Mer info

Unik våning med milsvid utsikt över Stockholm

Fyrverkarbacken 21 – Kungsholmen

Boarea 129 kvm Rum | Våning 5 rok | 16/16
Pris Pris på förfrågan Avgift 7 989 kr / mån

På Fyrverkarbacken 21, högst upp på 16:e våningen med en hänförande utsikt över hela Stockholm, återfinns denna unika bostad. Härifrån ser man hela Stockholm och flera kranskommuner. De välutnyttjade 129 kvadratmeter är fördelade på fem rum och kök. Utsikten avnjuts via stora fönsterpartier som ger maximalt ljusinsläpp samt finns en trevlig södervänd balkong. Centralt placerat kök med köksö, två vinkylar och matplats upp till tio personer. Det finns fyra sovrum, generösa sociala ytor, två badrum med dusch, handfat och toalett. Här bor man nära grönskan i Rålambshovsparken, många badplatser såsom Smedsuddsbadet precis nedanför huset och bekvämt avstånd till all tänkbar service, barnomsorg och skolor. Välskött förening i historisk fastighet från 1962, som uppfördes av Riksbyggen. Namnet Erlanderhuset kommer sig av att Tage och Aina Erlander 1962–1985 bodde i en lägenhet identisk med denna några våningar ner. Arkitekt Henning Orlando.

Bilder

Beskrivning

BRF

Brf Lysbomben är en engagerad förening som bjuder in medlemmarna till gemensamma aktiviteter, som kräftskiva och korvgrillning. Man har även tillgångar som gym, pingisrum, boulebana, en mindre verkstad och en övernattningslägenhet. Gemensam tvättstuga med självdoserande tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel finns på källarplanet. På baksidan av huset ligger en grön gård med odlingslådor och grillplats, perfekt för grillkvällar och kalas.

Allmänt om föreningen
Brf Lysbomben består av totalt 210 lägenheter, varav 173 bostadsrättslägenheter, 30 hyreslägenheter (900 kvm) som är uthyrda till Stockholms Studentbostäder, 7 övriga hyreslägenheter (462,5 kvm) samt 12 lokaler som upplåtes med hyresrätt. I fastigheten finns motionslokal, pingisrum, festlokal, övernattningslägenhet, odlingslådor, boulebana samt grillplats till medlemmarnas förfogande. Föreningen har ägt huset sedan 1995. Bostadsrättsföreningen är en äkta bostadsrättsförening. Grannföreningen Brf Silvieberg har en hiss från nedre delen av Fyrverkarbacken till högsta punkten, som boende i Lysbomben får utnyttja utan kostnad. Se ytterligare information på föreningens hemsida.

www.lysbomben.se

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Mark
Föreningen äger marken som förvärvades 1 februari 2019.

Ekonomi
https://www.lysbomben.se/?rID=1073&page=ekonomi

Kabel-tv och bredband

Kabel-tv levereras av Tele2 och grundutbud ingår i avgiften samt 100 mbit uppkoppling via Banhof.

Avgifter i samband med köp
Överlåtelseavgift/pantsättningsavgift debiteras köparen.

Uthyrning i andra hand
Andrahandsuthyrning får ske endast med tillstånd från styrelsen.

Juridisk person och delat ägande
Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen. Föreningen godkänner delat ägande.

Renoveringar
2022-2023 Relining av stammar.
2021 dörrautomatik till främre entréer.
2020 ny undercentral inkl. två nya värmepumpar, fönsterbyte i kommersiella lokaler.
2019 stamspolning.
2017 ovk med godkänt resultat.
2016 nytt tak.
2016 solcellsanläggning monterad på tak.
2014 renovering motionsrum.
2013 nya hissar.
2012 nya fläktar.
2009 renovering trappuppgångar.
2006 renovering tvättstuga.
2003 fasadrenovering samt tilläggsisolering.
1995 stammar i källarplan bytta.

Kommande/pågående renoveringar
Stammar i källarplan är bytta 1995. Våren 2021 beställde styrelsen en omfattande förstudie kring stammarnas skick och ett eventuellt behov av renovering. Resultatet föranledde styrelsen att fatta beslutet att genomföra en relining av fastighetens stammar, med projektstart ”hösten 2022” och förväntad varaktighet i ca 1,5 år (information har delgetts medlemmar på särskilt infomöte samt i skriftlig PM inför mötet). Projektledare är Mikael Ahlroth på Gaido Consulting AB.

Parkering och garage
Det finns goda parkeringsmöjligheter på gatan utanför huset. Boendeparkering tillämpas och förhyrda parkeringsplatser finns att tillgå genom kö. Plats (garage- eller p-plats) hyrs ut av grannföreningen Silvieberg. För närvarande kort kö.

Gemensamma utrymmen
Motionslokal, pingisrum, hobbyrum, cykelförråd, miljörum, övernattningslägenhet (500 kr/natt) samt lokal 300 kr/tillfälle.

Tvättstuga
Föreningens medlemmar har tillgång till fyra tvättstugor med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum i respektive tvättstuga. Tvättstugorna är renoverade. Tvättmedel (miljövänligt) och sköljmedel fylls på centralt, man behöver ej ta med eget.

Cykel- och barnvagnsrum
Vid varje port finns ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum och för långtidsförvaring finns ett cykelrum på gaveln vid uppgång 27.

Övernattningslägenhet
Som medlem i Brf Lysbomben har du tillgång till övernattningslägenhet som ligger i port 23 våningsplan 15. Lägenheten kan bokas och kostar 500 kr/natt.

Festlokal/samlingslokal
Stor fest/samlingslokal med kök som rymmer större sällskap. Lokalen kan bokas och kostar 300 kr/tillfälle.

Gym
I föreningen finns ett stort och välutrustat gym som kan nyttjas av medlemmarna utan kostnad.

Pingis- och hobbyrum
I källaren i port 23 finns ett pingisrum/hobbyrum. Detta behöver inte bokas.

Förråd
Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 5 kvm.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
30
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV (Basutbud Com Hem) , Bredband (Banhof)
Våningsplan
16/16
Hiss
Ja
Förening
BRF LYSBOMBEN
Byggnadsår
1962
Energiprestanda
106 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
425 kr/mån
Försäkring
250 kr/mån
Driftskostnader totalt
675 kr/mån

Planritning

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister