Mer info

Med fri sikt över Vitabergsparken

Katarina Bangata 49 – Södermalm

Boarea | Biarea 69 kvm | 6 kvm Rum | Våning 3 rok | 6 av 6
Pris Såld Avgift 3 750 kr / mån

Luftig och mycket ljus vindsvåning på sjätte våningen i ett klassiskt 20-tals hus uppfört 1926-29 och ritat av arkitekt Albin Stark. Vinden inreddes 2016 och lägenheten har tre rum och kök i öppen planlösning disponerat på 69 kvm. Öppen spis och terrass med fantastisk utsikt över Vitabergsparken och Sofia kyrka. Två bra sovrum med garderober. Stort badrum med badkar samt separat gästtoalett med tvättpelare. Platsbyggt kök, förvaring och garderober av Lappvattnet Snickeri.  Fina materialval av hög kvalitet, vackra golv i Douglasgran, god förvaring och garage i huset är ytterligare plus.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Vardagsrum med utsikt mot gatan och öppen spis. 

Platsbyggt kök av Lappvattnet Snickeri med köksö klädd i rostfritt stål med infälld induktionshäll, fläkt ovan samt infällda elurtag. Köksbänk med diskho och stänkskydd i rostfritt stål. Släta skåp i vitlaserat trä. Kyl, frys, diskmaskin, mikrovågsugn, induktionshäll och ugn samtliga från Miele.  

Matplats med plats för 6 personer, inbyggd bokhylla. 

Stora glaspartier och skjutdörr ut mot terrass med golv i och väggar klädda i kompositplattor 'Staron Solid Surface' och golv i 'Terrazzo'-plattor. Elektrisk markis samt infravärme. Vattenutkast och förråd.

Master bedroom och ytterligare ett sovrum med platsbyggda garderober med skjutdörrar. 

Badrum med badkar och dusch, vägghängd wc, dubbla handfat på kommod med spegel ovan och ytterligare hyllor. Blandare i vitt från Dornbracht. Väggar klädda i kompositplattor 'Staron Solid Surface'. Golv med platsgjuten 'Terrazzo'. Dusch med glasvägg. 

Separat wc med handfat, infälld spegel, vägghängd wc, förvaring, tvättmaskin och torktumlare (Miele). Blandare i vitt från Dornbracht. Väggar klädda i kompositplattor 'Staron Solid Surface' skivor. Golv med platsgjuten 'Terrazzo'.

Genomgående golvvärme i hela lägenheten, golv i Douglasgran samt marmor i hallen och terrazzo på terrassen. 
Tre takfönster. 
Belysning i garderober. 
Garage i huset. 

Föreningen

 Fastigheten byggdes 1929 och består av 23 lägenheter samtliga med bostadsrätt samt 3 lokaler varav en med bostadsrätt. Bostadsrättsföreningen bildades 2007 och fastigheten förvärvades december 2009. På gården finns grill, sittgrupper och cykelställ. Tvättstuga finns i huset. Till lägenheten hör ett källarförråd. Garage finns i huset med 8 platser, kösystem brukas. Hyra av plats 1680 kr/mån. Juridisk person medges ej som medlem. Krav på mantalsskrivning i bostaden. Föreningen har avtal med Stockholm Kommun gällande tomträtt fram till 2024-12-31. 

I kvarteret finns goda bussförbindelser med linje 3,76,96 och en bit bort linje 59. Närmsta tunnelbanestation är Skanstull. På kort gångavstånd ligger Vitabergsparken med sin lummiga grönska. Där finns en friluftscen som används av bl.a  Parkteatern juni-augusti. Som en kontrast finns myllret runt Nytorget ett stenkast bort med restauranger och caféer för att umgås. 

Utförda renoveringar
Utfört underhåll sedan förvärvandet
2010
Stambyte kök och badrum, expansionskärl byttes, samtliga lägenheter fick nya elledningar, renovering av tvättstuga och byte av tvättmaskiner och torkskåp
2011 Fönsterrenovering samt montering av ventiler i fönsterbågar
2012 Föreningen installerade ett fastighetsnät för bredband
2013 Renovering av fasaden mot gatan. Renovering av innergården. Ett cykelgarage byggdes i samband med renoveringen
2014 Årsstämman beslutade att sälja råvinden

2015 Källaren inreddes med Troax burar och lägenhetsförråden flyttades till källaren. Tvättstugan flyttas till markplan.
Byte av entrédörr till fastigheten och nya fönsterpartier till butikerna.

Indragning av 3-fas till samtliga lägenheter. Säkerhetsdörrar till lägenheter som saknade.
2016 Hissen byggdes om till EU standard och ny hisskorg installerades. Hissen förlängdes till källaren/garaget och vindsvåningen. Inflyttning 1 juni i lägenheterna på våning 6. Belysningen i trapphuset byttes till LED lampor. Garaget har återgått i föreningens regi. Garaget har fått ett nytt ytskikt och LED belysning.  Byte till FTX ventilation med återvinning.
2017 Ny mangel har installerats i tvättstugan, Besiktning av alla gasledningar i huset, Ventilation i sop- och cykelrum har förbättrats, OVK har genomförts och godkänts. 2018 Fasadrenovering mot innergården, Vädringsbalkongerna har renoverats och vissa stuprör har bytts ut,  cykelförrådets dörr har fått förstärkt skalskydd, måleriarbeten, golvet i föreningslokal och i trappen till våning 6.
2019 Radonmätning utfördes U.A. Svängdörrarna i entrén renoverades och nya mässingsknoppar.
2020 Energideklaration utfördes. Barnvagnsförråd byggdes på innergården. Underhållsmålning av entrédörr och fönsterpartierna mot Katarina Bangata. Entrédörren förstärktes med ett brytbleck. Extra föreningsstämma beslutade om att uppföra balkonger mot innergården.
2021 Bygglov och startbesked beviljades för balkonger mot innergården. Förlängt avtal med Stockholms Stadsnät med 5 år. Ny hastighet på nätet till 1000/1000 Mbit/s. Ny soplucka i entrén. Ny undercentral för värme och varmvatten samt en ”Avgasare” för att ta bort syret i vattnet till radiatorerna. 

Kommande renoveringar
2022 Byggnation balkonger påbörjas i början av maj/juni

 

Läget invid Vitabergsparken är unikt och tillhör Stockholms historiska kvarter. August Strindberg skildrade området i Röda Rummet och även Per-Anders Fogelströms romaner utspelar sig på gatorna omkring och i bebyggelsen i parken. Det finns många äldre välbevarade fastigheter kvar som förvaltas av AB Stadsholmen. Den norra delen av parken har Stockholms äldsta koloniträdgårdar och det finns en friluftsteater som brukas på sommaren och en julmarknad i december månad. På parkens högsta läge står Sofia kyrka med fantastisk utsikt över Stockholm, som stod färdig 1906. Den äldre bebyggelsen runtomkring och i parken anses av Stadsmuseet i Stockholm ha "synnerligen höga kulturhistoriska värden".

Nytorget med dess restauranger ligger ett stenkast bort och kommunikationer i form av bussar (3:an, 76:an) i närheten. Fotografiska museet och Sofia Kyrka är på promenadavstånd. 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
4.952650
Lägenhetsnummer
00301
Ingår i avgiften
Värme, vatten, bredband
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Förening
Brf Rovan 3
Byggnadsår
2016 (Vivioo byggherre)
Energiprestanda
168 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
250 kr/mån
Försäkring
170 kr/mån
Driftkostnader totalt
420 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister