Mer info

Högst upp med terrasser mot Lützen- och Tysta gatan

Lützengatan 12, 5 tr – Östermalm

Boarea 114 kvm Rum | Våning 4 rok | 5 av 5
Pris Såld Avgift 4 329 kr / mån

På pittoreska Lützengatan invid Karlaplan bjuds denna synnerligen attraktiva och högt belägna 4:a om 114 kvm i vacker fastighet anno 1925.  Fantastiskt ljus karaktäriserar våningen som har samtliga rum med stora, vackra fönster och generösa terrasser i sydost mot gården och Tysta gatan samt i nordväst mot Lützengatan.  Här bjuds vacker utsikt överblickande grönskande gård, Tysta Gatans takåsar samt charmiga Lützengatans arkitektur och trädkronor. Ett rofyllt hem mitt i stan, en förening med god ekonomi och garage. En sällsynt möjlighet att köpa något som verkligen är utöver det vanliga.

Bilder

Beskrivning

Entré med kalkstensgolv, avhängning samt gästtoalett i direkt anslutning. Golvvärme (vattenburen). 

Vacker gästtoalett med kalkstensgolv, halvkaklade väggar av Carraramarmor. Spegel på hela kortsidan med två hyllplan i marmor samt underlimmat handfat med avlastningsyta i Carraramarmor. Vägghängd toalett. Infälld belysning samt golvvärme (vattenburen).

Matsal och vardagsrum med fiskbensparkett, ståtlig öppen spis och utgång till generös terrass med marmorklinker mot Lützengatan.

Sovrum med fiskbensparkett, utgång till terrass mot Lützengatan samt ett badrum en-suite. Badrummet är helkaklat med blå mosaik på golv och vitt kakel på väggar. Toalett, handfat samt dusch. Infällda spotlights samt belysning ovan spegel. Golvvärme (el). 

Sovrum med fiskbensparkett, utgång till generös terrass mot gården och Tysta gatan.

Badrum med Carraramarmorplattor på golv, halva väggarna samt i duschutrymmet. Handfat med spegel ovan, vägghängd toalett samt dusch med inbyggda hyllplan. Tvättmaskin. Infälld belysning. Golvvärme (vattenburen).

Vacker serveringsgång i original.

Kök med fönster i två väderstreck och utsikt över gården. Matplats vid fönstret. Klinker i Carraramarmor på golv samt vattenburen golvvärme. Spis, ugn, fläkt (med egen inkanal), kyl, underbänksfrys, häll, diskmaskin samt dubbel vask. Bänkskivor i trä. 

Tavellister genomgående. Markiser på båda terrasser samt vid köksfönstret mot söder. 
Takhöjd i sällskapsrum 2.8 m. 
El omdragen och infälld, framdragen el för högtalare. 
Infällda spotlights i kök och i öppningen mellan vardagsrum och matsal. 

Det vackra huset på Lützengatan 12 uppfördes 1925 och var ritat av arkitekt Agnar August Palmér. Palmér var en berest målare och arkitekt och var under en tid del av den framgångsrika firman Hagström & Ekman. Han arbetade främst i klassisk 1920-tals stil och har lämnat efter sig ett antal stilrena och vackra hus på Östermalm och Kungsholmen. 

Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Föreningen

Brf Musketören 1 är en välskött förening med adresserna Lützengatan 12, 12A samt Tysta gatan 11. Föreningen är en s.k. äkta förening. Det finns 42 bostadsrätter och 4 lokalhyresgäster. Gården som upprustades 2015 har sittgrupp, cykelställ och grill. Tvättstuga finns i källaren. Uppvärmning sker via fjärrvärme.  Juridisk person accepteras ej som medlem. 

Utförda renoveringar
1996-2000 Byte av VA-stammar
1997 Renovering och målning av fasad och fönster mot gården
1999-2000 Byte av elstigare
2001-2002 Återställande av trappuppgångar till originalskick
2005 Ombyggnad/utbyte av fjärrvärmecentral
2006 Renovering av hissar, utbyte av hissmaskineri och grindar
2007 Byte av VA-stammar
2014 Utbyte av plåttak
2015 Gårdsrenovering
2021 Renovering fasad mot gatan inkl takterrasser mot gatan

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
3.63700000 %
Lägenhetsnummer
84521-0430
Ingår i avgiften
Värme, vatten, bredband inkl IP-telefoni, tv basutbud
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Förening
Brf Musketören 1
Byggnadsår
1925
Energiprestanda
102 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
350 kr/mån
Försäkring
303 kr/mån
Övrigt
429 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 082 kr/mån

Dokument

Planritning

Länkar

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister