Mer info

Vacker sekelskiftesvåning invid Karlaplan

Karlavägen 84 – Östermalm

Boarea 153 kvm Rum | Våning 4 rok | 1,5 av 5
Pris 21 000 000 kr / bud Avgift 4 732 kr / mån
Högsta bud 20 100 000 kr

Invid Karlaplan återfinns denna smakfulla våning anno 1897. Stora sällskapsytor med vackra takutsmyckningar, dörröverstycken och spegeldörrar. Även andra tidstypiska attribut, så som stuckatur, fiskbensparkett, skjutdörrar och vacker kakelugn finns bevarade. De höga fönsterpartierna i kombination med väl tilltagen takhöjd, skapar en atmosfär av rymd och luftighet. Väl tilltagna rum som idag används som matsal och salong. Platsbyggt elegant kök från 2019 med gott om förvaringsutrymme. Creme-färgade luckor och ljus arbetsbänk i det hållbara kompositmaterialet Corian. Diskret inbyggda kyl/frys, diskmaskin och ugn, samt induktionshäll. Två rum används idag som sovrum, det mindre med utgång till balkong mot innergården, det andra med eget badrum och majestätisk kakelugn. Båda badrum är helkaklade i vitt, det ena med dusch och det andra med inbyggt badkar. I serveringsgången mellan kök och matsal finns en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Välkommen till ett oslagbart läge, med närhet till naturområden på Djurgården, shopping i Fältöversten, storstadspulsen runt Östermalms torg och bra kommunikationer.

Bilder

Beskrivning

Föreningen

Brf Fanan 3 är en skuldfri förening som bildades 1976, med byggår 1896-1897. Bebyggelsen har grön märkning, vilket betyder särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel. Föreningen upplåter 14 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Delat ägande accepteras. Det finns både källarförråd och vindsförråd.

Ekonomi:
Årsavgifterna höjdes 2023 med 15 %. Ingen ytterligare höjning är planerad för 2024.

Gemensamma utrymmen:
I källaren finns tvättstuga och cykelrum.

Utfört underhåll (i urval):
2023: Renovering av hiss, målning av trapphus
2021: Målning av trapphus, renovering väggar/golv i källaren
2020: Byte av dörrautomatik och gångjärn till entrédörrar, större hissunderhåll, underhållsmålning gårdsdörrar, fuktmätning källare
2016: Målningsunderhåll av port och gatufönster
2011: Reparation skorstensfundament, dränering runt trapphus, reparation av tak, stamspolning
2008: Nya balkonger, målning trapphus
2005: Nytt värmesystem, målning av fönster mot gård
2003: Omputsning av fasad, omläggning av tak

Planerat underhåll:
En del större reparationer gällande rör i gårdshusets källare

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
7.40504 %
Lägenhetsnummer
6
Ingår i avgiften
värme, vatten, TV och bredband
Våningsplan
1,5 av 5
Hiss
Ja
Förening
Brf Fanan 3
Byggnadsår
1897 (Arkitekt Ullrich & Hallquisth)
Energiprestanda
119 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
400 kr/mån
Försäkring
250 kr/mån
Driftkostnader totalt
650 kr/mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister