Mer info

Idylliskt boende invid Helgalunden

Blekingegatan 29 – Södermalm

Boarea 56 kvm Rum | Våning 2.5 rok | 1,5 av 3
Pris Såld Avgift 3 638 kr / mån

Välkommen till en mycket ljus, oerhört välplanerad och genomgående lägenhet om 56 kvm i lugnt och rofyllt läge på höjden med utsikt mot vackra Allhelgona kyrkan i Helgalunden.  Hall med plats för avhängning. Badrum med dusch, handfat och wc. Stor, möblerbar inre hall mellan sällskapsrummet och sovrummet. Sovrummet har platsbyggda garderober och sällskapsrummet har inbyggda förvaringsskåp i original. Mycket trivsamt och ljust kök med matplats (hösten 2018).  Centralt läge på Södermalm med endast ca 5 minuters promenad till Skanstull, tunnelbana och Ringens Centrum.  Gemensamma utrymmen består bland annat av fritidslokal, tvättstuga, hobbyrum, bastu och motionsrum med pingisbord samt boxningssäck. Välskött, trevlig och trygg bostadsrättsförening med en av Stockholms vackraste och grönaste innergårdar, en prunkande oas med bl a äppelträd, vinbärsbuskar och syrener. Här finns bl a trädgårdsmöbler och grillar. Låga avgifter och god ekonomi med låg belåning.

Bilder

Beskrivning

HSB Brf Metern

HSB Brf Metern bildades 1925 och är en av Stockholms äldsta HSB-föreningar.

Föreningen äger och förvaltar fastigheterna i kvarteret Metern 9, Helgagatan 36, uppgång 1-15 (även A-P) och kvarteret Vågskivan 18, Blekingegatan 27 och 29 i Stockholm. Husen är ritade av Sven Wallander, känd arkitekt som ritat flera utmärkande byggnader i Stockholm.

Antalet bostadsrätter är 279. Efter några sammanslagningar av lägenheter är fördelningen följande: 1 med 6 rum och kök, 4 med 5 rum och kök, 12 med 4 rum och kök, 17 med 3 rum och kök, 62 med 2 rum och kök, 119 med 1 rum och kök samt 24 med 1 rum och kokvrå.

Föreningen har en egen fastighetsskötare. Städning utförs av städfirma och trädgårdsfirma sköter större delen av gårdsunderhållet.

Tvättstuga finns i källaren.

Tvättstugorna har under året som gått rustats upp; komplettering av torkutrustning samt utbyte av gamla maskiner. I underhållsplanen för de närmaste tio åren ingår åtgärder som bl a riktar in sig på fasaderna, altanen mot söder och taket på Vågskivan. Alla dessa åtgärder genomförs nu.

Föreningen har god ekonomi med låg belåningsgrad i förhållande till föreningens storlek.

Juridisk person accepteras ej.

Föreningen klassas som äkta.

Överlåtelseavgift: 1 666 kr betalas av säljaren. 

Pantsättningsavgift: 476 kr 

Genomförda renoveringar:

1981: Stambyte i kök och badrum

1982: Tak lades om

1994: El- och kabelteve-systemen rustades

2005-2006: Vågskivans tak lades om

2007: Fasaden

2007-2008: Bastuavdelningen byggdes om

2008: OVK-besiktning

2009: Stamspolning

2010: Värmeledningen inreglerades

2010: Portarna

2011: Sopsug

2011-2013: Målat om vissa trapphus

2013: Nytt värmeregleringssystem för att energibespara

2013-2014: Rensning av avloppsledningar

2015: Avloppsrensning, trapphusmålning och cykelförvaring

2016: Upprustning av portar

2016-2017: Fönsterrenovering

2018: Installation av bredband via ownit

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en 20-årig underhållsplan. Det här är det som planeras här näst: Upprustning av entréer, övriga trapphus och lägenhetsdörrar (pågår) målning av tvättstugor.

 

Allmänt

Fastigheten Metern 9 stod färdig 1926 och ritades av Sven Wallander, chefsarkitekt på HSB, som ritade det mesta av deras produktion i Stockholm under denna tid. Det är en kvartersstor byggnad med en ståtlig entré i form av en klassicistiskt utformad och välvd portal och som omringar en grön innergård. Fasaden är putsad i gult och pryds av en hel del dekorativa detaljer. Fastigheten bevarar i hög grad sitt ursprungliga utseende, och de detaljer som under årens lopp har förändrats har sedan återskapats, vilket gör kvarteret till en riktig kulturskatt. Så är den också blåklassad i Stockholms stads kulturminnesklassificering, vilket innebär den högsta klassificeringen där byggnader med synnerligen högt kulturhistoriskt värde hamnar.

Brf Metern är en av Stockholms äldsta bostadsrättsföreningar och bildades 1925, och består idag av 225 lägenheter samt två kommersiella lokaler. Föreningen är lågt belånad, har god ekonomi och trevliga och engagerade medlemmar som ordnar många aktiviteter; gårdsfester, middagar, tai chi och qi gong till exempel. Invändigt finns flera gemensamma faciliteter såsom festlokal, hobbyrum, pingisrum, bastu, prylbytesrum, grovsoprum/sopsortering, cykelkällare och flera tvättstugor inkluderat akuttvättmaskin och stenmangel.

På den stora och grönskande gården hänger du gärna, bland träd och rabatter finns många utegrupper och grillar att nyttja. Här finns en fin berså med fontän. Den odlingsintresserade kan köa för en egen rabatt och odla i låda. Föreningen har även en trädgårdsmästare som sköter växtligheten. Föreningen har också en bilpool med garageplats.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.55896 %
Lägenhetsnummer
99-2014-2-272
Ingår i avgiften
Värme, VA, bredband (fiber 1000 mbit), basutbud TV
Våningsplan
1,5 av 3
Förening
HSB Brf Metern
Byggnadsår
1926 -27
Energiprestanda
142 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
250 kr/mån
Driftkostnader totalt
250 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister