Mer info

Unik fastighet i Djursholm

Eiravägen 4 – Djursholm

Boarea | Biarea 401 kvm | 107 kvm Rum 10 rok
Pris Såld Tomtarea 2 804 kvm

Välkommen till denna unika fastighet ett stenkast från Strandvägen i Djursholm. Belägen på en väl insynsskyddad, solig tomt ses denna anrika villa anno 1913. Villan omges av en välskött tomt med vackra planteringar och inbjudande uteplatser. På tomten ligger ett magnifikt 10-kantigt lusthus som flyttades hit från Stockholmsutställningen 1930.  Bostaden om totalt 508 kvm håller en genomgående mycket hög klass. I entréplan möts man av en representativ och inbjudande matsal, ett kök för den stora familjen och ett voluminöst vardagsrum, alla med egna eldstäder. Köket är platsbyggt av Jiwes modellsnickeri och består av massiv ek och teak. På övre plan finns fyra sovrum och ett badrum varav master bedroom har sjöglimt över Samsöviken. Villan har även en inredd källare med stora umgängesytor, spaavdelning, tvättstuga, vinkällare och generöst med förvaring. På fastigheten finns en carport för två bilar. Här bor man attraktivt med fantastiska miljöer med absolut närhet till Djursholms Torg.

Bilder

Beskrivning

Historia

Endast två villor från tiden runt sekelskiftet finns numera kvar i kvarteret Gandvik; Strandvägen 27 och Eiravägen 4. Villan på Strandvägen inköptes 1914 av bildkonstnären Göte Nyman-Egbert. Säljare var Haakon Bruun som senare bosatte sig på Strandvägen. I juni 1917 inköpte Nyman Egbert det timrade grannhuset på Eiravägen 4 som byggmästaren Fredrik Ingmarsson hade flyttat från Roslagen. Huset fogades samman med en gammal brännugn för tegel som stått på denna plats sedan lång tid tillbaka, därav dagens kvartersnamn Tegelhagen. Huset kallas för Gamlegården. Från februari 1919 till 1922 ägdes huset av Lars Björck, en av Sveriges första biografägare och tillika filmproducenter. En god vän till honom var författaren, målaren och tecknaren Albert Engström som ofta var på besök i huset. Nästa ägare blev disponenten Viking Hultin, son till tobakshandlaren Konstantin Hultin. Sommaren 1950 utfördes en ombyggnad signerad Jan Wahlman (1906–1991), son till den kände arkitekten Lars Israel Wahlman. Efter Viking Hultins död 1951, köptes huset av direktör Carl Vilhelm Rundquist och sedan april 1994 ägs huset av nuvarande ägare.

Delar av texten är tagen från boken ”Djursholms Villastad 1897-1915” av CARL O. HOFMAN-BANG

Renoveringar och förbättringar

1995

Totalrenovering av huset
Genomgång av timmerstomme och utbyte av timmerstockar som var i dåligt skick
Nytt tak
Omdragning av el och vatten
Samtliga våtutrymmen renoverades
Byggt takkupor på övre plan
Ny betongplatta med vattenburen golvvärme i källaren, gjuten ovanpå den gamla plattan

2000

Tillbyggnad av matplats (kök)

Löpande underhåll av fasad

 

Övriga byggnader

Carport med förråd i timmer
Friggebod i timmer
Redskapsbod i timmer/trä
Cykelställ i timmer
Hundhus i timmer
K-märkt lusthus från Stockholmsutställningen

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1913 (Renoverat 1995, 1998, 2000)
Byggnadstyp
1,5 planshus med inredd källare
Uppvärmning
Oljepanna samt elpatron
Energiprestanda
379 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas
Fasad
Timmer, Tegel
Tak
Tegelpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Timmer, Tegel
Plåtarbete
Plåt och koppar
Grund
Källare, Krypgrund (tillbyggnad)
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Ventilation
F (mekaniks frånluft)
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
7 800 000 kr
Taxeringsvärde tomt
16 400 000 kr
Taxeringsvärde totalt
24 200 000 kr

Driftkostnad

Vatten/Avlopp
833 kr/mån
Renhållning
333 kr/mån
Försäkring
2 500 kr/mån
Övrigt
42 kr/mån
Driftkostnader totalt
3 708 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister