Mer info

IDYLLEN HASSELUDDEN

Hasseluddsvägen 180 – Hasseludden

Boarea | Biarea 205 kvm | 32 kvm Rum 7 rok
Pris Såld Tomtarea 473 kvm

Mycket attraktivt och vackert beläget gavelradhus i 4 plan med bedårande utsikt över Halvkakssundet och Lidingö i nordväst, ritat av arkitekten Folke Hederus och uppfört i fin strandnära miljö 1985. Mot söder gränsar den lummiga tomten mot en parkliknande allmänning med flaggstång och vidare ner till en gemensam brygga och liten sandstrand i vik av Höggarnsfjärden.  Uppmätta ytor: Boa 205 kvm. Bia 32 kvm. Garage 47 kvm. Enligt Energideklarationen är den uppvärmningsbara golvytan 275 kvm. Vacker trädgård, anlagd av trädgårdsarkitekt, med belysning och vackra träd samt mängder av perenner och blommor av alla slag. Fastigheten ingår i Gemensamhetsanläggningar med närbeläget isolerat dubbelgarage i länga och del i brygga med egen båtplats på bryggans insida. Ca 100 m till till Hasseluddens Ångbåtsbrygga med förbindelse såväl till Stockholm-Slussen-Strömkajen som till övriga skärgården samt närbelägen busshållplats

Bilder

Beskrivning

Beskrivning

Hasseludden är för många av dagens Stockholmare och Nackabor en brygga på Waxholmsbåtarnas trad.

För den kräsne Stockholmsborgaren var Hasseludden för hundra år sedan ett exklusivt område för sommarvistelser, och flera av dessa hus är än idag mycket väl bevarade och några är kulturhistoriskt värdefulla.

I början av 1980-talet köptes området av ett byggbolag,  som sedan uppförde 6 radhus på den tomt som tidigare var en gammal handelsträdgård. 

Denna byggnad, ett exklusivt gavelradhus i 4 plan, målades exteriört i vitt och falurött 2017. Nya markiser sattes upp samma år. Den vackra trädgården, som är anlagd av trädgårdsarkitekt, är planerad så att man alltid kan njuta av någon växts blomning, bl. a. rhododendron, vildrosor, azaleor, forsythia, syrener, paradisbuskar, häggmispel och rosenspirea.  Ornäsbjörken, Sveriges riksträd, sticker upp tillsammans med blodlönn, vitbladig lönn, rödblommig kastanj och amerikanska rönnar. Flera fina uteplatser och gångar av bränd Höganäsklinkers utlagd runt hela tomten.
2 vita grindar. På gaveln leder trappa upp till den övre delen av trädgården.
På var sin sida av entrédörren finns isolerade förråd.

Entréplan: Ljus vacker entréhall med vita klinkers, hel garderobsvägg med spegeldörrar, gästtoalett med golv och vägg av Höganäsklinkers, handdukstork och duschplats med både hand- och takdusch. Öppen planlösning leder in till stor ljus sällskapsdel med vita klinkergolv och öppen spis i fin design av säljaren. Matsal med plats för dussintalet gäster och öppet in till vardagsrumsdel. Innertak av vitlaserad furu och vita vävtapeter. Öppen planlösning även in till "växthusrummet", som har räcke och är helt öppet från taket och ner till det nedre planet.

Det designade köket i vitt har klassisk inredning från Poggenpohl, takspots, hällspis, öppen lavastensgrill, inbyggd ugn samt integrerad kyl/frys från Gaggenau, Miele diskmaskin och ny fläkt från Siemens. Stort skafferi under snedtak med Husqvarna frys och Zanussi kylskåp. Platsbyggd, matplats/köksö med yta av laminat med plats för 6-8 personer och ännu flera. Bordet har flertalet lådor innehållande bl. a  bakbord och plats för brickor.
Utgång till generös terrass med nytt golv och räcke, motordriven markis, härlig utsikt mot vattnet och den gemensamma båtbryggan. Via en ny trappa nås lätt den nedre delen av trädgården, med uteplatser både under tak och på gräsmattan, vilken övergår i allmänningens gräsmattor.

