Mer info

Smakfulla Villa Alfhem i Stocksund

Kyrkvägen 4B – Stocksund

Boarea | Biarea 209 kvm | 82 kvm Rum 9 rok
Pris Såld Tomtarea 1 628 kvm

Med synnerligen eftertraktat läge på Kyrkvägen återfinns denna praktfulla familjevilla. Villa Alfhem ritades av arkitekt B.A. Sjösten 1904 och namngavs efter dennes son Alf, byggnaden är klassad som omistlig och är verkligen en arkitektonisk sekelskiftesdröm.  Husets totala yta är 324 kvm lämpar sig mer än väl för såväl representation som familjeliv och detta charmerade hem karaktäriseras av bevarade originaldetaljer, eldstäder och en plan södervänd tomt med härlig uteplats.   Välkommen till detta magnifika boende i populära Stocksund och ett sant tillfälle för den som önskar bo representativt i Stocksund, med närhet till barnomsorg, centrum, allehanda aktiviteter och smidiga pendlingsmöjligheter till Stockholm city.

Bilder

Beskrivning

Fakta

UTFÖRDA RENOVERINGAR:

2016 - Nytt yttertak, ommålning av fasad, nya hängrännor och renovering av balkonger och räcken.

2009 - Bjälklag förstärkt med stålbalkar, ny bergvärmepump, nya stammar, ny vatten och avloppsledning och ny el. 
Dränering och fuktskydd omgjord under 80 talet.

DISPOSITION

I entréplanet välkomnar ljus entré med avhängningsmöjligheter, stort fönsterparti, vit pärlspont, kalkstengolv med vattenburen värme samt gäst-wc. Rymlig inre hall med trappa som leder upp till övre plan, gott om förvaring i så väl platsbyggd garderob som kapprum under trappan. Härifrån nås samtliga rum på nedre plan. Ljus matsal med platsbyggda bokhyllor, spotlights i tak samt utgång till trädgården. I anslutning till matsalen ligger ett stort kök med braskamin och matplats för 4-5 personer. Köket har maskinell utrustning från Miele i form av kyl och frys, spis med bred induktionshäll samt ugn och diskmaskin. Platsbyggd köksinredning i vitt med generösa arbetsytor i cararramarmor samt braskamin. Väggar och tak är klädda med tidstypisk pärlspont. Strax utanför finns köksentré och kökstrappa som leder till de båda ovanförliggande våningarna samt källare. Vidare följer ett sällskapsrum med stor braskamin och burspråk med spröjsade fönster ut mot trädgården. Många fina orginaldetaljer finns bevarade såsom den pampiga eldstaden, burspråk och paneler. Genomgående hög vit träpanel med vackert tapetserade överliggande fält. Golven på hela entréplan består av fiskbensparkett i ek.

Den stora trätrappan leder upp till övre plan. Här finner vi master bedroom med vitvaxade trägolv, tapetserade väggar och utgång till stor balkong med utsikt över trägården. I anslutning till master bedroom finns en kombinerad walk-in closet/arbetsrum med platsbyggd garderobsvägg samt dessutom två garderober på respektive sida om arbetsplatsen, det är även ett möjligt sovrum. Ljust badrum med duschhörna, badkar, kaklade vita väggar och grått klinkergolv med golvvärme samt fönster med utsikt över trädgården. Stor spegel, dubbla handfat i skiva av carraramarmor med kommod under. Ytterligare två sovrum med vitvaxade trägolv och tapetserade väggar. Garderob och trappa upp till vindsplan.

I vindsplanet välkomnas man av ett ljust vardagsrum med snedtak, takfönster, liggande träpanel samt målat trägolv. Ytterligare två bra sovrum varav ena med balkong. Badrum med dusch, vägghängt wc, stor spegel ovan handfat med kommod, kaklade väggar och kalkstensgolv med golvvärme samt infällda spotlights.

Husets källare har försetts med vattenburen värme och klinker på golven. Här finns ett stort allrum med garderober och ett förråd. Vidare finns ytterligare ett sovrum med garderobsvägg, träbjälkar och spotlights i tak samt klinkergolv med golvvärme. Utanför sovrummet finns en nedre hall med avhängningsmöjligheter och ingång till kaklat badrum med golvvärme, dusch, wc och handfat med spegel och kommod. Källarplanet rymmer också ett pannrum bergvärmepump och varmvattenberedare. Det finns också en alkov som idag används till vinkällare.

Tomten huserar ett fristående kallgarage om 23 kvm och i den lummiga trädgården finns bland annat lekstuga och uteplats med Ölandssten omgiven av vackert syrenbuskage. 

Välkommen till Kyrkvägen 4b.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1904
Byggnadstyp
2 1/2-plans villa med källare
Uppvärmning
Bergvärme, 2009
Energiprestanda
85 kWh/Kvm och år
Fönster
1+1 glas kopplade i bågar
Fasad
Träpanel
Tak
Tegelpannor, nylagda 2016
Bjälklag
Trä förstärkt med stålbalkar 2010
Stomme
Trä
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Viasat samt Telia fiber
Taxeringsvärde byggnad
2 624 000 kr
Taxeringsvärde tomt
5 400 000 kr
Taxeringsvärde totalt
8 024 000 kr

Driftkostnad

Värme
2 333 kr/mån
El
875 kr/mån
Vatten/Avlopp
667 kr/mån
Renhållning
233 kr/mån
Försäkring
1 500 kr/mån
Övrigt
658 kr/mån
Driftkostnader totalt
6 266 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister