Mer info

MODERNISM INTILL SVEAVIKEN

Langenskiölds väg 4 – Djursholm

Boarea | Biarea 342 kvm | 127 kvm Rum 13 rok
Pris Såld Tomtarea 1 944 kvm

Med ypperligt läge vid Sveaviken i Djursholm återfinns detta fantastiska hem på insynsskyddad södervänd tomt med enastående utsikt och endast 50 meter till vattnet och Strandvägen. Huset har en total yta om hela 469 kvm, varav sex sovrum, tre badrum, bastu, ett välutrustat kök för den matintresserade och mycket generösa sällskapsrum. Hemmet lämpar sig mer än väl för såväl representation som familjeliv. Huset omsluts i sin tur av en härlig uppvuxen trädgård med plana gräsmattor, vackra träd och buskar. Det nyanlagda poolområdet om 230 kvm utgör en sann oas där pool omsluts av skyddad uteplats med tillhörande poolhus som bl a erbjuder grill och öppen spis. Här bor man attraktivt med fantastiska miljöer för umgänge både ute och inne samt med absolut närhet till såväl natur och vatten som härliga Djursholms Torg.

Bilder

Beskrivning

Fakta

Entréplan

Spatiös entré med kalkstensgolv och vattenburen golvvärme välkomnar. Här finns garderober med gott om plats för ytterkläder samt gäst-wc. 

Genom glasade dubbeldörrar stiger man in i det öppna vardagsrummet som har en mycket generös takhöjd och golv i terrazzo med vattenburen golvvärme. En praktfull öppen spis fulländar rummet. Intill vardagsrummet ligger bibliotek/TV-rum med ekparkett och inbyggda bokhyllor. Ifrån det centralt placerade vardagsrummet nås även de tre sovrum som finns i entréplanet. Ena sovrummet är väl tilltaget med plats för dubbelsäng och stort fönster med mycket ljusinsläpp. Här kan man gå direkt ut på en stenlagd uteplats med sjöutsikt. I anslutning finns ett väl tilltaget badrum med badkar, dusch och toalett. De andra två sovrummen ligger avskilt med delad toalett. Även här fint ljusinsläpp och sjöutsikt från båda rummen.

 En ljus och rymlig matsal med fin ekparkett och plats för upp till 30 personer följer. Här bjuds smidig access till trädgård samt poolområde. I anslutning till matsalen återfinns ett av välrenomerande KFK Snickerier platsbyggt kök i solid mahogny och matplats med för 10-12 personer intill. Köket är välutrustat med en 150 cm bred gasspis (Westhall). Spisen har fem gasplattor, stekhäll och dubbla ugnar.  Vitt kakel på väggarna och köksbänk i betong. Kyl och frys i rostfritt (Liebherr). Diskmaskin (Miele). Rymligt skafferi och gott om plats i skåp och lådor. Stengolvet har vattenburen golvvärme och från köket finns en utgång till uteplats med utsikt över Sveaviken. 

Ovan nämnda poolområde är totalt insynsskyddat med 230 kvm trädäck och pool där man kan bada, koppla av och umgås med familj och vänner. I poolhuset kan man med fördel grilla och äta långa middagar, dessutom ger sydvästläget härlig kvällssol.

Övre plan

Trappa från hall leder upp till övervåningen där ekparkett pryder golven i samtliga rum. Det ljusa rymliga rummet i anslutning till trappan fungerar som ett allrum/TV-rum. Härifrån är utsikten över Sveaviken helt oslagbar, inte minst från den stora takterrassen som utgör kronan på verket i den privata sfären övervåningen utgör. Alrummet övergår i ett storslaget master bedroom med angränsande badrum, inklusive bastu med fantastisk sjöutsikt, samt walk-in-closet med platsbyggd förvaring. 

Souterrängplan

Detta plan har två möjliga ingångar; via trappan ner från hallen eller från groventré på husets baksida. Souterrängplanet kan användas som uthyrningsdel, egen avdelning för barn/ungdomar eller våning för barnflicka/au pair. Hela våningen värms av vattenburen golvvärme och har infällda spottar i taket.  Det centrala rummet är ett stort allrum med kalkstensgolv och öppen spis. I anslutning till allrummet finns arbetskök med kyl/frys, diskmaskin och spis. Det finns två sovrum med ekparkett, ett stort rum med plats för lek eller träning. Dessutom tvättstuga med två tvättmaskiner och torktumlare (Miele), teknikrum med bergvärme från Thermia (2010), maskineri till poolen och ventilationsanläggning.Slutligen ett stort separat förråd.

Parkering

Plats för fyra bilar: två platser i anslutning till Langenskiölds väg och två platser mot Lokevägen.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1964 (ombyggt 2003)
Byggnadstyp
2-plansvilla med soutteräng
Uppvärmning
Bergvärme
Energiprestanda
110 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas
Fasad
Puts
Tak
Plåt
Bjälklag
Trä/Betong
Stomme
Betong/Träregel
Grund
Platta på mark
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Taxeringsvärde byggnad
3 592 000 kr
Taxeringsvärde tomt
10 000 000 kr
Taxeringsvärde totalt
13 592 000 kr

Driftkostnad

Värme
42 000 kr/mån
Driftkostnader totalt
42 000 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister