Mer info

Harmonisk och genomgående 1800-talstrea med balkong

Tulegatan 23B – Vasastan

Boarea 77 kvm Rum | Våning 3 rok | 1
Pris Såld Avgift 3 615 kr / mån

Ljus, välplanerad och genomgående våning med vilsamt läge mot innergård på bägge sidor och fin öppen utsikt mellan husen. Praktiskt stilrent kök med matplats och trivsamt vardagsrum i öppen planlösning, vackra furugolv, symmetriska fönsterpartier och elegant fungerande kakelugn. Stort master bedroom samt ett angränsande mindre sovrum med direkt utgång till balkong i väster. Möjlig fyra. Badrum med dusch. Läget ett stenkast från Odengatans alla butiker, mataffärer och kommunikationer är praktiskt och centralt.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Hall med plats för avhängning för ytterkläder och garderober. Svart klinker på golv. Inre hall med generös klädkammare öppnar upp mot sovrum och sällskapsdel. Vitbetsat furugolv.

Ljust och harmoniskt vardagsrum i öppen planlösning gynnas av ljus från tre stora fönster. Fungerande kakelugn i ljust rosa. Bevarade originaldetaljer såsom höga golvsocklar och spegeldörrar och nischer. 

Kök med stilrena luckor i vitt med svarta arbetsbänkar i granit och generös diskho i rostfritt stål. Till utrustningen hör diskmaskin, kyl/frys, induktionshäll, fläkt, ugn samt mikrovågsugn. Stänkskydd i vitt kvadratiskt kakel. Matplats för fyra personer. 

Stort master bedroom med ingång till sovrum 2 / barnrum.

Sovrum 2 med garderob och direkt utgång till balkong i västerläge med utsikt över lummig innergård. 

Badrum med mörkgrått klinker på golv och ljust grått kakel på vägg. Dusch med vikdörrar i glas, handfat med kommod, toalett, tvättmaskin och handdukstork i rostfritt stål. Golvvärme. 

Föreningen

Brf Tule 23 köpte huset 2001 och består av 24 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet med hyresrätt. Det är en s.k. äkta förening. Husets arkitekt är okänd. Byggherre var Nils Magnus Hammarlund och huset stod klart 1889-1890. 

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns gemensam tvättstuga, källarförråd, cykelförråd och barnvagnsförråd.

TV & BREDBAND
TV levereras från Tele2 och internet/fiber från Bredbandsbolaget.

RENOVERINGAR
1988 Omputsning av fasad
1988 Omläggning av tak
1988 Nytt gårdsbjälklag
1988 Rör- & elstambyte
1988 Installation av hiss
2005 Nya balkonger
2007 OVK-besiktning
2010 Fönstermålning
2011 Fönsterrenovering
2011 Installation av fiber
2012 Renovering av stuprör
2012 Byte av port
2014 OVK
2014 Renovering av hiss
2015 Reparation av gårdsbjälklaget
2015 Tätning av rökkanaler
2017 Renovering trapphus
2017 Renovering tak (målning & reparation)
2018-2019 Renovering port & trapphus
2020 Sotning av alla kakelugnar i bruk samt skorstenar
2020 OVK
2020 Godkänd radonmätning
2021 Låssystem och säkerhet, byte del av ventilationssystem, målning fönsterbågar, ny mangel i tvättstuga, stamspolning. 
2022 Målning fönsterbågar solsidan. Översyn och injustering värmecentral med ev byte av ventiler, expansionskärl och dyl. Soprum kompletterat med kärl för biologiskt avfall. 

Framtida renoveringar

2026 Renovering våtutrymmen hyresrätt. 

EKONOMI
Föreningen har mycket god ekonomi, är skuldfri och med ca 4 miljoner i kassan. Marken är upplåten med tomträtt, tomträttsavtalet skrivs om 2025. Avgiften höjdes med 10% år 2021, 2022 och 2023. 

Obligatoriska tillägg på avgiften tillkommer med 165:-/mån för bredband samt 49,63:-/mån för balkongavgift. Totalt med avgift 3 615 kr. 

MEDLEMSKAP
Juridisk person godkänns ej. Överlåtelseavgift om 1207 kr belastar köparen. Ev pantsättningsavgift utgår med 483 kr och belastar pantsättaren.

Föreningens hemsida
https://varbrf.sbc.se/Forenings-hemsida-ny/T/Tule-23/5/

Bostadsrättens nettoskuldsättning
Noll kronor

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Andel i föreningen
0,0398830
Lägenhetsnummer
00411
Ingår i avgiften
Värme, vatten och basutbud TV, bredband, balkongavgift
Våningsplan
1
Hiss
Ja
Förening
Brf Tule 23
Byggnadsår
1889
Energiprestanda
153 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
450 kr/mån
Försäkring
300 kr/mån
Driftkostnader totalt
750 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister