Modernism med naturskön tomt

En naturnära trädgårdstomt om 2000 kvm utgör grunden för detta exklusiva boende Djursholms Ösby. Hemmet har sitt ursprung i en stilren 70-talsvilla som sedermera 2011/12 totalrenoverats och byggts ut i sin helhet och idag är betraktat som ett helt nytt hus. Arkitekturen står John Robert Nilsson för och den karaktäriseras av strama linjer med mörk liggande träpanel mot skiffer, stora öppningsbara glaspartier och härliga uteplatser överblickande trevliga omgivningar med närliggande allmänning. Villans totalyta om 358 kvm omfattar två plan samt ett souterrängplan. Nybyggt garage med generösa takhöjd och gott om plats för förvaring. Absolut närhet till en naturskön allmänning och Ösby Stations kommunikationer ett par minuter bort. Välkommen till ett synnerligen högklassigt hem med fantastiska kvaliteter i eftertraktad miljö.

Adress Drottstigen 13 Område Djursholm
Boarea | Biarea 313 kvm | 45 kvm Rum 10 rok
Pris 28 000 000 kr / bud Tomtarea 2 000 kvm

Rumsbeskrivning

Entréplanet har en tydlig social funktion i form av ett stort vardagsrum med öppen spis i anslutning till ett exklusivt danskt Invitakök med generös matsalsdel. Maskinell utrustning från Gaggenau, bland annat dubbla spishällar, två vinkylar, extra stort kylskåp, frys, ångugn och varmluftsugn. Från dessa utrymmen finns möjlighet att öppna upp stora glaspartier mot en stor altan som ligger ovan souterrängplanet och överblickar den lummiga trädgården. I planet ryms även gäst-wc, groventré/tvättstuga med utrustning från Miele och barnanpassad yta med avhängning. Intill finns teknikrum och förrådsutrymmen. Hela våningsplanet, inklusive altanen, har vackert polerade betonggolv med vattenburen golvvärme vilket ger en lättskött enhetlighet och ett stilrent uttryck. En extraordinär italiensk glastrappa från Fontanot leder upp till ett övre plan som utgör en privat sfär. Ett centralt allrum med härlig utsikt och LED-belyst takfris ger en rofylld atmosfär och blir en familjär samlingspunkt. Allrummet omsluts av fyra utmärkta sovrum och ett fint badrum med badkar. Master bedroom har stora glasade ytor mot trädgården samt walk-in closet med platsbyggd utformning från Vallbro Inredningssnickerier och ett eget badrum med inglasad bastudel. Även utgång till balkong i lärkträ med trappa ner till trädgården. Samtliga badrum har i huvudsak porslin och badkar från Duravit, platsbyggda kommoder från Vallbro och indiskt skiffer från Stiltje. Oljade ektiljor i hela övre plan och samtliga glaspartier från Schüco. Det exteriört skifferklädda souterrängplanet, har i sin tur egen ingång från trädgården. Badrum med dusch och även här polerade betonggolv och öppningsbara glasväggar. Ypperlig utformning med flera tänkbara användningsområden. Trädgården stoltserar med fina ytor, diverse äppelträd och ett uthus om 15 kvm.  Nybyggt generöst garage med högt i tak och gott om plats för förvaring.

Renovering och tillbyggnad

GARAGE  2017
Detta innebar att stora stenpartier togs ort för att möjliggöra byggnation av garage. Luftvärmepump finns i garaget. Elektrisk garageport från Hörman.

VENTILATION 2020
SWEGONCASA R5-H & SWEGONCASA R3 (extra bra vid allergi eller astma).

TOMTEN
Renoverades 2012-2013 för att återställa efter ombyggnation av huset. Extra granar planterades för att göra granhäcken komplett, bevattning lades in samt att ledbeslyning installerades på valda delar av tomten.

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1979 (Ombyggnation 2011/12)
Byggnadstyp
Tvåplanshus med souterräng
Uppvärmning
Bergvärme 2011, luftvärmepump i garage
Energiprestanda
94 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas med isolerkassetter
Fasad
Liggande träpanel
Tak
Papp
Bjälklag
Trä
Stomme
Leca + trä
Plåtarbete
Aluzink
Grund
Platta på mark
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Ventilation
Frånluftsåtervinning, SWEGON 2020
Tv- internetutbud
FIBER
Taxeringsvärde byggnad
4 054 000 kr
Taxeringsvärde tomt
9 400 000 kr
Taxeringsvärde totalt
13 454 000 kr

Driftkostnad

Värme
2 917 kr/mån
El
1 250 kr/mån
Vatten/Avlopp
750 kr/mån
Sotning
17 kr/mån
Renhållning
500 kr/mån
Driftkostnader totalt
5 433 kr/mån
Till toppen
Alla bilder