Mer info

Storslagen familjevåning anno 1885

Tegnérgatan 18 – Vasastan/Norrmalm

Boarea 193 kvm Rum | Våning 6 rok | 2
Pris Såld Avgift 7 442 kr / mån

Synnerligen smakfull familjevåning om 193 kvm i klassisk sekelskiftesfastighet där vackra originaldetaljer harmoniserar med moderna inslag. Hemmet stoltserar med väl bevarade attribut såsom magnifika takstuckaturer, bröstpaneler, sex fungerande kakelugnar och speglade pardörrar med pampiga överstycken. Denna oerhört väldisponerade våning ger härligt ljusinsläpp från två väderstreck samt en mycket imponerande takhöjd om ca 3,40 m. Sammantaget tre till fyra möjliga sovrum, två rymliga sällskapsrum, stort välutrustat kök samt i det närmaste unika inslag i form av punschverandan mot gården och ett charmerande hörnburspråk. Det centrala läget lockar med absolut närhet till såväl kommunikationer som flertalet skolor, restauranger och caféer.

Bilder

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande och luftig hall med plats för avhängning av ytterkläder och möblemang. Svartmålat trägolv.

Kök
Intill hallen ligger det moderna, stilsäkra köket med utgång till unik punschveranda som vetter mot innergården. Köket (Kvik) är smakfullt inrett och mycket välplanerat med gott om förvaring i såväl under- som överskåp. Två till tre sittplatser vid köksön. Köksmaskiner från Smeg och Gaggenau. Gasspis.

Sovrum
Sovrum med plats för dubbelsäng och vacker rektangulär, helvit fungerande kakelugn.

Badrum 
Mellan två sovrum återfinns ett badrum med cararramarmor på både väggar och golv. Toalett, handfat och takdusch. Golvvärme.

Sovrum
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och helvit, rund, fungerande kakelugn.

Vardagsrum
Generöst vardagsrum med sagolika stuckaturer i taket och dörröverstycken. Detta rum är stort, luftigt med mycket ljusinsläpp. En dekorativ fungerande kakelugn i grön färg med falsad kakel.

Badrum
Intill vardagsrummet ligger ett helkaklat badrum utrustat med badkar, wc och handfat med stor spegel. Till vänster, separat tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och förvaring. Golvvärme.

Matsal
Representativ matsal i anslutning till vardagsrum. Ett stort, ljust rum med stuckaturer i taket och dörröverstycken. En tilltalande fungerande kakelugn i svart/grön färg, falsad kakel med inbyggd spegel på framsidan. I matsalen finns också ett härligt hörnburspråk.

Arbetsrum/Walk-in-closet
Ett mindre möblerbart rum som passar bra som walk-in-closet, arbetsrum eller bibliotek.

Sovrum
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och rund, vit fungerande kakelugn.

Övrigt 
Våningen har genomgående vitmålade trägolv utom i hallen där golvet är målat svart.
Stuckaturer, bröstpanel och pardörrar är bevarade detaljer som man finner i samtliga rum.
Gröna markiser i alla rum.
Två möjliga ingångar till lägenheten från trapphus.

BRF

Föreningen registrerades 1994 och klassas som ett sk äkta bostadsföretag. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 147 kvm, varav 1 639 kvm utgör lägenhetsyta och 508 kvm utgör lokalyta. 

Föreningen upplåter 11 lägenheter med bostadsrätt samt en hyresrätt och 4 lokaler med hyresrätt.

Fastigheten är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalet skrevs om 2017.

God ekonomi med starka intäkter från lokaler.

Årstavgifterna planeras vara oförändrade närmaste åren.

Föreningen gjorde i samband med ombyggnationen 2011 en ekonomisk plan. Den visar att allt större underhåll är genomförd förutom fasadrenovering våning 1-4.

Planerat underhåll

Fasadrenovering inom 5 år.

Område

Bostaden har ett mycket attraktivt läge i levande kvarter nära både Odenplan, natursköna Tegnérlunden, Observatorielunden och Stureplan/Humlegården. Området bjuder på mysiga caféer, restauranger och butiker samtidigt som stadens puls finns utanför dörren, t.ex flertalet biografer och  träningsanläggningar, bl.a. Sats i Spårvagnshallarna och Acid Gym i samma fastighet.  Skolor som Enskilda Gymnasiet, Internationella Engelska Skolan, Franska Skolan och Stockholm International School (SIS) ligger alla inom tio minuters gångavstånd.

Mycket bra kommunikationer som innerstadsbussar, t-bana samt kort avstånd till Tekniska Högskolan med bl a Roslagsbanan. Rådmansgatans tunnelbanestation ligger runt hörnet.

Boendeparkering på gatan till en kostnad av 1 100 kr/ månad. Tillstånd sökes hos Stockholm Stad: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/

Garage icke tillhörande föreningen finns runt hörnet på Luntmakargatan 46. https://www.q-park.se/sv-se/

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
11.44048 %
Lägenhetsnummer
22
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Bredband
Våningsplan
2
Hiss
Ja
Förening
BRF Tre Backar
Byggnadsår
1885
Energiprestanda
183 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
250 kr/mån
Försäkring
300 kr/mån
Övrigt
120 kr/mån
Driftkostnader totalt
670 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister