridisk person kan godkännas vid en särskild prövning, men det provas restriktivt. Det kräver exempelvis att en registrerad företrädare för juridisk person brukar bostaden som permanentbostad. Det finns möjlighet att bruka våningen som övernattningsbostad, så länge den ej hyrs ut.

Överlåtelseavgift tas utom 3% av pbb. Pantsättningsavgift om 1.5% av pbb.

Gemensamma utrymmen:

Tvättstuga, cykelrum, soprum, föreningslokal, planterad gård med möbler och grillutrustning samt en vinkällare. Vinkällare används även för barnvagnar då den ligger smidigt i nära anslutning till entrén. Enklare övernattningslägenhet finns att hyra vid behov.

Renoveringar i urval

UTFÖRDA:

Styrelsen har tagit fram en intern och översiktlig underhållsplan.
Stambyte: Hela fastigheten är stambytt sedan 2018/2019.
Elstigare: Delvis genomfört
Tak: Taket som vetter mot gården lades till stor del om i samband med stambytet sommaren 2019.
Tvättstuga: 2019

 

KOMMANDE:

Inom en femårs period kan det bli aktuellt med omläggning av den del av taket som vetter mot gatorna. 
Staden har i flera omgångar aviserat anvisningar för varje fastighetsägare att separera matavfall. Dispens gäller dock för fastigheter av denna typ tills vidare. I övrigt endast löpande underhåll.

 

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
2.96 %
Lägenhetsnummer
18
Ingår i avgiften
vatten och bredband
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Förening
BRF Karl den XV:s port Nr 7
Byggnadsår
1901
Energiprestanda
109 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
234 580 SEK

Driftkostnad

El
985 kr/mån
Försäkring
279 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 264 kr/mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister