Mer info

Ett nytt kapitel i Djursholms arkitekturhistoria

Strandvägen 41 – Djursholm

Boarea   Rum  
Pris Såld Tomtarea 1 778 kvm

På en mycket exklusiv och lugn del av Djursholm ges unikt tillfälle att förvärva en av de troligen sista obebyggda tomterna på eftertraktade Strandvägen. Tomten har ett naturskönt läge med en fantastisk frihetskänsla och utsikt över Germaniaviken, de obebyggda Limpholmarna och Bogesundslandet. Här får man uppleva fjärdens alla skiftningar, från soluppgång till månglitter, från islossning till isläggning. Den sedan länge planerade tomten, Strandvägen 41, har en intressant arkitektonisk inramning med intilliggande bebyggelse av högt kulturhistoriskt värde. Sammantaget ett sällsynt tillfälle att förverkliga husdrömmar och visioner i sagolik miljö.

Bilder

Beskrivning

Beskrivning

Den fantastiska tomten är granne med den nationalromantiska Villa Woodlands på Strandvägen 37, ritad av Kasper Salin och Gustaf Lindgren, och den villa som ursprungligen uppfördes som trädgårdsmästarbostad till Villa Woodlands, på Strandvägen 39. På andra sidan gränsar tomten till den modernistiska Villa Delin på Strandvägen 43. Därtill kommer villorna ute på Gamla Djursholm.

Familjen Delin har haft tomten i sin ägo i fyra generationer sedan det att Nils Delin köpte hela kvarteret Delling i början på 1930-talet.

Huvudbyggnad får vara i två våningar, med en byggnadshöjd om hela 7,5 meter (d v s höjden upp till takfot får vara 7,5 meter). Detta möjliggör att man ovanpå två ordentligt höga våningar kan bygga en inredningsbar vind. Huvudbyggnadens byggnadsarea får vara upp till 1/12 av fastighetens area. En komplementsbyggnad om 30 kvm får uppföras.

Lägsta golvnivå över nollplanet för huvudbyggnad är 2,75 meter varför grundläggning under +2,75 meter över nollplanet skall utföras i vattentålig konstruktion.

Bostaden kan placeras 4,5 meter från tomtgräns och 6 meter från gräns mot gata.

Den generösa byggnadshöjden tillsammans med att man höjer tomten ger möjlighet till en fantastisk utsikt över Stora Värtan, öarna och Bogesundslandets obebyggda delar. Germaniaviken är fri från störande bryggor och båtplatser, och det är gångavstånd till bad från såväl sandstrand som klippor på Rubens udd. Promenadavstånd även till Djursholms torg och centrum med affärer samt flera restauranger, bl a populära Monrads, Yolo och Café Gateau.

Strandvägen 41 utgör en enastående möjlighet att skriva ett nytt kapitel i Djursholms arkitekturhistoria i ett bevarandeområde invid den vida, rofyllda Germaniaviken. 

Anslutningsavgift

Servisavgift 47.766 kr

 


Förbindelsepunkt 95.533 kr

 


Våningsyteavgift 185,60 kr/kvm

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister