Mer info

En egen udde med lång strandlinje i bästa kvällssolsläget

Underhand Kyrksundsvägen 28 – Älgö

Boarea | Biarea 350 kvm | 130 kvm Rum 10 rok
Pris Såld Tomtarea 5 324 kvm

En unik chans att få förvärva en av Älgös absolut bästa strandtomter efter att varit i samma familjs ägo i nu 100 år. Tomtarealen är 5 324 kvm och med en milsvid utsikt och en lång strandlinje i nordväst bjuder fastigheten på fantastiska solnedgångar över Baggensfjärden. År 2010 drabbades huvudbyggnaden av en brand och brann ner till grunden. Med hjälp av arkitekter och avancerad byggteknik har man återuppbyggt byggnaden i samma vackra sekelskiftesstil men nu i helt modern standard och med en hög komfort. Byggnaden har idag en boarea om 350 kvm samt en biarea om 130 kvm. Det finns 9 stora rum i villan, flera badrum, gym och spaavdelning. Det är högt i tak och genomgående vackra golv med golvvärme. Det stora härliga köket bjuder på utsikt över Baggensfjärden i anslutning till den sociala delen och den härliga terrassen för middagar i kvällssol. I strandkant står en sjöstuga med vedeldad bastu intill den vackra brygganläggningen likt en hamn. Här finns också en helikopterplatta.

Bilder

Beskrivning

Byggnadsbeskrivning

Pantbrev finns uttagna till summan: 5 200 000:-

Fastigheten

Fastigheten består av tre fastighetsbeteckningar och har varit i samma familjs äga i nu närmare 100 år: Älgö 66:9, 66:10, 66:13 och 66:15. 

Huvudbyggnadens boarea är ca 350 kvm. Entréplanet är 195 kvm. Övre planet har en boarea om 145 kvm. Nedre planet och källaren har en total area om 140 kvm där garaget är inkluderat. Av denna yta är ca 10 kvm boarea.

Utöver finns sjöstugan om ca 18 kvm byggyta, 10 kvm byggyta förråd samt carport ca 30 kvm byggyta.

Idag finns ingen friggebod om 15 kvm på fastigheten. En friggebod kan byggas och friggebodsreglerna ger också rätt till ett skärmtak om 15 kvm i anslutning till huvudbyggnaden. Detta kräver inget bygglov.

Arkitekten som ritat upp huset igen med hjälp av ägaren heter Eva Brattel, anställd på arkitektfirman Ljusrum AB

I köket finns Kyl & frys Husqvarna, Induktionshäll 80 cm Siemens, Varmluftsugn Siemens, Diskmaskin Asko och diskbänk Franko lyx. Köksinredingen är platsbyggd av Hova Snickerier Gotland.    

Tvättmaskin, Torktumlare, Torkskåp är från Electolux. Armaturer i huset genomgående från Tapwell.

Ventilationssystemet som är kopplat till Bergvärmen är ett FDX till-/frånluft system. Finns möjlighet att koppla till kyla.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2012
Byggnadstyp
1,5 planshus med källare
Uppvärmning
Bergvärme/vattenburen golvvärme
Fönster
3-glas
Fasad
Trä
Tak
Tegel
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Gjuten betongplatta
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Ventilation
Frånluft
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
7 600 000 kr
Taxeringsvärde tomt
12 000 000 kr
Taxeringsvärde totalt
19 600 000 kr

Driftkostnad

El
2 083 kr/mån
Vatten/Avlopp
333 kr/mån
Renhållning
167 kr/mån
Driftkostnader totalt
2 583 kr/mån

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister