Mer info

Perfekt läge vid Stureparken

Stureparken 9 – Östermalm

Boarea 28 kvm Rum | Våning 1 rok | 0,5 tr av 6 tr
Pris 4 000 000 kr / bud Avgift 1 729 kr / mån

Perfekt läge vid Stureparken och endast en snabb promenad genom Humlegården till Stureplan ligger denna charmiga och fina lägenhet med ca 3,30 m i takhöjd. Bevarade och vackra 1800-tals originaldetaljer, mycket gott skick och tidlös inredning. Luftigt rum med fiskbensparkett, klädkammare samt plats för både säng och möblering. Stilrent kök i vitt med rostfri gasspis, fläkt och kylskåp, fin stenskiva med underlimmad ho, ljus minimosaik, plankgolv och plats för matbord. Trevlig hall. Helkaklat badrum i vitt med dusch och handfat med kommod. Lägenheten har säkerhetsdörr. Stambytt förening. Mycket vacker stenlagd gård med planteringar, sittgrupper och nybyggt miljörum/soprum. Villastan med sina små trädgårdar med planteringar och träd framför husen och endast en kort promenad till Humlegården och city. De välbevarade fasaderna runt Stureparken bildar idag en av Stockholms bäst bevarade 1800-talsmiljöer. Ett par minuter bort nås trevliga restauranger som tex. välrenommerade Hantverket. Lill-Jansskogen och Humlegårdens grönska är runt knuten. Representativ och välskött fastighet från 1886 ritad av arkitekterna Wilhelm Nerman och Ernst Stenhammar.

Bilder

Beskrivning

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Förening

Bostadsrättsföreningen Björken 11 förvärvade fastigheterna Björken 11 och Björken 13 år 2010 och är en sk äkta bostadsrättsförening. Föreningen har adresserna Stureparken 7, Stureparken 9, Floragatan 16 samt Floragatan 18 består av 56 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Husen är förbundna med en gemensam innergård. Byggnaderna uppfördes 1883-1868 och ombyggnader ägde rum 1931-1932. Fastigheten värms upp med fjärrvärme. Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare. Bostadsrättsföreningen äger marken. Föreningen tar ut pantsättningsavgift och en överlåtelseavgift av köpare. Internet med fiber finns i fastigheten via Stockholms stadsnät och kabel tv via Tele2. Gemensam tvättstuga över gården i källaren med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. I fastighetens källare finns utrymmen för barnvagnar, cyklar, kälkar mm. Trevlig innergård med utemöbler, grill, cykelställ, nytt miljörum/soprum och planteringar.

En höjning med 10% kommer att ske under 2024.

Utförda renoveringar

2005 Fasad renovering
2012 Stambyte och nya elstigare
2013 Undercentral totalrenoverades
2013 Renovering tvättstuga
2014 Renovering fönster, ommålning plåttak
2016 Balkonger byggdes
2018 Miljöhus för sopor byggdes
2018-19 Renovering av trapphus, entréer och nya portar
2019 Renovering gård med ny layout, gatsten av granit och nya växter
2022 Hantering av matavfall i miljöhuset
2022 Komplettering av stamventiler i värmesystemet
2022 Bromsbackar bytta i hissarna Floragatan 16 och 18
2022 Underhållsmålning trapphus och entréer

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.7099 %
Lägenhetsnummer
014
Ingår i avgiften
Värme, vatten, fibernät
Våningsplan
0,5 tr av 6 tr
Hiss
Ja
Förening
Brf Björken 11
Byggnadsår
1886
Energiprestanda
145 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
2 352 SEK

Driftkostnad

El
325 kr/mån
Försäkring
100 kr/mån
Gas
300 kr/mån
Driftkostnader totalt
725 kr/mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister