Mer info

30-tals dröm på bästa läge i Djursholm

Sigynvägen 8 – Djursholm

Boarea | Biarea 203 kvm | 100 kvm Rum 8 rok
Pris Såld Tomtarea 1 362 kvm

VISNINGEN INSTÄLLD! Välkommen till denna familjeidyll belägen på plan tomt i hjärtat av vackra Djursholm på lugn gata. På Sigynvägen 8 bor du mycket privat i en villa om 203 kvm med källare om 100 kvm. 30-tals villan erbjuder stora sällskapsytor, många sovrum och goda möjligheter till förvaring. Med den generöst inredda källaren kan man skapa en känsla av en egen våning. Villan är i gott skick efter omfattande och smakfulla renoveringar de senaste åren. Hemmet passar för såväl representation, som för familjeliv. På husets baksida återfinns en altan rakt i söder där solen kan avnjutas från morgon till sen eftermiddag, därefter kvällssol på framsidan och balkong med vacker utsikt. Här bor man med närhet till natur, vatten, båtbrygga, Djursholms Torg, golf- och tennisklubb, skolor och goda kommunikationer. Varmt välkommen!

Bilder

Beskrivning

Renoveringar

1979 Till- och ombyggnad. 

2005 All el utbytt. 

2005 Fasad/Putsen omålad.

2005, 2008 All el omdragen.

2005 Badrum på övre plan renoverad. 

2005 Toalettrum på entréplan är renoverad. 

2007 Källarfönster målade. 

2008 Bergvärmepump installerad. 

2008 Vattenburen golvvärme i källaren. 

2008 Nytt badrum i källaren. 

2008 Källare inredd. (Påreglade väggar med stål/aluminium profiler).

2008 Omdränerat alla sidor utvändigt källare. 

2008-2010 VA-rör installationer utbytta i huset. 

2010 Vattenburen golvvärme i kök, hall, allrum på entréplan. 

2010 Nytt kök från Lidhults.

2012 Yttertak omlagt (tegelpannor, läkt och papp).

2017 Fönster målade utsida (ej källarfönster).

2018 Ommålning av stora delar av källaren, kök, vindskivor, källartrappa.

2018 Målning tre sovrum övre plan, TV-rum, Öppen spis rum och Gästrum källare.

2019 Takpapp uthus.

2019 Persienner övre plan.

2019 Badrumsmöbler i ek, handfat och duschblandare i badrum övre plan.

2019 Frånluftsfläkt duschrum entréplan.

2019 Tre garderobsrum övre plan renoverade.

2019 Fondtapet TV-rum.

2020 Målning burspråksrum, hallar entréplan och hall övre plan inkl fondtapet trappa.

2020 Nya övertrycksventiler till värmesystemet i källaren.

2020 Luftventiler i sovrum samt frånluftsfläktar i badrum övre plan och tvättstuga.

2020 Klinker i granitkeramik entréer utomhus samt målning trappsteg och vita entrédörrar.

2020 Kantsten i granit och natursten runt huset.

Rumsbeskrivning

Entréplan

Bostaden är utrustad med flera entréer. ’Vardagsentrén’ finns vid uppfarten och leder till källarplanet. Rymligt kapprum, stengolv, vattenburen värme. Huvudentrén är placerad centralt på byggnaden. Genom denna kommer man in i husets trapphall, kalkstensgolv med vattenburen värme och når bl.a. sällskapsrummet. Köksingången hittar man på gaveln i norr. Denna ingång är förbunden med huvudentrén och försedd med likadant golv och färgsättning. I trapphallen, ett gäst-wc.

Vardagsrum och matsal

Matsalen och vardagsrummet går i ett och den vita vaxade ekparketten ger ett elegant intryck. I matsalen finns ett charmigt utsprång, som ger plats åt ett rejält matsalsbord. I vardagsrummet dras blickarna genast till en mysig öppen spis.

Köket

Exklusiva snickerier i grått från Lidhults dominerar köket, som uppdaterades 2010. Arbetsbänkar i grå kalksten. Maskiner från Siemens. Golvet vitvaxad ekparkett, vattenburen golvvärme. Samma golv fortsätter in till allrummet, som kan överblickas från köket. Allrummet har av tidigare ägare brukats som master bedroom; i anslutning återfinnes nämligen ett, under 2010, väl inrett badrum samt klädkammare. Allrummet öppnar sig mot den stora terrassen i söder.

Övervåning

Från den möbleringsbara hallen på ovanvåningen nås samtliga ytor på detta plan. Genomgående vitvaxad ekparkett. Av de tre rummen, kan det större med fördel uppdelas i två. (se den alternativa planlösningen). Badrummet, som renoverades 2005, är utrustat med både dusch och badkar.

En trappa i hallen leder till vinden. Golv täcker i stort sett hela ytan, perfekt för förvaring.

Källarvåning

Åtkomst till källarplanet har man via hallen vid köket. Under sensommaren 2000 företogs en grundlig renovering. Rörstammar och elledningar drogs om. Samtliga rum, utom ett litet förråd, försågs med golvvärme. I planet finns ett rymligt allrum med egen ingång, sovrum, toalett, gym, ångbastu och dusch. Här finns också tvättstuga, pannrum och förråd. Det är förberett för eget pentry mellan sovrummet och tvättstugan.

Tomt

Den plana och solbelysta trädgårdstomten täcker 1362 kvm. Kantsten löper längs den grusade uppfarten. Huset ramas in av kant- och natursten. På framsidan finns ett antal äppelträd och ett päronträd och tomten är omgiven av häckar, som under den ljusa årstiden erbjuder grönska och insynsskydd. Ett fantastiskt hallonland finns också på tomten. Vid husets baksida ligger ett trädäck, som skänker en solig och vindskyddad uteplats mysigt inbäddad i grönska.

Den nuvarande ägaren har tagit fram ritningar för poolbyggnation. 

 

 

 

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1932
Byggnadstyp
Tvåplanshus med vind och inredd källare
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
2-glas
Fasad
Puts
Tak
Takpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Betong
Plåtarbete
Hängrännor & Stuprör
Grund
Sand
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiberanslutning
Taxeringsvärde byggnad
4 091 000 kr
Taxeringsvärde tomt
7 000 000 kr
Taxeringsvärde totalt
11 091 000 kr

Driftkostnad

Värme
2 625 kr/mån
Vatten/Avlopp
708 kr/mån
Renhållning
275 kr/mån
Driftkostnader totalt
3 608 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister