Mer info

Villa Stocklycke - 1910

Stockholmsvägen 53 – Stocksund

Boarea | Biarea 371 kvm | 122 kvm Rum 12 rok
Pris 29 500 000 kr / bud Tomtarea 2 430 kvm

Klassisk sekelskiftesvilla med högt och soligt läge och en totalyta på 493 kvm fördelat på fyra våningsplan, varav 371 kvm boarea. Villan kännetecknas av generösa sällskapsytor, stora fönsterpartier med spröjs som förser med rikligt ljusinsläpp i alla väderstreck. Ett smakfullt boende med välbevarade attribut från byggåret 1910 och genomtänkt disposition. Representativt entréplan som inrymmer tre stora sällskapsrum i fil. Härligt kök i lantlig stil med öppen spis och mindre köksö. I den intilliggande matsalen, ser vi parkettgolv, burspråk och kakelugn. Köksentré och extra gästrum samt trappa ner till en stor källare med oändliga möjligheter. Via den vackra svängda trappan kommer man till det övre planet med fyra bra sovrum och två badrum. Även vindsplanet är inrett med fyra rum. Bergvärme. Centralt beläget i Stocksund med närhet till Stocksunds torg och välrenommerade skolor och förskolor samt bara några hundra meter till vattnet med småbåtshamn och badplatser.

Bilder

Beskrivning

RENOVERINGAR

2021: Ny bergvärmepump
2020: Ny spis och köksfläkt, renoverat badrum mellanplanet samt dusch på vind
2019: Master bathroom, del av badrum övre plan
2018: Fönsterrenovering
2013: ny V/A servis från hus till gata
2003: Totalrenovering av huset inkl badrum, toaletter, kök, putsfasad, ny el, nya avloppsledningar

Centraldammsugare finns
Fiber finns


NÄROMRÅDE

KOMMUNIKATIONER

Förnämliga kommunikationer med Roslagsbanan endast 7 minuter från huset, vilken kan ta dig med tåget till Östra station, centralt i Stockholm på endast 11 minuter.

Även buss finns bara några minuter från bostaden, för transport till Djursholms Torg, Mörby Centrum eller tex Danderyds sjukhus. Där röda linjens tunnelbana går in till stan på 8 minuter.

 

SKOLOR

I Stocksund finns några av Sveriges bästa och mest välrenommerade skolor och förskolor.

Närmast finns extremt populära Långängsskolan 0-3. Stocksundsskolan med lågstadie- och mellanstadie-klasser.  
Flera populära förskolor i närheten.

För de högre klasserna finns Victor Rydbergs högstadie (VRS), Victor Rydbergs Gymnasium (VRG) samt Danderyds gymnasium och Mörbyskolan samt Friberga gymnasium.

 

REKREATIONSOMRÅDEN

Stocksund är rikt på kultur och är som gjort för rekreation och livskvalitet.

Täcka Udden för bad, populära strövområden vid vattnet, som ligger endast 5 minuter från huset.

I fastighetens närhet finns även Stockhagens IP, med fotbollsklubbar och skridskobana och Hockeklubb. Utegym och lekplatser finns också i Stockhagen.

Inte långt från fastigheten finns även Cedergrenska tornet för konferens och festvåning som även erbjuder, julbord, brunch och andra festligheter. 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1910
Byggnadstyp
Tvåplanshus
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
Två-glasfönster
Fasad
Puts
Tak
Tegel
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Målad plåt
Grund
Källargrund
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
5 600 000 kr
Taxeringsvärde tomt
7 600 000 kr
Taxeringsvärde totalt
13 200 000 kr

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister