Funkispärla intill Tessinparken

Funkispärla intill Tessinparken

Med toppläge invid Tessinparken återfinns denna ljusa och genomgående våning om 106 kvm. Entré med avhängningsmöjligheter och gästtoalett. Härifrån nås även badrummet. Från entrén syns den öppna spisen i den inre hallen som också kan användas som matsal. Trevligt sällskapsrum med utgång till stor balkong i väster med utsikt mot Tessinparken. Luftigt sovrum med hel garderobsvägg. Generöst kök med separat entré. Mindre sovrum mot gården. Förening med god ekonomi och dolda tillgångar i form av en oexploaterad vind samt alla stora renoveringar genomförda. Vacker och välskött fastighet från 1934.

Adress Strindbergsgatan 53, 6 tr Område Gärdet
Boarea 106 kvm Rum | Våning 3.5 rok | 6 av 7
Pris 12 000 000 kr / bud Avgift 3 986 kr / mån

Välkommen på visning

10 maj
- Välkommen på visning! Vänligen kontakta mäklaren för tidsbokning!
Spara i min kalender
Visningsanmälan

Våningen

Välkomnande hall med med avhängningsmöjligheter och vacker kolmårdsmarmor på golv. Ingång till gästtoalett med kaklat golv, målade väggar, toalett och handfat. Entrén öppnar upp mot den ljusa inre hallen med en öppen spis i blickfånget och stavparkett i holländskt förband. Stavparketten löper utmed sovrummet, den inre hallen och vidare ut i sällskapsrummet med balkong. Idag nyttjas våningen med ett Master Bedroom mot Värtavägen. Generös förvaring i en garderobslösning placerad utmed hela väggen med integrerat sminkbord. Sällskapsrummet är rymligt med balkong i väster och utsikt mot Tessinparken.

Kök
Via den med golvklinker försedda serveringsgången nås det generösa köket med samma golv och full maskinell utrustning (diskmaskin, dubbel vask, spis, micro, varmluftsugn, kyl och frys). Arbetsbänk i granit, mosaik på väggarna. Överskåp med belysning under. Integrerade takspotlights. Sittplats för sex personer eller fler.

Från serveringsgången nås det mindre sovrummet med fönster mot Tessinparken, även det med stavparkett och garderob. I serveringsgången finns också förvaring samt en igensatt ingång till det rymliga helkaklade badrummet som idag nås från hallen.

Badrum
Badrummet är utrustat med golvvärme, toalett, dubbla handfat med kommod under samt speglar ovan. Dusch samt tvättmaskin.

Genomgående en mycket trevlig och ljus våning. Centralt men samtidigt lugnt läge intill Tessinparken och närhet till Fältöversten och Gärdet samt bra kommunikationer runt hörnet.

Förrådsutrymme på vinden.

Föreningen och fastigheten

Huset vid Strindbergsgatan 53/Värtavägen 19 med fastighetsbeteckningen Röda Rosen 8 uppfördes efter ritningar upprättade av Josef Svensson och stod färdigt 1934.

Bostadsrättsföreningen Röda Rosen nr 8 registrerades 1980 och föreningen är ett sk privatbostadsföretag (en äkta bostadsrättsförening).

Röda Rosen nr 8 upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan uppgår till 1 975 m2 och lokalytan är 10 m2. Huset står på egen tomt om 744 m2.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen för Röda Rosen. Samfälligheten förvaltar all yta runt husen från Strindbergsgatan i söder till Blanchegatan i norr och från De Geersgatan i väster till Värtavägen i öster.

Det finns inga planerade avgiftsändringar. Kabel-TV och internet via Com Hem. Tillgång till cykelrum/barnvagnrum. Föreningens medlemmar disponerar gemensam tvättstuga i källarplan, med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en äldre stenmangel. Separat mangelrum.

Juridisk person accepteras ej. Vid överlåtelse betalas en avgift om 1100 kr av köparen samt pantsättningsavgift om 440 kr.

RENOVERINGAR
2019 Omläggning ventilation källare
2019 Installation bergvärme
2017 Nytt fibernätverk
2017 Hissrenovering
2015 Källarrenovering
2013 Utförsäljning av källarlokal som omvandlas till bostäder
2011-15 Partiella stambyten
2011 Balkong och fasadrenovering
2010 Installation av sopsug, renovering av källaren, hissrenovering
2010 Isolering och dränering av grunden mot väst och syd
2008 Renovering av tvättstugan
2007 Installation av säkerhetsdörrar
2003 Ny undercentral, vvs och fjärrvärmecentral

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Ingår i avgiften
Värme, Vatten
Våningsplan
6 av 7
Hiss
Ja
Förening
Brf Röda Rosen 8
Byggnadsår
1934
Energiprestanda
145 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
250 kr/mån
Försäkring
208 kr/mån
Driftskostnader totalt
458 kr/mån
Till toppen
Alla bilder