Öppna trätrappor leder till de övriga planen.

Övre plan: Hall. Öppen planlösning in till arbetsrum/sovrum och den stora inbyggda balkongen med golvklinkers med värme och öppningsbara fönster med inbjudande utsikt mot farleden och Lidingö. Motordriven markis skyddar mot kvällssolen.
Master bedroom med hel garderobsvägg och utgång till inbyggd balkong och vy mot allmänningen och vattnet. Ytterligare ett sovrum med garderob. Helkaklat badrum med vita klinkergolv, dubbla handfat, handdukstork och inbyggt badkar med dusch.

Inrett vindsplan: Stort ljust rum med runt fönster på gaveln och rikligt med sido- och nedre fönster både mot norr och söder. Panoramautsikt över vattnet mot Lidingö och Halvkaksundet. Inbyggda spotlights i taket och i golvet. Inbyggd teknik i väggarna och rikligt med eluttag. Vindsplanet har golv med elvärme samt värmepump för både värme och kyla.

Nedre plan: Hela detta plan har uppvärmt golv med elslingor. Hall. Ljust, härligt ateljérum med braskamin och klinkers från Höganäs och med utgång till uteplats och trädgård. Stort rum som f.n används som arbetsrum, tvättstuga och klädvårdsrum med långa arbetsbänkar och inredning från Ikea. TM från Fagor och TT från Husqvarna. Här är även vv-beredare, inbyggt elskåp och Leakomatic placerade.
Rummet kan också med fördel användas som ett alldeles utmärkt sovrum/gästrum
"Växthusrummet" med stora fönster och öppet i tak upp till vardagsrummet.  Bastuanläggning Tylö. Duschrum med både tak och handdusch. Omklädningsrum. Toalettrum. Förrådsrum med indraget vatten och avlopp. Stor klädkammare.

Övrigt: Fastigheten ingår i Hasseluddens Samfällighetsförening för garage, brygga och vatten.
Dubbelgaraget, tillhörande denna fastighet, är värmeisolerat med elvärme, egen elmätare, fjärrkontrollstyrda dörrar och indraget sommarvatten. Bryggan ligger ca 100 m från fastigheten i en vik av Höggarnsfjärden med egen båtplats och stor boj (3 ton) på bryggans insida. Både el och vatten finns tillgängligt på bryggan. Vattensamfälligheten delar upp kostnaden för en gemensam vattenanslutning med individuella förbrukningsmätare.

Omgivningar: Nära Yasuragi, Skepparholmen, ljuvliga badsjön Trollan samt Hasseluddens Ångbåtsbrygga med avgångar till Stockholm - Slussen - Strömkajen, Vaxholm och skärgården i övrigt.
Närbelägen busshållplats.


 

 

 

 

 

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1985
Byggnadstyp
1,5 plans radhus med sutterängplan och inredd vind.
Uppvärmning
Direktverkande el samt två luftvärmepumpar luft/luft. 1 öppen spis med värmeåtervinningskassett och 1braskamin
Energiprestanda
119kWh kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas och 3-glas isolerglas.
Fasad
Trä. Faluröd
Tak
Shingel
Bjälklag
Trä. Betongelement över sutterängplan. Stålbalkar som avbäring vid större öppningar.
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Prefabricerade betongelement i sutterängplan.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Tv- internetutbud
Antenn samt mobilt bredband(Telenor) Möjlighet till fiberanslutning väntas inom kort.
Taxeringsvärde byggnad
2 683 000 kr
Taxeringsvärde tomt
3 272 000 kr
Taxeringsvärde totalt
5 955 000 kr

Driftkostnad

Värme
3 198 kr/mån
El
314 kr/mån
Vatten/Avlopp
226 kr/mån
Sotning
56 kr/mån
Samfällighet
167 kr/mån
Renhållning
131 kr/mån
Försäkring
460 kr/mån
Driftkostnader totalt
4 552 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister