Mer info

Vackert sekelskifteshus med fri utsikt

Pålnäsvägen 17 – Saltsjöbaden

Boarea | Biarea 317 kvm | 24 kvm Rum 12 rok
Pris Såld Tomtarea 1 824 kvm

Vackra Villa Solbacken är ritad av Albert Collett som under sin tid hos Clasons arkitekter medverkade till mästerverk som Nordiska museet och Hallwylska palatset mfl. Denna underbara sekelskiftesvilla har allt man kan önska av ett klassiskt hus i Saltsjöbaden. Men hänförande utsikt över Pålnäsviken och fritt från insyn bor man här privat inbäddad i underbar grönska på södervänd sluttning. Generösa sällskapsytor, värmande kakelugnar och rikligt med sovrum gör detta till ett perfekt hus för den stora familjen. Varmt välkommen till Villa Solbacken!

Bilder

Beskrivning

Villa Solbacken

Välkomnande entré med rymligt kapprum och gäst WC. Entrén öppnar upp till det tidigare köket, idag serveringsrum med trevlig öppen spis och köksentré. Vidare når man köket som med enkla medel kan integreras med serveringsrummet och byggas ut mot baksidan av huset för ett rymligare och mer socialt kök.

Med trevligt hörnläge och underbar utsikt i direkt anslutning till köket ligger matsalen med gott om plats för stora middagssällskap framför den värmande kakelugnen. Den ståtliga salongen med generös takhöjd, flödande ljusinsläpp och vacker kakelugn är husets hjärta med fri vy över vattnet. Här finns även den charmiga glasverandan och ett gästrum/arbetsrum.

Via den vackra trätrappan i original når man mellanplanet och den privata avdelningen bestående av ett centralt placerat allrum och ingång till rymligt master bedroom med platsbyggd garderobsvägg samt ytterligare två bra sovrum med förvaring. Rofyllt badrum med både dusch och badkar samt intilliggande tvättstuga.

Vindsplanet är senare ombyggt med allrum, två sovrum och ett badrum. Här finns även en spansk balkong med milsvid utsikt över Saltsjöbaden.

Huset ligger lummigt inbäddat i vacker grönska i sluttningen ned mot Pålnäsviken. Garage för en bil samt parkering för ytterligare två bilar på uppfarten. Vidare uppe vid huset finns en bra och barnvänlig gräsmatta för bollsport eller studsmatta samt en trevlig trädkoja. Förråd/Ateljé i anslutning till köksentrén ger utrymme för fantasi och här finns oändliga möjligheter som orangeri eller gästhus. Mindre källare för förvaring. Flertalet uteplatser runt om huset för sena sommarkvällar i kvällssolen.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1903
Byggnadstyp
Tvåplanshus med inredd vind
Uppvärmning
Bergvärme
Energiprestanda
89 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas
Fasad
Trä
Tak
Plåt
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Källargrund
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber via Telia
Taxeringsvärde byggnad
3 183 000 kr
Taxeringsvärde tomt
7 600 000 kr
Taxeringsvärde totalt
10 783 000 kr

Driftkostnad

Värme
2 750 kr/mån
El
1 000 kr/mån
Vatten/Avlopp
425 kr/mån
Sotning
83 kr/mån
Renhållning
283 kr/mån
Försäkring
2 167 kr/mån
Övrigt
1 000 kr/mån
Driftkostnader totalt
7 708 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister