Mer info

Villa Majliden i Djursholm

Auravägen 10 – Djursholm

Boarea | Biarea 532 kvm | 67 kvm Rum 15 rok
Pris Såld Tomtarea 2 533 kvm

På klassisk adress återfinns denna pampiga Djursholmsvilla från tidigt 1900-tal. Synnerligen generösa ytor karaktäriserar villa Majliden som i fyra våningsplan erbjuder totalt 693 kvm, varav 532 boarea. Villan har 2009 och 2017 genomgått genomgripande renoveringar med bibehållen charm. I hemmet samsas moderna inslag med vackra originaldetaljer för att sammantaget utgöra ett fantastiskt hem väl lämpat för såväl representativa sammanhang som för den stora familjen.  På baksidan ligger den natursköna tomten skyddad mot berget medan framsidan erbjuder uppväxt trädgårdstomt med en majestätisk ek som kronan på verket. I trädgården finns en stor altan med trädäck och flera härliga uteplatser. Ett bokstavligt stenkast bort bjuds allmänning med gräsytor och lekplats. I närkvarteren erbjuds även populära Djursholms Torg, havet, högkvalitativa skolor och utmärkta kommunikationer. Välkommen till eftertraktade kvarter i Djursholms Villastad.

Bilder

Beskrivning

Interiör

En anlagd grusad uppfart leder fram till den vackert snidade entrédörren. I den ljusa hallen finns i kapprum exemplarisk avhängning med tillhörande sittbänk i vinkel. Från hallen knyts hemmets våningar samman via härlig trappa.

De sociala ytorna följer med två generösa salonger som utgör vardagsrum respektive matsal med härlig vinlounge, kakelugn i båda. Här bjuds, utöver eldstäderna, storslagna fönsterpartier, fiskbensparkett och vackra dubbeldörrar.

Köket är i sin tur platsbyggt av finsnickeri och harmoniserar mer än väl med husets atmosfär. Det är väl tilltaget med stor matplats och har gott om maskinell utrustning från Miele. Köksentré leder ut till av berget skyddad altan med stort trädäck och plats för många gäster intill grillen. Även förråd om 9 kvm tillhör utemiljön som här har känslan av naturtomt med privat läge skyddat av berget. Från köket nås fantastisk spiraltrappa i original som sträcker sig från källare till vindsplan. Centralt placerat ligger även badrum med dusch.

En trappa upp återfinns ett familjeorienterat plan med härligt allrum, tv-rum, mindre hörnrum med burspråk, sovrum, blomsterrum mot balkong och utmärkt badrum med dusch. Därefter följer en master suite bestående av rofyllt sovrum, stort dressingroom med utgång till väl tilltagen soldränkt balkong och slutligen ett stort badrum. 

En vindstrappa leder upp till inredd vind med två till tre sovrum och badrum med dusch.

Spiraltrappa leder hela vägen ner i källaren, som med egen ingång är väl lämpad för au pair, gäster eller tonåringar. Ingången vetter mot trädgården som erbjuder flera trevliga uteplatser. Takhöjden är långt utöver den vanliga och miljön är väldigt trivsam. Här återfinns stor tvättstuga med maskinell utrustning från Husqvarna, sovrum, tv-rum, teknikrum, förvaring och inte minst fräsch spa/gym-avdelning med dusch och badkar.

Slutligen finns vid infarten ett nybyggt dubbelgarage om 34 kvm, väl lämpat för större bilar och utanför mot Auravägen följer tre biluppställningsplatser.

Allt som allt ett stort och in i minsta detalj uppdaterat hem anno tidigt 1900-tal, färdigt för inflytt. Välkommen till Villa Majliden i hjärtat av Djursholms vackra villastad och ett boende utöver det vanliga.

Fakta

Utförda renoveringar:

2009

Borrat ytterligare ett hål för bergvärme och installerat ny bergvärmepump med stor varmvattenberedare och spetsberedare för golvvärme.

Grävt ur källaren, installerat pump, isolerat och försett källargolvet med vattenburen golvvärme.

2009-10

Bytt avlopp och stammar.

2011

Renoverat tak och bytt ut betongtegelpannor.

Målat/bättrat på fasaden efter takrenovering.

2015-16

Byggt dubbelgarage för SUV.

2016

Byggt elförsedda grindstolpar förberedda för elektriska grindar 2016

2009-2016

Ytskikt invändigt 2009-10, källaren 2014-16.

Bytt el och säkrat upp till 50 A.   

Renoverat befintliga badrum och byggt nya i plan 2, källaren och vinden 2009-10, källaren 2014-16.

Markarbete på baksidan för terrass och framsidan för garage.  

2017

Total genomgång av all el.

Ommålning av huset invändigt.

Nya bänkskivor i köket samt justering på fabrik av samtliga köksluckor.

Källaren byggdes delvis om.

Stora trappan har justerats och målats samt försetts med ny trappmatta.

Alla innerdörrar inlämnade för justering samt ommålning.

 

Radon enligt tidigare mätning: <50bq/m3 (Gammadata 030513)

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1909 (oå 2009-2017)
Byggnadstyp
Treplanshus med källare
Uppvärmning
Bergvärme IVT HT E21- 2009 (service 2015)
Energiprestanda
67 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas med spröjs
Fasad
Puts
Tak
Målad plåt
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Målad samt lackad plåt
Grund
Gjuten betongplatta (isolerad)
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiberanslutning - Transit bredband
Taxeringsvärde byggnad
7 800 000 kr
Taxeringsvärde tomt
9 000 000 kr
Taxeringsvärde totalt
16 800 000 kr

Driftkostnad

El
4 167 kr/mån
Vatten/Avlopp
833 kr/mån
Sotning
83 kr/mån
Renhållning
167 kr/mån
Driftkostnader totalt
5 250 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister