Mer info

Fritt och ostört läge med vackra originaldetaljer

Wittstocksgatan 10, 4 tr – Östermalm

Boarea 93 kvm Rum | Våning 3 rok | 4
Pris Såld Avgift 3 419 kr / mån

Med attraktivt läge på vackra Wittstocksgatan nära Karlaplan ligger denna välplanerade våning. Generöst vardagsrum med höga bröstningar och väggfält. Stora spröjsade fönster med fri utsikt mot Breitenfeldsgatans allé och fontän helt utan insyn. Rymligt nyrenoverat kök i vitt med stor matplats. Två bra sovrum mot den lugna gården och Tysta gatan samt helkaklat badrum med dusch och tvättpelare. Gästtoalett med ingång från hallen. Välskött förening med god ekonomi. Lugnt och tyst läge i fastighet ritad av Bocander och Cronvall från 1924.

Bilder

Beskrivning

Lägenheten

Välkomnande hall med platsbyggd avhängning och garderob med ingång till gästtoalett i vitt. Hallen med golv i marmor öppnar upp mot ett generöst vardagsrum med fönster mot Breitenfeldsgatans öppna rymd. Vardagsrummet har hög bröstning och väggfält, fiskbensparkett på golv och tidsenliga elementskydd. I fil med vardagsrummet ligger kök med matplats, även här fri utsikt över Wittstock- och Breitenfeldsgatan. Stort sovrum med plats för dubbelsäng och platsbyggda garderober. Fransk balkong i söder med fantastisk utsikt mot gården och Tysta gatan. Bygglov är ansökt om hos Stadsbyggnadskontoret för balkong (där det idag finns en fransk balkong). Ett andra sovrum med liten alkov mot gården i söder med parkettgolv och golvvärme. Sovrummet, köket samt serveringsgången har trägolv. I våningen finns vackra bevarade originaldetaljer som spröjsade fönster med djupa speglade nischer, stuckatur, spegeldörrar, mässingstrycken samt serveringsskåp.

KÖK
Rymligt och stilrent vitt kök (Järfälla). Arbetsbänk i vit kompositsten, vitt kakel i bakkant. Matplats med plats för många. I köket finns vask från Franke, blandare (Tapwell), inbyggd diskmaskin (Miele), kyl och frys, liten vinkyl (mQuvee), induktionshäll (Electrolux) med fläkt ovan, varmlufts- samt microvågsugn. Infälld belysning under överskåpen. Generöst med förvaring. Utsikt mot Breitenfeldsgatan.

BAD
Helkaklat badrum i vitt med både dusch (blandare FM Mattsson), kommod med förvaring nedan och topp av kompositsten med infällt handfat (Duravit). Spegel med förvaring ovan. Handdukstork (el) samt tvättmaskin och torktumlare (Bosch). Vägghängd toalett (Duravit, spolplatta Gerberit).
I hallen finns en gästtoalett med handfat, vitt klinker på golv. 

ÖVRIGT
Till våningen hör ett källarförråd.
Våningen är belägen ett stenkast från Karlaplan med ett rikt utbud av affärer, restauranger, bra kommunikationer (tunnelbana/bussar) och samtidigt nära till vacker natur och sköna promenader på Djurgården. 

Föreningen

Brf Furiren 16 bildades 1975 och förvärvade byggnaden på Wittstocksgatan 10. Föreningen består av 14 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen äger denna vackra grönmärkta fastighet från 1924 med tillhörande tomtmark och är en äkta förening. Till medlemmarnas förfogande finns tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt en vacker välskött innergård med gemensam grill och utemöbler. Kabel-tv finns i fastigheten via Com Hem. 
Juridisk person accepteras ej som köpare. Solid förening i välskött fastighet med väl dokumenterad renoveringshistorik. Till lägenheten hör ett källarförråd. Nyligen upprustade innergård med en uteplats. Föreningen byter stammar partiellt i samband med renovering. Stammarna i den aktuella lägenheten är bytta i samband med renovering 2018.


RENOVERINGAR
2019 Ventilation, tätning av kökskanaler samt rensning av badrumskanaler, renovering av källare
2018 Energideklaration, målning av gårdsfasad, radonmätning, byggnation franska balkonger mot gården
2017 Renovering tvättstuga, konvertering av kökstrapphus till bostadsyta, partiella stambyte gäst-wc källare, nb samt 1 tr
2016 OVK, belysning gård
2015 Ny tappvattenstam gästtoalett
2014 Rökkanaler och Fiber 100/100
2013 Fasad mot gården renoverades
2011 Stam gäst-wc relinades
2009 Fasad mot gatan renoverades
2008 OVK
2007 Radonmätning

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
5.5278 %
Lägenhetsnummer
11
Ingår i avgiften
värme, vatten, bredband, Kabel-TV
Våningsplan
4
Hiss
Ja
Förening
Brf Furiren 16
Byggnadsår
1924 (Arkitekt Bocander och Cronwall)
Energiprestanda
149 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
500 kr/mån
Försäkring
200 kr/mån
Driftkostnader totalt
700 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister