Mer info

Villa Waern på Storängen

Krokvägen 7 – Storängen

Boarea | Biarea 313 kvm | 85 kvm Rum 9 rok
Pris Såld Tomtarea 2 596 kvm

I Sveriges mest välbevarade villasamhälle från förra sekelskiftet finns detta stora och välbevarade hem. Villa Waern byggdes 1905 efter nationalromantiska ritningar av den kände arkitekten Torben Grut, som ritat Stockholms stadion och Solliden, och klassas ur kulturhistoriskt perspektiv som ”omistlig”. Villans 398 kvm rymmer stora sällskapsytor, sex sovrum och gott om högklassig, ursprunglig inredning. Trädgårdstomt om 2 596 kvm med plana gräsytor, fina stenarbeten och prydliga planteringar. I bakkant på tomten finns dubbelgarage. Välkommen till ett klassiskt villaboende i det unika villasamhället Storängen, endast sju kilometer från Stockholm city.

Bilder

Beskrivning

STORÄNGEN

Storängens villasamhälle grundades kring förra sekelskiftet av och för högre tjänstemän som sökte sig från stadens ”osunda” bostäder. På stora tomter byggdes moderna villor ritade av dåtidens mest framstående arkitekter. Storängsborna äger tillsammans den stora ”Ängen” och alla har tillgång till Storängens Samskolas vackra festlokal, Storängens Lawntennisklubb och ett rikt föreningsliv. Storängen utgör ett för Sverige idag unikt bostadsområde med dess stora och vackra enfamiljsvillor, nästan helt förskonat från nutida exploatering.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1905
Uppvärmning
Bergvärme
Fasad
Trä
Tak
Tegel
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Grund
Källargrund
Vatten och avlopp
Kommunalt
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
2 273 000 kr
Taxeringsvärde tomt
3 236 000 kr
Taxeringsvärde totalt
5 509 000 kr

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister