Mer info

Högklassig hörnvåning anno 1883

Karlavägen 42 – Östermalm

Boarea 116 kvm Rum | Våning 4 rok | 2 av 5
Pris Såld Avgift 4 340 kr / mån

Välkommen till denna sobra och av ljus flödande hörnvåning på Karlavägen. Varsamt renoverad till ett boende med fantastiska kvaliteter. Originaldetaljer i form av höga fönster, genomgående fiskbensparkett, speglade fönster, dörrar och nischer, stuckaturer och generös takhöjd. Balkong i sydöst i anslutning till rymligt och klassiskt Kvänum kök med alla bekvämligheter. Totalt nio fönster i tre väderstreck samt vardagsrum, matsal och bibliotek i fil bidrar till luftig och harmonisk atmosfär. Sovrum samt walk-in closet.  Två badrum i Carraramarmor. Välskött förening i vacker fastighet anno 1883.

Bilder

Beskrivning

Entré med avhängning både i form av platsbyggda garderober av klassiskt snitt, öppen avhängning samt sittbänk med förvaring under.

Klassiskt kök i grått från Kvänum med infälld belysning under överskåp, arbetsbänk och stänkskydd i carraramarmor. Vitvaror från Gaggenau (induktionshäll, inbyggd diskmaskin, två ugnar: en stor samt en varmluftsugn med inbyggd mikrovågsugn). Kyl/frys Liebherr extra bred 90 cm med inbyggd ismaskin.

Köket har kallskafferi samt förvaringsskåp i original, matplats samt utgång till balkong i sydöst mot den grönskande innergården. Ovan ingången hänger en glasmålning av förre ägaren Léo Holmgren.

Matsal med väggpanel, taklister, takrosett, dubbla fönster och dörrar. Detta rum kan även nyttjas som sovrum.

Bibliotek med inbyggd bokhylla och stuckaturer.

Vardagsrum i hörn med tre fönster i två väderstreck med stuckaturer och takrosett.

Generöst sovrum mot Grev Turegatan med stuckaturer och takrosett samt badrum en-suite . Walk-in closet.

Badrummet som ligger en-suite med sovrummet har väggar och eluppvärmt golv av carraramarmor. Toalett och handfat. Dusch. Inbyggd spegel.

Det andra badrummet har carraramarmorplattor på eluppvärmt golv samt tvättmaskin/tumlare under en arbetsbänk med förvaring ovan och under. Toalett och handfat. Inbyggd spegel.

Genomgående fönsterbänkar i granit (sovrummet sandsten) samt fiskbensparkett i gott skick. Spanjoletter i original.

Möjlighet till eldstad i vardagsrum och/eller eventuellt i matsal (grannar ovan och nedan har kakelugnar i vardagsrum).

Inre isolerglas med bullerskydd i samtliga fönster, yttre glaset är originalglas.

Stort källarförråd 4,2 x 1,8 m.

Våningen har sedan 1883 enbart innehafts av två familjer. Nuvarande ägare samt familjen Holmgren. Léo Holmgren (1904-1989) var skulptör och myntgravör, och ett av hans verk står i Karlavägens allé mitt emot entrén vid Karlavägen 42. Léos far Wilhelm Holmgren (1863-1943) även han konstnär, köpte våningen när den var nyproducerad.

Föreningen


BF Östermalm upa är en äkta bostadsförening som förvärvade fastigheten 1880 och är som således en av Stockholms äldsta bostadsföreningar. En bostadsförening (BF) är föregångare till bostadsrättsföreningsformen (BRF) och samtliga BF är äldre än 1930. I föreningen finns 28 bostadsrättslägenheter, två kommersiellt ägda lokaler med bostadsrätt samt tre lokaler med hyresrätt på adresserna Grev Turegatan 56, Karlavägen 42, och Karlavägen 44. Gård med sittplatser, återvinning och cykelställ. Tvättstuga finns i källaren.  Uppvärmning sker via fjärrvärme. Säkerhetskameror monterade i trapphall och soprum. Förråd till varje lägenhet finns i källaren. Kabel-TV och bredband kan levereras via Ownit eller ComHem. Bredband 1000mbit/s med Ownit ingår i avgiften för alla medlemmar. Värme, vatten och internet-uppkoppling ingår. Avgften betalas månadsvis i efterskott. Juridisk person accepteras ej som medlem. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som debiteras köparen och en pantsättningsavgift på maximalt 1 % av prisbasbelopp som debiteras pantsättaren.

Föreningen äger fastigheten STOCKHOLM FLUNDRAN 5 och är enligt inkomstskattelagen ett privatbostadsföretag.

Bostadsföreningen registrerades 1897 och marken innehas med äganderätt.

Utförda renoveringar

2020 Ny entrésten framför porten mot Grev Turegatan. Övervakningskameror i samtliga portuppgångar och i gårdshuset.
Golvslipning av marmorgolvet har utförts i entrén på Grev Turegatan 56. OVK samt energideklaration har genomförts.
2019 Fönstermålning, upprustning källare, installation energisnål belysning. Upprustning soprum.
2018 Åtgärd kring fukt i källaren, skadedjursbekämpning samt åtgärd skador på fasaden. Altanfasad på en del våningar.
2017 Stamspolning, renovering altanfasad
2016 Isolerglasinstallation, översyn balkonger och reparation av vindslägenheternas fasad. Installation bredband och ny porttelefon. 
1991 Stambyte

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Andel i föreningen
0.033600000
Lägenhetsnummer
02210-01-01-0016
Ingår i avgiften
Vatten, värme, bredband/fibernät (Ownit)
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Förening
BF Östermalm upa
Byggnadsår
1882-1883
Energiprestanda
146 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
400 kr/mån
Försäkring
240 kr/mån
Driftkostnader totalt
640 kr/mån

Dokument

Planritning

Länkar

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister