Mer info

En sann sekelskiftesdröm på Övre Östermalm

Grev Turegatan 86 – Östermalm

Boarea 165 kvm Rum | Våning 5 rok | 2
Pris Såld Avgift 6 876 kr / mån

I vacker sekelskiftesfastighet anno 1885 återfinns denna synnerligen representativa våning med ljust och fritt läge mot Grev Turegatan. Hemmet, med drygt 3,3 m i takhöjd, är rakt igenom varsamt renoverat och stoltserar med en uppsjö av bevarade originalattribut såsom stuckaturer, takrosetter, dörröverstycken, munblåsta fönsterglas, ståtlig kakelugn och fiskbensparkett. Dispositionen är ypperlig med ett generöst sällskapsrum i centrum med fantastisk detaljrikedom. Platsbyggt kök i exklusiv utformning med generös matplats framför ett parti med färgstarka blyinfattade fönster. Två nyrenoverade badrum samt separat gästtoalett. Stor och solig balkong mot innergården. Våningen kan disponeras med upp till fyra sovrum. Gott om inbyggd förvaring. Två ingångar. Välkommen till ett storslaget boende i klassiskt Östermalmskvarter med fritt läge, nära grönska och utmärkta kommunikationer strax utanför porten.

Bilder

Beskrivning

BRF

Föreningen Brf Grev Ture förvärvade fastigheten Bävern 13 redan 1919. Fastigheten bebyggdes 1885 med ett flerbostadshus. Föreningens adresser är Grev Turegatan 84 och 86 samt Valhallavägen 114. Föreningen beskattas som en äkta förening och består av 29 bostadsrättslägenheter samt 3 lokaler. Föreningen äger marken.

Juridisk person accepteras ej. Delat ägande accepteras.

Totalt upplåter föreningen 29 lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt. Enligt taxeringsbeskedet uppgår byggnadens totalyta till 3 265 kvm och 167 kvm utgör lokalyta.

Kabel-tv och bredband via Comhem. Under 2017 har fiber installerats i samtliga lägenheter och 100 Mbit bredbandsuppkoppling ingår i månadsavgiften. 

Föreningen har en mycket god ekonomi och genererar ett stort positivt kassaflöde.   

Tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum finns att tillgå från innergården.  

Grill, matplats och lounge på innergård. Innergården är bokningsbar för föreningens medlemmar.

Ingång från Valhallavägen 114, Grev Turegatan 86 och Grev Turegatan 84 (stor hiss finns i 84:an med god plats för barnvagn.)

Urval av utförda renoveringar:  

- Stambyte, elstigare och hissrenovering: 2010-2011  

- Ombyggnation av innergård: 2013  

- Fönster: renovering av samtliga fönster mot innergården 2016-2017

- Bredband: installation av fiber 2017  

- Tvättstuga: renovering och utbyte av samtliga maskiner 2011 respektive 2018

- Trapphus: renovering av samtliga ytskikt och installation av ny belysning 2018 

- Övrigt: installation av nytt passersystem 2017

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
5.044 %
Lägenhetsnummer
24
Ingår i avgiften
Värme, Fiber 100/100 MBit, basutbud kabel-tv
Våningsplan
2
Hiss
Ja (via ingång Grev Turegatan 84)
Förening
Brf Gref Ture
Byggnadsår
1885
Energiprestanda
90 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
600 kr/mån
Försäkring
67 kr/mån
Driftkostnader totalt
667 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister