Mer info

Två balkonger på Grevgatan

Grevgatan 28 – Östermalm

Boarea 75 kvm Rum | Våning 3 rok | 2 av 6
Pris 9 750 000 kr / bud Avgift 3 143 kr / mån

På bästa tänkbara Östermalmsadress återfinns denna välplanerade trea i mycket gott skick. Bostaden är belägen på två trappor och erbjuder nyrenoverade kök och badrum i kombination med flera karaktäristiska funkisdetaljer som bevarats från byggåret. Här finns bland annat öppen spis, fiskbensparkett samt fönsterbänkar i sten. Lägenheten är genomgående med två balkonger, en mot Grevgatan i väster och en mot gården i öster. Stort vardagsrum med plats för matsalsbord vid den öppna spisen. Sobert kök, bänkskivor i marmor och all maskinell utrustning. Med lugnt läge och fönster mot gård ligger två sovrum, det ena med utgång till balkong. Stor klädkammare invid det ena sovrummet samt stort badrum med lyxig känsla. I entrén finns även en gästtoalett. Förening med bra ekonomi i välskött fastighet från 1938 ritat av Albin Stark. Till fastigheten hör en trevlig och grönskande innergård och en gemensam takterrass med vidsträckt utsikt över Stockholm.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter. Hallen ligger i direkt anslutning till det stilrena köket med köksö. I hallen ligger även gästtoaletten placerad. Fiskbensparkett och ljust målade väggar.

Mycket smakfullt och socialt kök med köksö, ljusa skåp och luckor. Bänkskivor i Carraramarmor. Bra arbetsytor och infälld belysning under överskåpen. Maskinell utrustning finns i form av två stycken kylar, frys, gasspis, varmluftsugn (el), köksfläkt samt diskmaskin. Ljust målade väggar och fiskbensparkett. Intill köket finns en naturlig plats för matbord bredvid den öppna spisen.

Trevligt vardagsrum med vacker fiskbensparkett och eldningsbar öppen spis som sätter extra prägel på våningen. Rummet ger plats för såväl soffmöblemant och matsal mellan öppna spisen och köket. Från vardagsrummet nås balkong som vetter mot Grevgatan i väster. Balkongen har platsbyggda bänkar med smidig förvaring under. Fint balkongläge där huset på Grevgatan 28 är indraget från gatan. Grevgatan är enkelriktad.

Stort sovrum i lugnt läge med fönster mot gård och plats för dubbelsäng och sängbord. Ljusa väggar, fiskbensparkett samt garderober utmed ena sidan. I anslutning till sovrummet finns en stor walk in closet, alternativt kontor. Från master bedroom finns en balkong som vetter mot innergården. Östläge med förmiddagssol. Plats för bord och stolar.

Det andra sovrummet har även det fönster i ett lugnt läge mot innergården. Ljusa väggar och fiskbensparkett. Bra barnrum eller arbetsrum.

Stilrent badrum med ljust klinkergolv med golvvärme samt ljust målade väggar och kakel i duschhörnan. Infällda rör med såväl tak- som handdusch. Vägghängd toalett från Duravit, kommod från Vedum med marmorskiva samt infällt handfat från Duravit. Bred spegel på väggen ovan handfat. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Ovan dessa finns förvaring. 

Gästtoalett och handfat från Duravit. Ljust målade väggar och klinkergolv.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett vindsförråd. Gemensam takterrass med enastående vy övertakåsarna.
I föreningens lägenhetsregister är lägenheten upptagen som en 2:a men disponeras i dagsläget som en 3:a.

FÖRENINGEN

Brf Lindormen 9 är en så kallad äkta bostadsrättsförening med god ekonomi (nettobelåning ca 1 mkr). Föreningen förvärvade fastigheten Lindormen 9 år 1994 och upplåter 20 lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken. Albin Stark, del av arkitektduon Östlihn och Stark, ritade huset som uppfördes 1938-1939. Stark är bl.a. arkitekten som låg bakom Kinateatern och Carlssons Skola (Nya Elementarskolan för Flickor). Kabel-TV från ComHem och internet via Ownit (fiber ingår i månadsavgiften).

Lindormen 9 med adress Grevgatan 28 är en välskött fastighet från 1938. Utförda renoveringar:

2023 Renovering av tvättstugan
2020-2022 OVK-besiktning
2019 Stamspolning, trappräcke gården, ny torktumlare, målning källarplan, ny energideklaration
2018 Sopkarusell, målning av tak i entréplan, rengöring samt målning av trapphus
2017 Besiktning av rökkanaler
2016 Installation av bredband (Ownit fiber)
2015 Renovering och målning fönster, renovering och modernisering av hiss
2013 Tätning altaner
2011 Omläggning av tak
2004 El- och rörstambyte
2001 Omputsning fasad, renovering balkonger
1995 Omputsning fasad, renovering balkonger

Gemensamhetsutrymmen i form av cykelförråd, tvättstuga och takterrass med milsvid utsikt över Stockholm. Fastigheten har en trevlig grönskande innergård med utemöbler.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
5.64387 %
Lägenhetsnummer
23
Ingår i avgiften
Värme, vatten, bredband/fiber
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Förening
Brf Lindormen 9
Byggnadsår
1938 (Arkitekt Albin Stark)
Energiprestanda
133 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
192 kr/mån
Försäkring
275 kr/mån
Driftkostnader totalt
467 kr/mån

Planritning

Välkommen på visning

visning söndag, 2 juni 2024 14:00 - 14:45
Välkommen på visning! Föranmäl er gärna!
Spara i min kalender

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister