Mer info

Enastående terrass om 80 kvm

Kungsholmsgatan 11 – Kungsholmen

Boarea 72 kvm Rum | Våning 3 rok | 3 av 7
Pris 8 550 000 kr /bud Avgift 7 570 kr / mån

I renommerade Kungsklippan återfinns denna välplanerade trerummare med en enastående privat terrass om 80 kvm och sjöglimt mot Klara sjö. Den generösa terrassen som delvis omges av vacker grönskande bergsvägg skapar en naturlig förlängning av lägenheten och fångar upp dagens bästa soltimmar. Här finns gott om plats för såväl solstolar som matplats och grill - perfekt för reakreation och sociala sammankomster. Vardagsrum och kök i halvöppen planlösning med utrymme för såväl soffgrupp som matplats. Rymligt kök med all önskvärd maskinell utrustning och integrerade vitvaror. Master bedroom med plats för dubbelsäng och gott om förvaring genom både klädkammare samt platsbyggda garderober. Helkaklat badrum en suite (stambytt 2023) utrustat med vägghängd WC, handfat med kommod, spegelskåp, golvvärme samt dusch kombinerat med badkar. Arbetsrum som med fördel kan nyttjas som sovrum eller återställas till sitt ursprung om 2 rum och kök för större sällskapsyta. Spatiös och välkomnande hall med platsbyggd garderobsvägg och utrymme för kontorsplats eller ytterligare förvaring. Förberett för gäst-wc (helkaklat och stambytt 2023) där det idag står en vinkyl som ingår i köp. Sammantaget ett helt unikt boende med många olika möjligheter och framförallt en takterrass att hänföras av, mitt i centrala Stockholm, 5 min från centralstationen.

Bilder

Beskrivning

Förening

Brf Kungsklippan är välskött förening som bildades 1934. Föreningen äger marken och är en så kallad äkta förening. Brf Kungsklippan är Sveriges näst största förening och består av 12 flerbostadshus. Föreningen upplåter 1031 lägenheter med bostadsrätt samt 47 lokaler med hyresrätt. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbelopp som debiteras köparen. Pantsättningsavgift tas ut om 1% av prisbasbelopp som debiteras pantsättaren. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Gemensamma utrymmen

Fyra övernattningsrum, på Kungsklippan 14 och Kungsholmsgatan 13A.
Fem takterrasser, på Kungsholmsgatan 11 samt på Kungsbro Strand 17, 19, 21 och 25.
Två grillplatser, på gårdarna Kungsklippan 14-20 och Kungsbro Strand 19.
Cykelrum på Kungsklippan 12 och 22 samt på Kungsbro Strand 17, 19 och 25.
Grovsoprum på Kungsklippan 16-18, Kungsholmsgatan 11 och på Kungsbro Strand 17 och 21.
Garage och parkeringsplatser på Kungsklippan.
Fyra tvättstugor, på Kungsklippan 16-18, Pipersgatan 16, Kungsholmsgatan 11 och Kungsbro Strand 21. Alla tvättstugor har både låsbara tvättrum, som måste bokas, och s.k. spontanmaskiner som inte behöver bokas. Grovtvättmaskiner finns på Kungsklippan 16-18 och Kungsbro Strand 21. Grovtvättmaskinerna måste alltid bokas. Tvättider bokas på hemsidan eller med nyckelbrickan innanför ingången på resp. tvättstuga.

Värme, vatten och el

Fastigheten värms med fjärrvärme och uppvärmningen ingår i avgiften. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Föreningen har gemensamt gruppavtal för hushållsel som debiteras i efterskott.

TV och bredband

Föreningen har avtal med Tele2 och Ownit. Kabel-TV (Tele2) ingår i avgiften och bredband (Ownit) 700/1000 Mb/s debiteras tillsammans med avgiften till en kostnad om 59 kr/mån.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 2 garageplatser och 12 parkeringsplatser. Parkeringsplats kostar 4 000 kr/mån och garageplats kostar 6 000 kr/mån. Platserna är upptagna i dagsläget men det finns ett kösystem. Annars gäller boendeparkering i området.

Avgiftshöjningar

Månadsavgiften höjdes den 1 januari 2024 med 20% enligt styrelsebeslut

Juridiska personer 

Juridiska personer godkänns ej som medlemmar i föreningen.

Renoveringar 

Föreningen har inlett ett omfattande arbete med att byta föreningens samtliga stammar. Med tanke på föreningens storlek kommer detta stambyte pågå fram till 2029. Aktuell lägenhet är dock stambytt i badrum under 2023.

Samtliga större renoveringar finns angivna på föreningens hemsida, se länk nedan.


För vidare info om föreningen:
www.kungsklippan.se

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.18975 %
Lägenhetsnummer
1023
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja
Förening
Brf Kungsklippan
Byggnadsår
1936 (Arkitekt: Sven Wallander)
Energiprestanda
150 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
248 217 SEK

Driftkostnad

El
350 kr/mån
Försäkring
250 kr/mån
Driftkostnader totalt
600 kr/mån

Planritning

Länkar

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister