Mer info

Renoveringschans i eftertraktade kvarter

Grev Turegatan 71 – Östermalm

Boarea 126 kvm Rum | Våning 6 rok | 3/5
Pris Såld Avgift 6 606 kr / mån

I vacker sekelskiftesfastighet anno 1885 på rofyllda Grev Turegatan erbjuds möjligheten att iordningställa en 6a om 126 kvm helt ifrån grunden. Våningen är belägen på 3 tr med balkong i väster och har en utmärkt planlösning att utgå ifrån. Fina rum i fil, eldstad, balkong mot lummig innergård tillsammans med vackra originaldetaljer ger en ypperlig grund att utgå ifrån och det byggmaterial som finns på plats ingår i köpet. Renoveringen är inledd med ny eldragning och det är delvis förberett för nytt kök och nya badrum. Då fastigheten ska stambytas i hösten 2023 måste den fortsatta renoveringar koordineras med projektledare och styrelse. Välkommen till fantastisk potential i eftertraktade Östermalmskvarter.

Bilder

Beskrivning

Föreningen

Brf Renen 15 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen består av 14 st lägenheter. Samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 1984.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR

1986 - Delvis stambyte i kök, omfattade ej vattenledningar.
1988-1989  - Stambyte i viss omfattning i badrum och kök.
2009 Ny fjärrvärmecentral.

2008 Nytt yttertak.

2011 - Balkonger renoverades. 
2017- Radonmätning (inom gränsvärdet), fiberinstallation, ny port och dörrautomatik.
2018 - Samtliga avlopps- och dagvattenledningar i källaren byttes.
2019- Nya fönsterventiler, omdragning av elstammar till tre lgh, OVK godkänd.
2020 - Dränering längs en del av gårdsmuren, omgjutning av vissa stenplattor på gården, energideklaration, reparation av en mindre del av putsen på fasaden på trapphuset.
2022 - Byte av friliggande vattenledningar i källaren.

PLANERAT STAMBYTE

Föreningen planerar stambyte i fastigheten under 2023, detta i form av stambyte av samtliga badrum och toaletter samt byte av vatten och avlopp till kök. Extrastämma för beslut om stambytet sker i januari och genomförandet är tänkt augusti - december.

Kostnaden uppskattas till ca 6-8 mkr och I början av 2023 ska föreningen ta in anbud från entreprenörer och först då finns konkreta offerter utvärdera.  

Föreningen för dialog med bank för finansiering av projektet och stambytet kommer att medföra en höjning av månadsavgiften, storlek på höjningen blir avhängig kostnaden för stambytet som inte är fastställd i nuläget. Kapitaltillskott från medlemmar är ett alternativt finansieringssätt.

Fortsatt renovering av lägenheten koordineras lämpligen med projektledare för stambytet samt med styrelsen. Det åligger köpare att i samband med renovering inför stambyte tillgodose att krav för brandskydd och ljudisolering uppfylls, avser tak i hall samt toalett och badrum, och även visst återställande efter rivning i badrum inför stambyte krävs. Idealet för logistiken i stambytesprocessen vore att föreningen entreprenör gör hela återställandet med fördelning av kostnader mellan parterna. Nytt badrum och gäst-wc ingår med basstandard, tillval vad gäller material och beställning av förändringsarbeten kan göras hos vald entreprenör mot extra kostnad. Stambytet sker i sin helhet vid samma tillfälle, ingen lägenhet kan särskiljas. Under det att stambytet genomförs kommer bara den entreprenör som föreningen har upphandlat få göra entreprenadarbeten i fastigheten.

Styrelsen har avslagit tidigare förfrågningar om flytt av kök och medger ogärna sådan förändring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Innergård med möbler.
Cykelparkering på gård samt i källare.
Tvättstuga.

Källarförråd tillhör lägenheten.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
8.13279 %
Lägenhetsnummer
9
Ingår i avgiften
Värme, Vatten
Våningsplan
3/5
Hiss
Ja
Förening
BRF Renen 15
Byggnadsår
1885
Energiprestanda
111 kWh/Kvm och år

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister