Mer info

Ljust och högt läge intill Norr Mälarstrand

Baltzar von Platens Gata 4 – Kungsholmen/Norr Mälarstrand

Boarea 98 kvm Rum | Våning 3 rok | 5
Pris Såld Avgift 4 975 kr / mån

Näst högst upp med utsikt över takåsarna strålar ett härligt ljus in i denna trivsamma och välrenoverade våning. Från morgon till förmiddag lyser solen på balkongen och in i det snyggt renoverade köket. Åt sidan i söder syns Riddarfjärdens blå vatten över Norr Mälarstrand. På motsatta sidan i väster ligger ett generöst vardagsrum med öppen spis. Genom de stora fönstren skymtar Västerbron och det bjuds på vackra solnedgångar. Under 2016 genomgick lägenheten en helomfattande renovering. Arkitekt anlitades, planlösningen ändrades och all inredning platsbyggdes smakfullt i god kvalitét.

Bilder

Beskrivning

Lägenheten

Köket flyttades till ett centralare läge där balkongen, den social köksön och gasspisen Bertazzoni kom i fokus. Två bra sovrum skapades och även vardagsrummet renoverades. Samtliga golv slipades och där fiskbensparkett saknades lades ny. 2017 genomfördes ett stambyte i föreningen och i samband med det skapades ett lyxigt badrum med exklusiva materialval.

Köket är arkitektritat av White Orange och inredningen specialanpassades. Alla skåpstommar, luckor och lådor är av trä. Bänkskivorna är av Carrara marmor. Gasspisen är av märket Bertazzoni och är direktimporterad från Italien. Spisen har sex gasplattor, dubbla ugnar,  splashskydd och ovanför finns en kraftfull kolfilterfläkt. Kyl och frys är snyggt inbyggda och är av märket Miele. Även diskmaskin är integrerad av märket Miele. Tvättmaskin med inbyggd torktumlare från AEG finns också i köket, dold bakom blå kökslucka. Kranar är från märket Dornbracht.

2017 genomfördes ett stambyte i hela huset och i samband med detta helrenoverades badrummet. Dess storlek utvidgades genom att ta bort ett par inbyggda garderober vilket gav plats åt en rymlig dusch och dubbla handfat. Badrummet och dess inredning är designat av arkitekt Jens Enflo. Golvvärme installerades. Duschväggar och golv är av Carrara marmor, lika så bänkskivan till de integrerade handfaten. Kranar och dusch kommer från Dornbracht. Designad glovbrunn från Unidrain. Handdukstorkar från Nordhem. Glasväggen till duschen är platsbyggd och extra tjock.

I hallen möts man av ett snyggt stengolv av marmor från Kolmården (samma stengolv som finns i trapphuset). Vidare i hallen finns en platsbyggd och vacker kombination av en stor garderob, bokhylla, kyl/frys och väggpanel.

Ytterdörren håller högsta nivå av säkerhetsdörr, är ådringsmålad och utrustad med ett elektroniskt dörrlås från Yale Doorman v2 som med fördel kan kombineras med säkerhet från Verisure.

Det rymliga vardagsrummet är lägenhetens naturliga samlingspunkt. Här finns en öppen spis som ägarna inte valt att öppna upp. Det finns ett godkännande från föreningen att restaurera skorstenen men det finns ingen garanti att det går eller vad det kan kosta.

Under 2018 installerades 3-glas i alla lägenhetens fönster med dubbelt isolerglas som skyddar mot ljud och sparar på energi.

Till lägenheten hör två förråd i källaren.

Föreningen

Brf Pontanjärgården 12

Föreningens byggnad är från 1935. Föreningen bildades 1984 och är en äkta förening. Föreningen äger sin mark.

Det finns 27 lägenheter varav en hyreslägenhet om 98 kvm. Utöver finns en hyreslokal om 117 kvm.

Gemensamma utrymmen är:
Tvättstuga och cykelrum.

Tidigare större renoveringar:
2017: Stambyte genomfört, godkänd OVK och rengöring av ventilationssystem
2016: Hissrenovering, bergvärme installerad, renovering entrédörr
2010: Installerades en ny sopsug
2008: Installerade termostatventiler på elementen
2007: Spolades stammarna
2006: Renoverades fasaden
2005: Restaurerade och målade trapphuset
2004: Gjordes en delvis omläggning och målning av yttertaket, installerade trefas el i lägenheterna. Vindsvåning byggdes.
2003: Tvättstugan renoverades

För mer information se årsredovisningen.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
5.66147 %
Lägenhetsnummer
24
Ingår i avgiften
Värme, Vatten
Våningsplan
5
Hiss
Ja
Förening
BRF Pontonjärgården 12
Byggnadsår
1932
Energiprestanda
54 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
700 kr/mån
Gas
270 kr/mån
Övrigt
499 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 469 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister