Tomt i natursköna Kummelnäs

Spännande möjlighet i vackra omgivningar bjuds i form av obebyggd tomt med färdiga husritningar i Jordens Arkitekters regi. De synnerligen smakfullt utformade bygglovshandlingarna som borgar för ett högklassigt hus om 198 kvm boarea samt carport om 32 kvm är klara att skickas in, med möjlighet att finjustera. Tomten blir drygt 1.700 kvm efter pågående tomtreglering. Granntomten ägs av samma ägare på vilken de planerar att bygga ett stilmässigt liknande hus när Lantmäteriet handlagt ärendet. Köpet villkoras av att tomtregleringen går igenom enligt plan senast sista mars 2023, beräknas dock vara klart under 2022. Även Kummelnäs 1:519 om 21 kvm i anslutning till tomtens södra del ingår i köpet (natur respektive vägmark). Välkommen till stor potential en natursköna Kummelnäs, med närhet till natur, utmärkta skolor, service och goda kommunikationer. Det är fritt fram att på egen hand göra platsbesök inför fortsatt dialog med mäklaren.

Adress Lövbergavägen 52 Område Kummelnäs
Boarea   Rum  
Pris 6 900 000 kr / bud Tomtarea 1 700 kvm

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Intresseanmälan

Fastighetsbeskrivning

Detaljplan för området är antagen och anläggningsavgift för VA är betald, anslutningspunkt i tomtgräns.

Tomten utgörs av en sydsluttning med vackra gamla träd och är idag 2.349 kvm och planeras efter tomtreglering bli ca 1.700-1.725 kvm, se tomtkarta i bildspel. Regleringen bör med all sannolikhet gå igenom enligt plan och köpet villkoras oavsett av detta, givet Lantmäteriets handläggningstid förväntas handläggning ske i november 2022. Därefter avser även granntomten bygga ett snarlikt hus vilket ger ett fint helhetsintryck i området.

Kummelnäs 1:519 ingår i försäljningen (21 kvm natur respektive vägmark, ej tomtmark)

Bygglovshandlingar framtagna av Jordens Arkitekter finns redo att skicka in, se bildrenderingar och ritningar mm i bildspel.

Välkommen till en fridfull miljö, nära både natur och skärgård och utmärkta skolor, service och kommunikationer.

Kummelnäs förskola ligger på andra sidan gatan och även Rensättra förskola samt privata Backebo förskola finns att tillgå. Grundskolor finns i närheten, bl a Myrsjöskolan (f-9) som har blivit utnämnd till en av Sveriges bästa grundskolor.

Naturupplevelser finns det gott om såsom Kummelnäsviken 250 m bort, med liten strand och mysigt picknickställe samt access till stockholms inlopp och skärgården. Gärdesudden naturreservat 900 m bort. Båtklubb Lövbergaviken 3 min bort med bil. Badplats Sågsjön på cykelavstånd och där finns också nybyggd bastu och fiskemöjligheter, samt skridskomöjlighet på vintern. 

I närbelägna Orminge Centrum erbjuds all tänkbar service; flera mataffärer, vårdcentral, bibliotek, apotek, systembolag, restauranger och butiker. Velamsund i sin tur har mysig restaurang med bra mat, båthamn, kajakpaddling, stall med hästar och ridskola, badplats och lekplats, naturreservat med svampplock, stigar för mountainbike och längdskidåkning med elspår på vintern. Området har dessutom två kända spa-anläggningar, Hasseluddens Yasuragi och Skepparholmen.

Kommunikationerna är goda med både buss och båttrafik in till Stockholms city.

Det är fritt fram att på egen hand göra platsbesök inför fortsatt dialog med mäklaren.

Dokument

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Tomt
Vatten och avlopp
VA - anslutningspunkt i tomtgräns.
Taxeringsvärde tomt
2 614 000 kr
Taxeringsvärde totalt
2 614 000 kr
Till toppen
Alla bilder