Mer info

Vindsvåning med balkong i västerläge

Hornsgatan 51 – Södermalm

Boarea | Biarea 153 kvm | 10 kvm Rum | Våning 4 rok | 6 av 6
Pris Såld Avgift 4 955 kr / mån

Högt och fritt med härligt öppen utsikt i alla fyra väderstreck ligger denna ljusa och väldisponerade vindsvåning om 153 kvm fördelad på tre möjliga sovrum, stort sällskapsrum med matsal i öppen planlösning samt kök med matplats och fantastisk terrass i syd-väst. Centralt belägen med direkt närhet till stadsdelens alla utbud av butiker, kommunikationer, restauranger och caféer.  Välskött fastighet och förening med mycket god ekonomi.

Bilder

Beskrivning

Allmänt

Brf Råttan 9 bildades 1984 med 18 lägenheter, varav tre är vindsvåningar som byggdes vid slutet av 1980-talet. I fastigheten finns även två affärslokaler som inhyser Svenska Handelsbanken och Öhrnquists Herrekipering. Handelsbanken förlänger nu sitt avtal med föreningen.

Fastigheten byggdes 1904/05 och består av ett hörnhus med två ingångar - Hornsgatan 51 och Torkel Knutssonsgatan 14. Gemensamma utrymmen - inklusive välutrustad tvättstuga, stor lokal med biljard och bordtennis, kök samt bastu - finns i källarplanet. En gemensam gård finns också med planteringar, sittgrupp och sandlåda för de yngsta. De boende på första våningen har uteplatser på gården, medan flertalet övriga boende har balkonger.

 

Brf Råttan 9

Utförda renoveringar:

1988 - Rörstambyte, elstambyte

2004 - Föreningslokal, Nyinstallation hiss.

2009 - Renovering av plåttak.

2010 - Byte av värmeväxlare och expansionskärl.

2011 - Nytt porttelefonsystem.

2013 - Bättringsmålning av samtliga fönster.

2015 - Nya balkonger.

2018 - Installation av säkerhetsdörrar, målning av yttertak.

Rumsbeskrivning

Hall med vackert kalkstensgolv, gott om plats för avhängning, gäst wc samt säkerhetsdörr. Rymligt, platsbyggt städskåp invid hallen.

Sällskapsrum, matsal samt bibliotek i öppen planlösning och den stora, putsade murstocken med eldstad som trivsam mittpunkt. Strålande utsikt över takåsarna och mot vattnet vid södermälarstrand. Tre möjliga sovrum i fil mot Torkel Knutssonsgatan, varav det mittersta i dag används som TV-rum. Härligt ljusinsläpp och flertalet platsbygda garderober. I nuvarande master-bed-room finns även en rymlig walk-in-closet.

Luftkonditionering finns installerat i våningen med fyra olika zoner som gör att man kan välja om hela eller delar av lägenheten skall vara sval. 

Stort familjebadrum (2018), helkaklat i vitt med mörkgrått golvklinker och el-golvvärme. Svart bänkskiva i kompositsten med två undermonterade handfat (Villeroy & Boch), gott om förvaring samt tvättmaskin och torktumlare. Dusch, vägghängd wc samt ljusinsläpp från takfönster.

Från det välutrustade köket nås våningens generösa balkong i syd-väst med härlig utsikt. Köket har helintegrerad spishäll, ugn samt microvågsugn (Gaggenau) och diskmaskin samt kyl/frys i rostfritt. 

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
6.81950 %
Lägenhetsnummer
00017
Ingår i avgiften
V/A, vatten, kabel-TV basutbud
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Förening
Brf Råttan 9
Byggnadsår
1905
Energiprestanda
108 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
578 kr/mån
Försäkring
278 kr/mån
Övrigt
269 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 125 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister